fredag 16 februari 2018

Kramas mycket mer

Ensamhet är plågsamt för många
Hur vill du bli bemött? Få, om vi bortser från mycket få självplågare, vill bli bemötta och behandlade med respekt. De flesta vill gärna också bli bemötta kärleksfullt. Beteendevetenskapligt är det som en konsekvens av personliga önskemål inte förvånande att det finns ”en gyllene regel”. Den ”gyllene regeln” finns beskriven inom alla trosuppfattningar. Den kan också vara det tydligaste uttrycket för att de flesta människor anser att rimlig rättvisa är viktigt. Regeln uttrycker att vi alltid ska behandla sina medmänniskor så som man själv skulle vilja bli behandlad i livets olika situationer.
https://sites.google.com/site/religionstema/veckans-uppdrag-1/om-att-goera-gott/den-gyllene-regeln

Alla människor vill bli älskade av någon, gärna av fler. Helst vill vi bli älskade för den unika personlighet vi är. De flesta av oss kämpar också med att bemästra olika egenheter som kan uppfattas som jobbiga för andra. I allt större utsträckning används också mediciner för att vi alla ska bete oss mer lika. Om det kan man ha många åsikter... Många gånger är det ”avvikande” tänkande och beteenden som bidrar till kreativitet och stor del av vår ständiga mänskliga utveckling. En mycket speciell personlighet som starkt bidrog till vår mänskliga utveckling var Steve Jobs, en av Apples grundare. Samtidigt var han inte en rolig person att ha i närheten om han av något skäl inte gillade dig. Ja, ja vi människor är komplexa. Som art betraktas vi av beteendevetare som flockdjur. Vi vill tillhöra någon eller några grupper för att må bra. Så är det. Därför är upplevd ensamhet smärtsamt för de flesta.
http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=6450
Det är viktigt att försöka sprida kärlek och hopp. Det gör våra korta liv mer positiva. En sak är lika säker som att tiden bjuder på både högkonjukturer och lågkonjunkturer. Livet bjuder löpande på både med och motgångar. Även om vi anstränger oss mycket för att undvika dipparna så kommer de och ”hälsar på” lite då och då ändå. Fokusera på ett respektfullt och kärleksfullt bemötande mot alla dina medmänniskor, det gör ditt egna liv mer positivt. Kramas mer med dem du gillar, det håller dig friskare!

http://www.vett-och-etikett.com/vett-och-etikett.asp?tips=Halsa-med-en-kram
http://www.vardagspuls.se/kropp--halsa/kramas-for-ett-langre-liv/
http://iform.se/halsa/sa-lang-ska-en-kram-vara
https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/ge-nagon-en-kram-8-tillfallen-da-vi-borde-kramas/
https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/kramas-mer---darfor-ar-det-bra-for-din-halsa/
https://stegforhalsa.se/kraften-hos-kramar-gagnar-din-halsa/
Ensamheten är tyvärr stor bland alla generationer i Sverige. Särskilt bland våra åldersrika. I ljuset av hur det blir allt viktigtigare med det livslånga friskvårdsarbetet, då vi i genomsnitt blir allt äldre, måste vi ta ensamhetsproblematiken på största allvar! Ensamheten är det som beskrivs som det mest besvärande när olika äldreundersökningar ger indikation om äldres generella situation. Bifogad artikel om ensamhet är läsvärd.
https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/ensamhet-ar-lika-farligt-som-rokning/

Dagens kalkon
Mördaren i Florida. Minst 17 dödade och många skadade i ännu en skolskjutning. Fruktansvärt att beröva andra människor en längre tids livsupplevelser. Tragiskt för alla skadade och alla dödas anhöriga.
https://www.metro.se/artikel/skjutning-på-skola-i-florida-tjugotal-uppges-skadade

Dagens stjärna
Stefan Åkerlund. Mördade Ebbas pappa. Tänk att vara så stark att han klarar av en intervju om mordet på hans dotter och livet därefter. All världens kramar idag till den familj som fråntogs sin Ebba.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7l39MB/dodade-ebbas-pappa-akilov-har-forstort-mitt-liv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar