torsdag 5 juli 2018

Centerpartiet

Grön liberal tillväxtpolitik
Centerpartiet har Almedalstalat genom partiledaren Annie Lööf. Hon är en skicklig talare och det känns att hon tror på de budskap hon förmedlar. Svenskt välstånd står och faller med vår gemensamma förmåga att vara företagsamma. Och de av oss som vågar starta och som driver företag ska inte motarbetas utan uppmuntras genom en god infrastruktur för företagande och en serviceinriktad offentlig sektor. 4 av 5 nya jobb skapas av mindre företagare. Det är 80% av alla nya jobb som skapas. Och det är näringslivsjobben som avgör hur mycket resurser vi har för att stärka vårt viktiga rättssystem, vår skola, vår vård, vår omsorg, vårt försvar och vår infrastruktur. Tänk att det finns så många som inte inser det. Och stora delar av vår ekonomi är kopplad till internationell handel, då är det en katastrof om protektionism får bli en dyrköpt kortsiktig framtid, igen. Sverige kan betydligt bättre än nu och den framtiden måste inkludera nysvenskar betydligt bättre än hittills! Det är inte våra invandrares fel att våra system och allt för mångas negativa inställning motverkar deras möjligheter att bli värdeskapande delar av vårt gemensamma samhällsbygge. För att lyckas med en bättre inkludering måste hinder monteras bort och incitamenten att jobba stärkas.
https://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/regeringsfragan-forefaller-ovissare-an-nagonsin/

Centerpartiets politik är långt ifrån socialistisk eller isolationistisk. Den vill skapa maximala möjligheter för människor att kunna förverkliga egna livsdrömmar, stötta oss att bli mer företagsamma, säkerställa att vi tar ett stort miljö- och klimatansvar och säkerställa goda möjligheterna oavsett var i Sverige vi lever. Och var vi än bor måste vi garanteras bättre sjukvård när vi behöver den. Centerpartiet inser också att jämställdhetsfrågan är en viktig liberal utgångspunkt som inte ”bara” är rättvis utan också smart för att vårt samhälle ska utvecklas så framgångsrikt som möjligt.

Självklart lyfte Lööf hur viktigt miljö- och klimatarbetet är. Grön skatteväxling är ett viktigt instrument för att snabbt fasa ut dåligt och samtidigt uppmuntra bra.

Vissa ser invandringen, oavsett skäl, som ett problem. Det finns tveklöst invandringsrelaterade problem, och de är viktiga att se och erkänna. Samtidigt har invandringen alltid varit en fantastisk tillgång. För att det ska fortsätta att vara så måste integrationen fungera mycket bättre än nu. Centerpartiet i Uppsala och inom rikspolitiken har reformförslagen som gör det möjligt. Bland annat arbetsmarknaden behöver reformeras skyndsamt för att bli mer rättvis, mer rörlig och betydligt bättre inkludera människor som inte har avslutad utbildning på gymnasienivå.
Dagens kalkoner
Anders Ygeman. Jag håller med. Arrogansen är mycket stor och Ygeman förhållningssätt till hur han skötte frågor kopplade till enskilda människors säkerhet samt rikets säkerhet göder politikerföraktet.
http://www.gp.se/ledare/en-sällan-skådad-arrogans-1.6926788

Nynazister som störde Centerpartiets tal i Almedalen. Vidrigt att det finns människor som har en så pervers människosyn som dessa människor har. De måste vara mycket lågutbildade hela bunten. Desto mer bildad desto mindre inskränkta brukar människor bli.
https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/socialdemokraternas-ras-bromsat-i-ny-matning/


Dagens stjärna
Anna Dahlberg. Ja, det svenska våldsmonopolet måste återupprättas och den organiserade brottsligheten med gemensam myndighetskraft bekämpas! Vi kan mycket bättre än nu. Det var trevligt att prata med Dahlberg igår kväll på Strands mycket sociala tillställning.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lat-hela-staten-knacka-den-organiserade-brottsligheten/

Sverige är fortfarande ett i jämförelse med många andra länder fantastiskt land att leva i. Att med kraft lyckas stoppa organiserad brottslighet, den negativa utvecklingen i utanförskapsområden. Hedersförtryck och rasism är helt nödvändigt om vi vill fortsätta att leva i ett av de länder där enskilda människor har det bäst. Jag vill leva i ett sådant land. Vad vill du? Trots alla reformbehov och lösningsbehov vi har rankas Sverige 2018 som världens mest ansedda land. Låt oss bättre försvara den platsen!
https://www.reputationinstitute.com/hubfs/_PDF/PressReleases/2018CountryRepTrak_PressRelease.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar