lördag 28 april 2018

Hyckleri

Hur sjuka får vi vara?
I valrörelserna 2014 gick sossarna hårt åt Allianspartierna med anklagelser om att de hade en ”stupstock” i sjukförsäkringssystemet. Visst är det ett försäkringssystem plågat av bland annat organiserad brottslighet, men främst är det ett försäkringssystem för att ge oss en viss ekonomisk trygghet när vi drabbas av sjukdomar. Självklart måste vi se till så att denna viktiga försäkring fungerar för sjuka människor. Allt annat är oacceptabelt. Samtidigt måste allt missbruk effektivt bekämpas. Särskilt organiserad brottslighet eftersom den äter sig in i allt fler system om den tillåts bli allt starkare. Försäkringskassan bör återgå till den logik inom Försäkringskassans arbete som Alliansen, under Ulf Kristerssons ledning, införde. Det vill säga att Försäkringskassan aktivt ska stötta de som kan bli frisk, eller friskare, att också bli det. Sen ska självklart relevanta politiker kraftigt säga ifrån när tjänstemän myndighetsutövar ansvarslöst. Sossarna har sedan en tid insett att staten måste sköta Försäkringskassan med hårdare tyglar. Även Försäkringskassor har begränsade medel. De anställde en generaldirektör som tycks ha tagit sina uppdrag på största allvar. För det har hon nu fått sparken för att inte sossarna allt mer ska framstå som hjärtlösa. Det är ett tydligt exempel på dåligt ledarskap av ansvarig minister. Hyckleri kallas det. Uppsala och Sverige behöver skyndsamt nytt ledarskap.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Stupstock
https://www.aftonbladet.se/ledare/a/eQBqQ/strandhall-smyger-in-en-ny-stupstock
https://www.synonymer.se/sv-syn/hyckleri

Nu har Miljöpartiet sparkat två kvinnliga generaldirektörer under mandatperioden. Det är mycket ovanligt att generaldirektörer får sparken. I det förra fallet, kopplat till Transportstyrelsen, var det uppenbart brist på viktig kunskap och dåligt omdöme. I det senaste fallet tycks det enbart röra sig om att hon gör sitt jobb. I ljuset av att Miljöpartiet offrade Åsa Romson och behöll Fridolin måste deras feministiska trovärdighet ifrågasättas. Regeringen fattar kollektiva beslut.
https://www.expressen.se/ledare/strandhall-sparkar-henne-for-att-hon-gjort-sitt-jobb/
https://www.publikt.se/artikel/transportstyrelsens-gd-far-sparken-19672

Dagens kalkon
G. Fridolin. Han tycks ta efter Trumps ohederliga sätt att ”debattera”.
http://www.gp.se/ledare/med-lögnen-som-vapen-1.5767364

Dagens stjärnor
ABBA! Fantastiskt att de ger ut ny musik tillsammans igen. Jag är full av förväntningar.
https://www.expressen.se/ledare/strandhall-sparkar-henne-for-att-hon-gjort-sitt-jobb/

Ledarna för Syd- och Nordkorea. Fantastisk utveckling. Och vilken kontrast ifrån bara ett år sedan. Bra att vapenaktier kraftigt faller runt om i världen. Och om det blir fred och samarbete mellan Syd- och Nordkorea kommer Kina att gå ännu snabbare fram mot att bli världens mäktigaste makt med världens starkaste ekonomi.
https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/vapenjattarna-dyker-pa-borsen-efter-fredssamtalen-i-korea/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar