onsdag 16 januari 2019

Jaga pengarna och utvisa direkt

Ta allt, hela tiden
Den historiskt kända superbrottslingen Al Capone åkte framförallt dit, och sattes i fängelse, för skattebrott. De riktigt skickliga organiserade brottslingarna är mycket svåra att fälla för de mord, den knarkhandel, de stölder och den prostitution de leder. De stora busarna är högt upp i en omfattande hierarki där ”springpojkar” ibland åker fast men sällan storgangstern. I Sverige utnyttjar till exempel dessa organiserade brottslingar skrupelfritt minderåriga eftersom de behandlas så lindrigt av rättssystemet. I ljuset av denna brottsliga verklighet, som växer sig allt starkare i takt med växande utanförskapsområden, måste huvudfokuset vara på de kriminella ledarnas livsstil. Om de inte kan styrka hur de lagligt kan finansiera sina utgifter tar man deras tillgångar. Om de ”får låna” dyra bilar och bostäder måste även det gå att stoppa. Vi måste mycket bättre bekämpa denna mycket farliga kriminella utveckling i Sverige. Mjukismetoder kommer aldrig att fungera.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/ngWjxd/malmopolisens-nya-vapen-al-capone-metoden/promo

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/en-kriminalitet-som-saknar-sparrar-25361
https://www.so-rummet.se/aret-runt/al-capone-dor

Det måste bli en självklar metod att ta alla tillgångar och alla likvida medel från människor som inte kan styrka hur de ärligt fått ihop sina pengar. Oavsett om det är bitcoins, gammelsedlar eller andra betalningsmedel. Även bilar, smycken, tavlor, båtar, hus, lägenheter och så vidare. Och om det är utvisningsdömda personer håller jag med Jan Emanuel Johansson om att Sverige med fördel kan utvisa dem direkt till deras hemländer och att Sverige under strafftiden betala för fängelsevistelsen. Det måste gå att lösa utan att vara i strid med internstionella regler.
https://www.expressen.se/debatt/skicka-hem-fangarna-som-anda-domts-till-utvisning/

Och om vi ska få bukt med den negativa kriminella utvecklingen måste Sverige få en hållbar migrationspolitik och en fungerande integrationspolitik. Det är inte sannolikt med en S+MP regering med stöd av C och L. Ann-Charlotte Marteus gör i nedan artikel mycket viktiga och beklagliga reflektioner över S+MP+C+Ls förhållande till migrationsfrågorna. De är inte lämpliga vid makten. Och nu vet vi att trots Lööfs löften om att V inte skulle få något inflytande kommer V få ordentligt inflytande för att släppa fram en regering som kommer att driva en ansvarslös migrationspolitik.
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/allt-ska-utredas-utom-migrationspolitiken/

Linda Nordlund lyfter också upp viktiga brottsperspektiv på varför S+MP är mycket olämpliga att leda Sverige i den allt jämt växande utanförskapsproblematik vi har.
https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/vad-ska-smpcl-gora-at-unga-kvinnors-radsla/

Särskilt viktigt är det att även de största tjuvarna åker fast. Inte bara de största organiserade brottslingarna kopplade till narkotika, stölder, prostitution etc. Madoff är ett exempel på andra superkriminella som måste sättas fast. En finanstjuv som lurade till sig många, många miljarder dollar. Samma logik gäller inom rättssamhället som inom skattepolitiken för politiker. Det måste inom en demokrati upplevas som rättvist om inte folket ska genomföra moderna uppror. Tror du Macron har lärt sig en läxa?
https://www.google.se/amp/s/amp.economist.com/finance-and-economics/2018/02/26/money-stolen-by-bernie-madoff-is-still-being-found
https://www.acfe.com/press-release.aspx?id=4294968558

Dagens besvikelser
Politiker som inte backar upp de uppdrag som offentligt styrda organisationer fått. Och ledande tjänstemän som politiserar sina uppdrag i det löpande arbetet. Tänk att C och L kan tänka sig att låta S och MP tillsätta generaldirektörer under flera ytterligare år. Partier som gärna utser partikamrater till uppdragen...
https://www.expressen.se/ledare/regeringen-loven-har-satt-skrack-i-generaldirektorerna/

Britter som tror att de har en stark förhandlingsposition mot EU när de själva valt att lämna. Dumt att tro att man kan få mycket bättre villkor än vad det avtal man ingick när man gick med Innebär. EUs förhandlare måste tänka på konsekvenserna av ett avtal även i förhållande till de länder som är kvar. Det är som att en med äktenskapsförord skulle acceptera att efter att ha blivit ”dumpad” ge upp säg 35% mer av sina tillgångar än vad avtalet innebär...
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-rostar-brittiska-parlamentet-om-brexit

Dagens stjärnor
De som kämpar för frihandel och ett omfattande utvecklingsarbete. Det är en fantastiskt utveckling som människor i Sverige fått uppleva de senaste 150 åren.

”Sverige var i mitten av 1800-talet inte bara fattigt, utan också genomreglerat. Ingen kunde fritt välja yrke eller starta företag, eftersom skråväsendet skyddade de etablerade från konkurrens. Räntan var reglerad, vilket ledde till brist på kapital, och många varor var belagda med antingen import- eller exportförbud.”

”Sådan är frihandelns logik. Visst finns risken att ett företag inte klarar av internationell konkurrens, och därmed får dra ner verksamheten eller lägga ner helt. Men det är i sig något som vässar ekonomin, eftersom det tvingar företag att bli bättre, och att dra nytta av de fördelar man har – det som i ekonomisk forskning kallas komparativa fördelar.”

”Det är en lärdom, att även sunda idéer och principer inte kan tillåtas trumfa verkligheten och de avvikelser från det normala som förr eller senare kommer. Men i tider av nya tullar, handelskrig och protektionism framstår det som en ännu viktigare läxa att minnas vad som gjorde oss rika. Den fria ekonomin, den fria konkurrensen och den fria handeln var det som till sist räddade oss från barkbrödet och de tjärade kängorna.”
http://www.gp.se/ledare/från-svält-till-överflöd-på-150-år-1.12224276

Stefan Löfvén. Han är uppenbart skicklig på att ”lura skjortan” av sina förhandlingsparter. Inom politiken kanske en god kunskap. Inom näringslivet är det vinna/vinna som är bästa förhandlingsresultat. Att Löfvén sannolikt ”lurat skjortorna av” Lööf och Björklund är inte brottsligt. Om du läser hennes nedan bifogade krönika kan du nog inte annat än hålla med om att Löfvén är en skicklig förhandlare.
https://www.expressen.se/nyheter/lofven-oppnar-dorren-mot-v-nu-stanger-annie-loof-den-/?fbclid=IwAR27oF8GHFAwWiQuztP2FIlsm4r25oVkoKXGQLd1PILMR-VFBXKeHAEKVis
https://platform.twitter.com/widgets/widget_iframe.2e05bcc02f9198c4399ba5dc0c61000f.html?origin=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se&settingsEndpoint=https%3A%2F%2Fsyndication.twitter.com%2Fsettings

Sven Hagströmer. Bra att en stark näringslivsrepresentant, som inte fjäskar för regeringar, talar i klartext om allt fler partiers odemokratiska ageranden. Det är besvärande att bevittna och måste få allvarliga konsekvenser för dessa partier framöver.
http://www.dagensps.se/opinion/lofvens-agerande-chockar-finansmannen/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_custom%5Bapsis%5D=1036222960&utm_medium=email&utm_source=apsis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar