måndag 9 juli 2018

Börjar naivisterna inse allvaret

Vänster som ung och höger som mogen
Du har väl också tänkt på hur många som varit vänster i sin ungdom som när de mognat och fått uppleva livets verkligheter insett att vänsterpolitiken inte bjuder på något positivt. De enda vänsteranhängarna är drömmande ungdomar, invandrare som tror att högern är som därifrån de kommer och broilerpolitiker som aldrig gjort rätt för sig i den verkliga världen och betalat skatt på arbetsinsatser som företagare eller anställd. I anställningar som inte handlar om politiskt arbete eller arbete för arbetsmarknadens parter. Grundläggande värdeskapande arbete. Och vilka attraherar dessa vänsterpolitiker? De jag nyss beskrivit ovan, och dem som går på budskapet att de ska kunna få högre bidrag och tjäna mer utan att behöva arbeta mer. När det på många sätt naivistiska partiet Miljöpartiet tappat lyskraft överväger många av dess tidigare anhängare att rösta på vänsterpartier i olika förpackningar (Fi, Vänsterpartiet med flera). Människor som lever i sina avgränsade bubblor, och som saknar breda erfarenheter, blir ofta inskränkta och naiva. Mycket oklokt. MP har i alla fall i opposition gjort positiv skillnad för miljöarbetet.
https://www.dalademokraten.se/artikel/kultur/broilerpolitiker-urholkar-demokratin
https://www.synonymer.se/sv-syn/broiler
http://www.gp.se/kultur/michaela-möller-och-anders-rydell-broilers-de-nya-makthavarna-och-det-samhälle-som-formade-dem-1.226293

Miljöpartiets politik, och flera av deras ledande företrädare, anser jag har huvudskulden till att vi fått en så polariserad debatt i Sverige. Naiviteten, viljan att vara godhetens apostlar och oviljan att ta i riktiga och allvarliga problem, utöver miljö- och klimatfrågor, har tveklöst kraftigt bidragit ztill polariseringen. I minoritetsregeringarnas Sverige tilläts MP först få orimligt stort inflytande över alliansregeringen 2010-2014 och därefter ingå i en Socialdemokratisk regering. Det var ett stort och kostsamt misstag. En kostnad som främst handlar om en oklok klyvning av vårt land mellan olika sociala grupper. Och mellan dem som bor i något av våra få storstadsområden och övriga. Många av MPs anhängare lever i sina verklighetsfrämmande bubblor. Jag har sagt det förr, och säger det igen, ingen borde få ha ett ledande politiskt uppdrag utan att ha minst några års riktig arbetslivserfarenhet i bagaget.
http://www.gp.se/ledare/kyeyune-demokratin-är-inte-döende-1.6842555

Bra att Miljöpartiet insett att Sverige behöver bli mer självförsörjande av livsmedel. Nu driver de också att ekologiskt jordbruk också ska kombineras med konventionellt jordbruk. Det är inte en dag för sent att MP insett detta behov. MPs "våta drömmar" att miljöfrågorna ska bli av avgörande betydelse i detta riksdagsval är mycket sannolikt att hoppas på för mycket. I detta val är det kortsiktiga korrigeringsbehov som kommer att avgöra valen 2018. För din sakupplysning drev C Uppsala i kommunstyrelsen att en Trygghetspolicy och en Trygghetsplan för Uppsala kommun skulle inkludera självförsörjningsförmågan. MP och S stöttade inte tilläggsförslaget....
https://www.expressen.se/ledare/miljopartiet-gar-vilse-pa-akern/
Dagens kalkon
Isabella Lövin. Det är viktigt att rimligt ”leva som man lär”. Hur kan man annars vara trovärdig som förälder, chef eller politiker? Fridolin är sannolikt den ledande MP-företrädaren som mest kraschat sitt förtroende bland tidigare väljare. Ingen politiker behöver för mig vara ”fläckfri”, snarare är det bra om förtroendevalda också representerar ett genomsnitt av det folk man företräder. Samtidigt måste man vara trovärdig och ärlig som politiker. Då måste man ”leva som man lär”. Annars är man bara en karriärist som gärna försörjer sig på politiska arvoden. Centerpartiet har den starkaste miljö- och klimatpolitiken. Och hittills tycker jag de miljöengagerade centerpartister jag känner ”lever som de lär”.
https://www.expressen.se/nyheter/isabella-lovins-hemlighet-miljofarlig-bil-i-garaget/

Dagens stjärnor
Alla som hjälper till att rädda de thailändska pojkarna som med sin tränare var onödigt nyfikna och fastnade i en grotta.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/journalister-forbjuds-vid-thailandska-grottan-raddningsaktion-kan-vara-pa-gang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar