onsdag 19 juni 2019

En ansvarslös väg framåt

Hårresande migrationspolitik
Den oansvariga migrationspolitik som inleddes genom migrationsöverenskommelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet under mandatperioden 2010-2014 fortsätter. Det är en mycket destruktiv politik som slår mot alla i Sverige, särskilt alla dem vi redan har hjälpt och alla dem som olagligt befinner sig i landet. En tolkning av denna oansvariga politik måste vara att V, S, MP, L, C och KD åter vill ha en underklass i Sverige. Det vill inte jag.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/awaP7A/migrationsministern-prisar-kd?fbclid=IwAR2EJmKfVKBjZf5f_fvQlGvJX99bGiBD4seEtVuhMPfXlK4dpnMn0iIMNu8

Svenska folket, alla som har rätt att leva här, utsätts återigen för en hårresande och ansvarslös politik. Hur är det möjligt att Sveriges riksdag är så full av riksdagsledamöter som saknar konsekvenstänkande, sunt förnuft och personlig integritet? Beslutet igår är återigen ett skrämmande exempel på oansvarig politik och en tydlig indikator på att många riksdagsledamöter inte förstår vilka de ska företräda. Läs nedan debattartikel från en engagerad överläkare. Nej, en majoritet av rikspolitikerna förstår uppenbarligen inte vad de gör. Priset får svenskar i behov av hjälp och skattebetalarna betala.

”Alla behöver naturligtvis inte vård men om nya regler införs där fysisk och psykisk ohälsa är ett asylskäl i sig i stället för en reaktion i väntan på ett asylbeslut, står vi inför enorma problem.”
https://www.expressen.se/debatt/vi-lakare-ar-nasta-offer-for-cs-migrationspolitik/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR1Ak-mqU5WJm2S3XjmUJxQa6ZbWZgzg1yXt-cY2ymfs2nU2G-T8_49WSag

Läs gärna bifogat reportage om när den första migrationsöverenskommelsen med MP gjordes. Som vanligt är det GROVA felskattningar om de ekonomiska konsekvenserna av oansvarig politik. Den oansvariga överenskommelsen uppskattades kosta 1,7 miljarder kronor.... Det har hittills blivit "lite" mer..... Hundratals miljarder högre kostnader.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-och-mp-overens-om-migrationspolitiken
https://www.svd.se/asylkostnad-pa-rekordniva-till-2020

Läs gärna nedan bifogade debattinlägg från Staffan Danielsson, tidigare riksdagsledamot Centerpartiet, och mig om migrationspolitiken 2016. Redan då stod det klart att behovet av en ansvarsfullare migrationspolitik var stort. Vi har fått lära oss att om man företräder en ansvarsfull migrationspolitik platsar man inte som medlem inom Centerpartiet.
https://www.svt.se/opinion/asyl

Sverigedemokraterna har i många sakfrågor en helt annorlunda inställning än jag. För mig skulle de aldrig kunna vara en politisk plattform varigenom jag kan försöka skapa en hållbar och attraktiv framtid för dem som väljer att leva i det land som kallas Sverige. Samtidigt är mycket av det debattartikeln från SD nedan beskriver läsvärt.

"Såväl S som M har historiskt sålt ut migrationspolitiken när mindre partier erbjudit dem makten. Frågan är om inte denna gång ändå tar priset. Med krisen 2015 färskt i minnet låter Socialdemokraterna små partier diktera krav som luckrar upp nödvändiga åtstramningar. Det sker samtidigt som de långsiktiga effekterna av 2015 års mottagande börjar visa sig. Kommun efter kommun vittnar om överbelastade ekonomier och verksamheter. Det utgör knappast optimala förutsättningar för ett varmt välkomnande till personer utan skyddsbehov och utan egen försörjning."

"Med det nu liggande förslaget konstaterar Migrationsverket att lagen kommer att "få konsekvenser som vi aldrig tidigare sett". Flera remissinstanser pekar ut allt från komplexitet och oöverblickbarhet till ofullständig beredning. Ingen vet exakt vad lagstiftningen kommer leda till, regeringen har inte ens försökt utreda frågan ordentligt. Lagrådet konstaterade i sitt remissvar att en politisk överenskommelse inte kan anses vara skäl nog att strunta i beredningskrav.
Men för Socialdemokraterna tycks allt som ger dem makten vara skäl nog."
https://www.expressen.se/debatt/s-saljer-ut-migrationsfragan-den-har-gangen-tar-priset/
Jag har aldrig förespråkat ett strukturellt samarbete med SD. Jag skulle aldrig förespråka ett strukturellt samarbete med SD. Att däremot negligera dem och låta oansvarig politik med lågt folkligt stöd få råda, för att man inte i enskilda sakfrågor kan räkna in SDs röster för en hållbarare politik, är korkat. Och svekfullt mot de invånare man ska representera. Nu har V, MP, S, C, L och KD kraftigt avvikit från vad Sveriges invånare tycker. Vi behöver betydligt bättre inkludera alla som redan är i Sverige innan vi försvårar integrationsarbetet och spär på segregationen än mer. Det är också oansvarigt mot en hel generation som får en bristfällig utbildning.
http://www.dnv.se/nyheter/demoskop-undersokning-majoritet-av-svenskarna-anser-att-invandringen-ar-for-stor/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/awaP7A/migrationsministern-prisar-kd?fbclid=IwAR2EJmKfVKBjZf5f_fvQlGvJX99bGiBD4seEtVuhMPfXlK4dpnMn0iIMNu8

För Sverige och övriga Europa är det nu viktigt att säkerställa att inte USA och Britterna återigen ställer till det i Mellanöstern/Iran och skapar ännu värre krigsdrivna flyktingströmmar till Europa. Glöm aldrig att det inte är USA och Storbritannien som tagit de största smällarna av deras ensidiga val (mot hela övriga världssamfundet) att gå in i Irak under falska anklagelser. De var också väldigt drivande till att gå in i Libyen och lämna efter sig stort kaos. De i särklass största smällarna har enskilda människor i dessa länder tagit. Därefter grannländer till dessa länder och därefter främst Tyskland, Italien och Sverige. Vi vill inte ha ett krig där Iran är direkt inblandade. Alla de resurser som ett krig kommer att kräva kan med fördel istället användas för att påskynda den fossilfria omställningen i världen. Men det vill väl inte de "som bestämmer på riktigt".....
I ljuset av BREXIT kan den konspiratoriskt lagde börja undra om det är en amerikansk och brittisk strategi att genom krig i Mellanöstern, Nordafrika och Iran kraftigt försvaga EU-samarbetet?  

Dagens besvikelse
Tele 2! Hur är det möjligt att en teleoperatör kan sköta sig så dåligt att en kommuns mobila kommunikation är utslaget i över 30 timmar? När Ericsson till exempel implementerade världens första 3G system i Tokyo blev operatörerna uppkallade till ministeriet om det uppstod nätproblem på över några minuter. Har inte Tele 2 redundanta system (extra system så att om ett går ner kan ett annat ta över)? Det här drabbar både enskilda och samhället i stort på ett helt oacceptabelt sätt. Jag utgår ifrån att bolaget får dryga böter.
https://www.expressen.se/dinapengar/stora-storningar-for-tele2-kunder/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Opapl3/nya-telefonproblem-hos-tele2
https://www.tele2.se/tackning-nat/aktuell-driftstatus

Dagens stjärna
Håkan Boström, GP. Ja, priset är på tok för högt för massor av människor när de som lyckats ta sig till den politiska toppen saknar de kompetenser och den ansvarskänsla som ett klokt ledarskap representerar. Bristen på historiska kunskaper rimmar väl med den åldersdiskriminering som tveklöst finns i Sverige.

"Är det då nödvändigt med historiekunskaper för styra statsapparaten? Uppenbarligen är det inte något som värderas särskilt högt här hemma. Historia har en obefintlig, i bästa fall undanträngd, plats på de svenska statsvetarutbildningarna och ingår inte som eget ämne för att ta en politices kandidat-examen."

"Ett litet land i Europas periferi, som Sverige trots allt är, har nu klarat sig anmärkningsvärt bra utan intellektuella politiker. Vårt lilla land har små möjligheter att sätta sitt avtryck på världshändelsernas gång. Vi anpassar oss istället. Men det är inte givet att det alltid kommer att vara så lätt – i kristider behövs en annan sorts ledare än under vackert väder."

"Det största priset vi betalar är dock den andliga fattigdom som genomsyrar stora delar av den svenska offentligheten i form av ungdomskult, pseudo-radikalism och anti-intellektualism. Förebilderna finns helt enkelt inte där. Och denna andens öken sprider sig gradvis nedåt i samhället. Vi ser det inte minst i skolans allvarliga förfall. Det materiella välståndet till trots så är det inget lågt pris."

"Ett samhälle klarar sig inte utan eliter. Men eliter som inte längre tar på sig rollen att vara eliter – som nöjer sig med kärleken till pengar, statusmarkerande symboler och jargong – men som struntar i att skaffa sig karaktär, erfarenhet och bildning – den eliten är bara en elit till namnet. Den eliten kommer att distansera sig från folket utan att vinna dess respekt. Den riskerar att gå under istället för att kunna leda när det blåser upp till storm."
https://www.gp.se/ledare/priset-f%C3%B6r-en-obildad-samh%C3%A4llselit-%C3%A4r-h%C3%B6gt-1.15656462

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar