lördag 21 april 2018

Livet är kort

Hur långt blir just ditt liv
Det är så tråkigt att Tim Bergling, Avicii, är död. Alltid tråkigt när människor dör på tok för unga. I Berglings fall är det också tråkigt för att vi som gillar dans och musik förlorat en stor musikalisk kreatör som regelbundet levererat låt efter låt som gjort det omöjligt att inte dansa i det lilla eller det stora. Den svenska framgångsrika musikbranschen har också förlorat en världsartist som bidragit till stora svenska exportintäkter. Bergling blev bara 28 år.

Tim Bergling var egenföretagare. Han blev världskänd för att han hade intresset, talangen och framförallt för att han arbetade extremt hårt. Precis som jag skrev för några dagar sedan är det viktigt för alla företagarfientliga och avundsjuka att försöka förstå hur mycket de flesta jobbar utan att tjäna mycket pengar. Få av alla hårt slitande företagare blir så rikligt belönade som Bergling. Men, skulle du byta 40 år av ett utvecklande medelklassliv mot sju år av mycket hårt arbete och ett ytligt liv i extremt ”sus och dus”? Det skulle aldrig jag göra.

Stort tack Tim Bergling för fantastisk musik, för många härliga stunder med din musik som inramning. Och tack för dina bidrag till den svenska internationella musikbranschen!
https://www.expressen.se/noje/aviciis-sista-tid-var-med-sina-vanner-och-fans/
https://m.youtube.com/watch?v=YxIiPLVR6NA
https://m.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI
https://www.expressen.se/noje/tim-bergling-gick-fran-okand-till-att-bli-superstjarnan-avicii/

Dagens kalkon
Krigsvurmare. Och särskilt krigslystna som gärna krigar i andra länder än sina egna. Väldigt många lemlästas och dödas varje dag. Väldigt många av dessa stackars oskyldiga människor blir inte ens 28 år gamla.
https://www.expressen.se/nyheter/magda-gads-dagbok/halften-av-befolkningen-har-ar-handikappade/

Dagens stjärnor
Alice Teodorescu. Valfriheten är viktig och det är dumt att ta den möjligheten inom till exempel skola och äldreomsorg för given. Glöm inte att rätten att välja också innebär möjligheten att välja bort!
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-också-fattiga-ska-få-välja-skola-1.5676907

Upsala cykelklubb. De arrangerar världens äldsta cykellopp och driver på en säkrare och bättre transportutveckling med cykeln som transportmedel. Dels barnsäkerhetsevents och nu också elcykeluppmuntran.
https://upsalack.se/race/foretagsstafett-elcykel/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar