fredag 23 februari 2018

FNs roll i cybervärlden

Allt fler konflikter på Internet
FN bildades för att vara ett globalt diplomatiskt forum, en kraft för fredsbevarande insatser och en kraft för stöd till utsatta människor. Grunderna för FN accepterades i Moskva i oktober 1943. Du som är intresserad av att förstå den ursprungliga idéen kan med fördel läsa information på bifogad länk.
http://www.english-for-students.com/objectives-and-principles-of-united-nations.html

Allt mer av våra konflikter mellan individer, organisationer och länder äger rum över Internet. Hur närvarande är FN tanken i den nya digitala världen och dess utmaningar? FN är i allra högsta grad engagerad i miljö- och klimatproblem som starkt påverkar flyktingsströmmar och väpnade konflikter, men varför är inte det digitala perspektivet betydligt mer aktualiserat inom FNs kontext? Det jag hittar är enbart hur digitala lösningar kan hjälpa till att lösa problem. Digitala perspektiv bidrar i allra högsta grad till dem i vår nya digitala tid. Det borde FN förhålla sig till. Eftersom många läser min blogg kanske någon kan tipsa de som idag företräder Sverige i FNs säkerhetsråd om att lyfta detta ordentligt på FNs agenda. Då gör Sverige någon bestående nytta under tiden i säkerhetsrådet. Med tanke på att vi också vill profilera oss som en ledande och innovativ digitaliseringsnation hjälper ett sådant initiativ till att profilera den positioneringen. Problemen med vida kanaler för spridning av "fake news" och uppenbara påverkanskampanjer från främmande makt i samband med val är det hög tid att FN tar i detta. I en global digital tid kan inte FN leva kvar i 40-tals tänk......
https://www.unric.org/en/latest-un-buzz/30397-digitalisation-for-development-how-technology-can-save-and-improve-lives
http://www.un.org/en/sc/
https://www.synonymer.se/sv-syn/kontext
Dagens kalkoner
Margot Wallström. Vad ska man säga? Utrikesdepartementet gör mer skada än nytta för Sverige under ledning av dagens regering.
https://www.expressen.se/ledare/wallstrom-vad-doljer-du-for-oss/

Massi Fritz. Hon har haft en extremt hög svansföring om hur dåligt Sverige är på att stå upp för människor som anser sig kränkta och /eller våldtagna. Hon har dessutom haft den dåliga smaken att anklaga domare för dåligt jobb när bevisen för en fällande dom saknades. Att ”sockra” advokaträkningarna drabbar också oss skattebetalare. Intressant att så många går ut och vittnar om hennes beteende. Det blir intressant att följa fortsättningen.
https://www.expressen.se/nyheter/massi-fritz-anstallda-uppmanades-overdebitera-det-ar-helt-orimligt/

Korrupta som berikar sig själva på ett oärligt sätt. Vänskapskorruption där inte meritokrati avgör vem som är bäst lämpad för ett uppdrag är inget undantag.
http://www.gp.se/ledare/svenskproducerad-korruption-1.5214389
https://www.synonymer.se/sv-syn/meritokrati
https://www.svd.se/sann-meritokrati-vag-bort-fran-elitforaktet

Dagens stjärna
Dottern. Nu är hon ”fearless” i skidbackarna, oavsett lutning : ).
https://sv.bab.la/lexikon/engelsk-svensk/fearless

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar