onsdag 5 juni 2019

Maktmissbruk och nyttiga idioter

Ansvarsutkrävande
Maktmissbruk och inkompetens ska aldrig försvaras. Centerpartiet visade än en gång att det satsar på att vara ett stödparti åt Socialdemokraterna. Centerpartisten Anders W Jonsson vill jag minnas kallade mig ”en nyttig idiot, när jag lyfte problem med en misslyckad migrationspolitik. Migrationspolitiken ända sedan Alliansens överenskommelse med MP 2012 varit misslyckad och skapar sedan dess massor av problem runt om i dagens Sverige. Och kommer att skapa problem under många framtida år. W Jonsson är sedan länge förste vice ordförande i C. C riksrepresentanter kan tveklöst kallas nyttiga idioter till Socialdemokraterna efter att de inte hängde på misstroendeförklaringen mot Strandhäll. Hennes stora övertramp i det operativa ministeruppdraget samt att hon ljugit vittnar tydligt om maktmissbruk och olämplighet. Kan C bli av med min kritik om att de är ”nyttiga idioter” åt S? Ja, om de nu efter KU beredning av Strandhälls ledarskap kräver misstroende. Tror du det kommer att hända?.... Expressens nedan länkade ledarartikel är läsvärd.
https://www.expressen.se/ledare/svagt-av-annie-loof-att-ursakta-maktmissbruket/
Anders W Jonnsons (1:e vice ordförande i Centerpartiet) påhopp på mig, för några år sedan, om att jag skulle vara ”en nyttig idiot” handlade om Cs ovilja, eller oförmåga, att försöka se konsekvenserna av en misslyckad migrations och integrationspolitik. År efter år resonerade jag inom C på stämmor att för mig är det viktigt att det tidigare generösa sociala kontraktet kan hållas mellan svenskarna. Det vill säga att den lägsta levnadsnivån är på en anständig nivå för alla som lagligt lever inom det geografiska område som heter Sverige. Den sedan 2012 förda migrationspolitiken och den idiotiska gymnasielagen har sabbat den delen av ett för mig viktigt socialt kontrakt mellan oss svenskar. Sveriges skattebetalare har inte råd att vara världens socialkontor. Det kan redan åttaåringar i svenska skolor räkna ut. Centerpartiets riksdagsgrupp tycks fortsatt sakna grundläggande matematiska kunskaper. De hade en som klarade av att verklighetsbaserat räkna, Staffan Danielsson, han röstades så klart bort med stark uppmuntran från partiledningen.
https://www.gp.se/ledare/socialstaten-och-de-öppna-gränserna-en-omöjlig-kombination-1.14592803
https://sv.glosbe.com/sv/en/nyttig%20idiot
https://sv.m.wiktionary.org/wiki/nyttig_idiot

Under slutet av valrörelsen 2014 hoppade Mikael Arthursson (partisekreterare C) på mig offentligt för att C Uppsala tyckte fel saker. Vi uttryckte tydligt att en betydligt mer framgångsrik integrationspolitik kräver tydligare krav på att lära sig svenska och konsekvenser kopplade till om man gör det eller ej. Till och med en idiot fattar att närvarokrav på SFI inte ska räcka för att pr efter år kunna leva på bidrag. Bara ”nyttiga idioter” till invandrarfientliga låter bli att tydligt driva en politik som så snabbt som möjligt språkligt integrerar invandrade krafter. Till och med den kloka tidigare vänsterpolitikern Malcom Kyeyune uttrycker tydligt hur korkade och kravlösa vi är kopplade till en så central ”integrationsnyckel” som det lokala språket. Läs hans bifogade krönika. Och som vanligt är danskarnas rikspolitiker betydligt mer ansvarsfulla och kloka än de svenska. Inte minst det sista stycket i hans krönika bör du ”suga” lite på!
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/hur-lange-ar-det-rimligt-att-ha-ratt-till-tolk-27926

Dagens besvikelse
Trots att ett enigt konstitutionsutskott prickade ministern Sandhäll väcker inte Centerpartiet som en konsekvens av det på nytt misstroendefrågan. IM jag förstått rätt är det också helt sjukt att inte Konstitutionsutskottet prövade frågan om Strandhäll ljugit. Och att statsministern trots det i sitt uttalande säger att hon inte fällts för lögner.... Frågan om lögner borde ha prövats men så gjordes inte..... De ledande rikspolitiker vi har idag tycks bara vara intresserade av politiskt spel istället för att laga allt som gått sönder och bygga allt nytt som behöver byggas. Jag passar på att påminna dig om att Sveriges nuvarande statsminister aldrig haft ett operativt politiskt ledaruppdrag innan han blev statsminister. Han har heller aldrig varit ledare för ett företag.
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/ku-gor-utlatande-kan-pricka-annika-strandhall

Dagens stjärna
Malcom Kyeyune. Du läste väl hans krönika kopplad till länken ovan? Gör det! Han har vänsterbakgrund men är ofta fantastiskt tydlig i sin kritik av svensk migrations- och integrationspolitik. Han fattar att ett framgångsrikt samhälle endast kan byggas utifrån att vi som enskilda människor både har tydliga skyldigheter och rättigheter. Och att om vi inte uppfyller skyldigheterna ska det få konsekvenser. Inom Centerpartiets partiledning betraktas han säkert som ”en nyttig idiot”...

”Ett av de lite mindre uppmärksammade problemen svensk förvaltning står inför i dag har att göra med det ständigt ökade tolkbehovet i olika verksamheter. Sjukvården, domstolarna, kommunerna; alla lägger de i dag allt mer pengar på tolkar. Förutom de skenande kostnaderna finns det också ett problem vad gäller utbildning och validering; i nuläget saknar merparten av de yrkesverksamma tolkarna formell auktorisation. Tolkbehovet är helt enkelt så stort att arbetsgivaren inte har råd att vara petig.”

”Det finns dock en annan diskussion om finansiering som vi förr eller senare kommer tvingas ha i relation till den ständigt ökande tolknotan och den är: Vilken princip ska gälla när det kommer till den enskildas rätt till tolk? Just nu är rätten till tolk obegränsad i tid och utan några andra kvalifikationer; kan man inte språket, då ska man få tolkhjälp.”

Ett lovvärt system, kan man tycka, men just nu talar allt för att kommunerna framöver kommer att tvingas att göra extremt svåra prioriteringar och skära hårt i kärnverksamheten; många kommuner skär redan i dag i skola och äldrevård, trots att landet fortfarande officiellt befinner sig i en högkonjunktur. När Sverige var ett ymnighetshorn och pengar fanns att tillgå kunde krav om motprestationer, språkplikt och dylikt avfärdas som batongliberalism, men i det kärva läge vi nu verkar gå in i så kommer dessa krav åter höjas.
”I Danmark har man redan haft den här diskussionen. Där är rätten till gratis tolkhjälp i dag begränsad till tre år; därefter förväntas man ha lärt sig språket. Kan man inte göra sig förstådd därefter får man betala en egenavgift för tolkhjälp, eller ta hjälp av släktingar eller vänner. Hårt? Ja, säkert. Vi svenskar älskar göra oss lustiga över Danmark, men förr eller senare brukar vi ändå stå där med svansen mellan benen. Att säga att invandrare inte ska behöva stå för en större andel av tolkkostnaderna framöver låter enkelt och humanistiskt, ända fram till att kommunerna tvingas vältra över den ökande kostnaden på barn och äldre.”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/hur-lange-ar-det-rimligt-att-ha-ratt-till-tolk-27926

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar