torsdag 8 februari 2018

Konkurrens skapar utveckling och kvalitet

Vinster är av godo
Vi lever i en konkurrensutsatt värld. Den som inte förstår det har ingen historisk kunskap kan leva med tron att kommunistiskt inriktade partier bär på en positiv framtid. Vår mänskliga historia är full av exempel på att vänstersocialistiska och kommunistiska system är destruktiva och katastrofala för att skapa ett högt generellt välstånd. Vinstskräcken som vänsterpolitiker gör till ett problem är en lögn! Oskäliga vinster kan bara vara resultat av dålig upphandling, dålig avtalsuppföljning och dålig förmåga att straffa leverantörer som brister i sina avtalade löften. Den som levererar till upphandlat pris, i konkurrens, representerar aldrig ett problem! Tvärt om! Konkurrens bidrar till nytänkande, effektivitet, alternativa arbetsgivare, privata investeringsmedel och mycket annat positivt. Sannolikt säger 99,8% av alla svenskar nej till oskäligt höga vinstmarginaler kopplade till till exempel skolverksamhet, omsorgsverksamhet och vård. Jag är en av dem. Men jag inser att konkurrens är bra på många sätt. Och de som levererar den kvalitet som beställts är värda vinst som bland annat kan finansiera nytänkande, investeringar i metodutveckling, investeringar i fastigheter och rimlig avkastning på eget kapital.

Idrotten är en bra metafor. Tror du idrottsgrenar skulle utvecklad utan konkurrens? Tror du idrottsprestationerna ständigt skulle förbättras utan konkurrens. Idag ska jag gå på Idrottsgalan i Uppsala 2018. Enfald är stagnerande. De mest ambitiösa och duktiga ska också få ”guldmedaljer”. Som en idrottstränare ska motivera fler att träna och tävla ska offentlig sektor uppmuntra kvalitet och utveckling genom upphandlingar i konkurrens. Gärna kvalitetsupphandlingar.
http://www.gp.se/ledare/inger%C3%B6-ett-rent-bedr%C3%A4geri-av-regeringen-1.5136270
Vänsterns politik framåt är en mycket oklok väg. Vänsterpolitik har aldrig varit en väg som skapar mycket värde för oss invånare. Tvärt om. Och särskilt intressant är den ismen i ljuset av att de troende ofta ser sig som bättre människor än andra samtidigt som deras styrande exempel är totalitära. Eller just därför kanske att de är förmer än oss andra, eftersom dom var och en vill vara diktatorn, den upplyste despoten. Vi måste bli av med vänsterkrafternas inflytande på den operativa makten i Sverige! Vänsterpolitik bjuder på torka och hunger. Ansvarsfull marknadsekonomi bjuder på grönska och lite väl mycket överflöd. ”Lite väl mycket” utifrån ett miljö- och klimatperspektiv.
https://www.expressen.se/nyheter/nya-pressen-pa-lofven--v-kraver-plats-i-regeringen/

Dagens kalkoner
Margot Wallström. Det är klokt att lyssna på Peter Hultquist!
https://www.expressen.se/ledare/wallstroms-plakatpolitik-fel-svar-pa-karnvapenhot-/

Vänserpartiet. De är svenska mästare på farlig identitetspolitik!
http://www.gp.se/ledare/cwejman-v%C3%A4nsterpartiet-%C3%A4r-f%C3%B6rblindat-av-identitetspolitik-1.5143883

Dagens stjärna
Anna Holmberg. Hur hade jag blivit? Bitter? Offerkofta på? Jag vet inte. Jag hoppas, och vill gärna tro, att jag skulle ha lite av Holmbergs fantastiska ”komma tillbaka” kraft! Jag blir positivt rörd över hennes underbara inställning. Sannolikt är det hennes tävlingsinstinkt som hjälper till!
https://www.expressen.se/sport/os-2018/har-ar-holmlund-tillbaka-i-backen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar