fredag 7 juni 2019

Verklighetsbaserad politik

Varför är det inte alltid självklart att utgå ifrån verkligheten?
STOPP- kort borde delas ut till politiker. Verkliga verkliga verklighetsfrågor och fokus på huvudfrågor istället för på bifrågor ska stå i politikens centrum. Vänstern och många liberaler samt mediadebattörer har år efter år ägnat sig åt bifrågor. Det är positivt, trots att Johan Pehrson själv länge varit en ledande rikspolitiker, har modet att vara ärlig. Han erkänner att politikerna inom L inte drivit sin politik utifrån en faktabaserad verklighetsbild. Ja, år efter år har ledande politiker vägrat att ta seriösa debatter och att fokusera på huvudfrågorna. Om de hade gjort det hade vi löst många av de problem vi har. I bifogad debattartikel kan du läsa hur en riksdagsledamot, som kandiderar till ordförande för Liberalerna, erkänner att verklighetsförankringen är låg. Något som till exempel drabbar allt fler av våra äldsta invånare. 
https://www.expressen.se/debatt/johan-pehrson-jag-kandiderar-till-partiledare-for-liberalerna/

Dagens besvikelser
Den som ligger bakom den kraftiga sprängningen i ett bostadsområde idag i Linköping.
https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-centrala-linkoping-/

Boris Johnson. ”Kaka söker maka”. Trump gillar Boris. Boris är en Trump typ. Väldigt tråkigt för Europa om han blir Storbritanniens nya premiärminister.
https://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/boris-har-chans-pa-makten-om-han-inte-faller-sig-sjalv/

Dagens stjärna
Patrik Kronqvist, Expressen. Ja, självklart, av många skäl, kommer avbefolkning av icke storstadsnära landsbygd att fortsätta.
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/bryt-tystnadskulturen-om-landsbygdens-problem/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar