tisdag 29 januari 2019

Partier som karriärnätverk

Lös problem och mobbas inte
Precis som med Decemberöverenskommelsen är jag 100% emot den nya liknande Januariöverenskommelsen. Kort uttryckt ett demokratiskt haveri. Ett kraftigt uttryck för väljarförakt och en pragmatisk oförmåga att utan särlösningar förhålla sig till väljarnas val. Alla partier som är representerade i Sveriges riksdag, eller i en kommunfullmäktige, ska inkluderas i de demokratiska processerna. Och alla förslag, oavsett vilket parti som lägger det, ska självklart kunna övervägas av de partier som har makten. För mig är det helt galet att många partier fortsätter att behandla SDs väljare som de gör. Sluta ”peka finger”, sluta att mobbas! Vänstern och destruktiv protektionism bekämpas bäst genom full demokratisk respekt och genom tydliga debatter om sakfrågor som berör. Det är i debatterna som vi tydligt kan se viktiga sakskillnader mellan partier. Susanna Birgerssons ledarartikel nedan är mycket läsvärd! Peka inte finger mot andra! Lyssna och argumentera för egna förslag till vägval istället. Om i regeringsställning, lokalt eller nationellt, kompromissa med samarbetspartners. Det är sjukt att flera riksdagspartier fortfarande inte fattat vilka metoder som kan bryta ett allt starkare stöd för vänsterpolitik och protektionistisk politik.

"Vi har fått en ny regering. Den är ett resultat av att fem partier föresatt sig att motarbeta varje form av inflytande från Sverigedemokraterna. Och visst, på kort sikt har detta parti marginaliserats. Men själva trixandet ger ytterligare bränsle till de stämningar som nationalisterna lever av."

"Dessa stämningar finns väl beskrivna och underbyggda i en nyutkommen bok av de brittiska statsvetarna Matthew Goodwin och Roger Eatwell. I ”National Populism: The Revolt Against Liberal Democracy” identifieras de fyra ”D” som förenar många av de människor som röstat på högerpopulistiska partier, för Brexit eller på Donald Trump: distrust, deprivation, destruction, de-alignment."

"Alltså, såhär, på svenska: En känsla av att min åsikt inte spelar någon roll och att ingen inom etablissemanget för min talan. Därtill en upplevelse av att den egna gruppen är åsidosatt av den liberala politiska eliten som lägger all energi på etniska och sexuella minoriteters känslor och rättigheter. Ovanpå detta en gnagande oro över framtiden när samhällets etniska sammansättning snabbt förändras. Och slutligen, själva förutsättningen: det växande avståndet mellan folket och de traditionella partierna, som blir alltmer av karriärnätverk och allt mindre av folkrörelser."

"Känslan av att min röst inte spelar någon roll bekräftas så det dånar om det. Att återigen öppna för mer invandring, utan att först åtgärda bristen på bostäder, poliser, lärare, socialsekreterare och så vidare, signalerar ganska exakt att politikerna inte bryr sig om hur vanligt folk har det.
Om SD fortsätter att växa vet ni nu varför."
https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/om-man-vill-att-sd-ska-vaxa-da-gor-man-sa-har/
Dagens besvikelse
Morgan Johansson. Ann-Charlott Martéus har rätt, Morgan Johansson var i förrgår glasklar med att demokratin kraftigt är skadad. Det går inte längre att lita på många svenska rikspolitiker och de partier de företräder. Och, som jag bloggat mycket om de senaste åren, har vi stora resursbrister redan som det är i Sverige. Vi måste fortsatt vara mycket restriktiva kopplat till annan invandring än arbetskraftsinvandring. Migrationspolitiken i Sverige blir nu återigen mycket skadlig. Innan integrationen lyckats mycket bättre är det en mycket oansvarig politik som nu förväntas av C, V, MP och till viss del L. Många ledamöter i Sveriges riksdag skulle behöva en ordentlig kurs i mängdlära.
https://youtu.be/3k741owLcYM

”Enligt Morgan Johansson är det hög tid att göra svensk migrationspolitik särskilt generös igen. Efter flyktingkrisens akuta skede 2015 behövde landet ett andrum, men den fasen är nu avklarad: "Vi ser att vi har kontroll över situationen." Mycket tack vare Morgan Johansson, enligt Morgan Johansson.  Därför är det helt i sin ordning att regering och riksdag accelererar den redan rekordsnabba befolkningsökningen.”

”Morgan ler mjukt. Hans ohederlighet är så obesvärad. Bostadskrisen är ju inte under kontroll. Den grova brottsligheten är inte under kontroll. Jihadisthotet är inte under kontroll. Hederskulturen och moralpoliserna i förorten är inte under kontroll. Gränserna är inte under kontroll. Lärarbristen, sjuksköterskebristen, socialarbetarbristen, polisbristen - ingenting av detta är under kontroll. I vilket avseende är vi på rätt sida om Johanssons andrum? Jo, de har fått ner pappershögarna på Migrationsverket, säger Morgan.”

”Vad skulle ministern ha gjort om han hade fått knepiga frågor om bostadsbrist och dylikt i Agenda? Kanske som arbetsmarknadsminister Ylva Johansson gjorde i Ekots senaste Lördagsintervju: hållit ett brandtal om högerextremismen i Europa. Låtit förstå att vi har honom och hans kolleger att tacka för att Sveriges demokrati är räddad.”

”Om det passar Morgan Johanssons och partiets syften kommer han att ändra sig om migrationspolitiken i nästa valrörelse. Upprepa vad S sade inför det här valet, nämligen att Sveriges restriktiva asylpolitik ska ligga fast tills EU har infört en gemensam politik.
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/morgan-johansson-ger-valjarforaktet-ett-ansikte/?fbclid=IwAR1IJ0mP-s1mXDILkGln2Y8X8kwH8ba0mUCfZ1_Yimam2IyoRKRvk_SUfq0
https://www.svtplay.se/video/20645268/agenda/agenda-27-jan-21-15?cmpid=del:an:01-28-2019:agenda:pla:lp-app
https://www.svt.se/opinion/huvudlos-forandring-leder-till-manga-fler-asylsokande?fbclid=IwAR2a84e5OTUt3_OPRkFGhf519arH_As11jPe2sYhD7S4BfoMnWrE1hFyFk8

Ja, usch! Den sociala hållbarheten äventyras nu kraftigt ännu mer med samarbetet mellan S, MP, C, L och V! Och den ekonomiska hållbarheten är kraftigt hotad. En urspårad ekonomi kommer att utsätta den sociala hållbarheten för ännu mer press. Håll i hatten!
https://www.di.se/analys/sveriges-statsfinanser-riskerar-spara-ur-helt/

Dagens stjärna
PM Nilsson. Ja, alla partier har medlemmar med vissa konservativa åsikter. Det kan tveklöst vara klokt lite då och då.
”Ska C, L, S och MP fortsätta brunmåla volymkritiska förslag, ökat gränsskydd mot kriminella ligor eller komplexa frågor som rör begrepp som nation och svensk kultur? Det är ett säkert sätt att misslyckas igen och gör det offentliga samtalet sämre.”

”Många av de misslyckanden vi i dag sliter med hade kanske undvikits om svenska politiker varit något mer konservativa. Man borde till exempel inte ha ändrat på ett fungerande utbildningsväsende i förhoppning om utopin om det klasslösa samhället. Man borde inte ha rustat ner försvaret i förhoppning om utopin om den eviga freden. Och man borde varit mycket mer försiktig i migrationspolitiken och inte släppt taget i förhoppning om utopin om en gränslös värld. Stråk av konservatism finns i nästan alla partier till höger och vänster, i MP:s naturskydd, C:s bonderomantik, socialdemokraternas plikttänkande, etc. Se det och fördöm inte.”
https://www.di.se/ledare/ja-dampa-tonlaget/?fbclid=IwAR3uIzQ9Ij-vB6yBmDL1xFs9jY3tXvI4fV8dLqpo-O4-Pw_EMxwAd3CJWBI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar