torsdag 24 januari 2019

Cancer och cancerliknande effekter

I människans tjänst
Återigen reflekterar jag över forskning som gör så mycket positiv skillnad för homosapiens sapiens, människan, under den tid vi enskilt får på jorden. Forskare som år ut och år in ägnar massor av tid och energi åt att bevisa en hypotes och om den styrks bana väg för nya tillämpningar som löser problem. Och i takt med att den tvärvetenskapliga forskningen, och utvecklingen, ökar går också utvecklingstakten mot nya och bättre lösningar fortare.
https://www.synonymer.se/sv-syn/hypotes
https://www.forskning.se

Det var mycket rörande att ta del av Nobelpristagarn Honjos och Allisons möten med människor som överlevt tack vare deras laterala och banbrytande metoder för bekämpning av cancer. Vad kan vara mer tillfredställande än att ha stor positiv betydelse för massor av tidigare ”dödsdömda” människor och deras närmaste? Inget. Vilka hjältar som vågade tänka nytt och som haft intresset och ambitionen att kämpa massor av timmar för att landa i något som faktiskt fungerar.
https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/10/01/nobelpriset-i-medicin/
https://www.cancerfonden.se/nyheter/att-mota-overlevare-viktigare-an-nobelpriset
http://www.makeprogress.se/lateralt-tankande/

Dagens besvikelser
S, MP, C och L som inte förhandlat fram vettiga lösningsförslag på Sveriges huvudproblem.

”Sverige är på väg in i en lågkonjunktur. Parat med högre räntor och risken för minskad hushållskonsumtion kan ekonomin snabbt bromsa in. Detta samtidigt som försvaret och rättsväsendet förblir underfinansierat och konsekvenserna av en ogenomtänkt migrationspolitik, som nu återigen blir mer ogenomtänkt, alltjämt belastar såväl statens som kommunernas ekonomi.”
http://www.gp.se/ledare/en-regering-utan-riktning-1.12597099

Dagens stjärna
SÄPO eller möjligen en annan del av Polisen. Jag är imponerad över att de gripit en man i 30-års dagen som arbetat med att bygga en bomb. Enligt medieuppgifter sägs han ha förberett ett sprängattentat mot en särskild person, det vill säga inte en generell terrorhandling. Att försöka döda någon med bomber i Sverige kunde gott och väl klassas som terrorbrott. Den enskilda personen kan ju vara en polis, en åklagare eller en politiker. Varför tror jag det är SÄPO som kommit på honom? Jag kan inte förstå hur Polisen skulle komma på att något liknande varit på gång om 30-åringen inte varit övervakad. Oavsett, bra, bra och bra! Känns tryggare när Polisen visar att den har förmåga att bidra till att förebygga brott.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/universitetet-samarbetar-med-polisen-kring-bombarende

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar