söndag 11 februari 2018

Mer vardagsmotion

Positiva liv
Hur ökar vi chanserna till ett långt och friskt liv? Ett sätt att öka chanserna till ett sådant liv är att regelbundet träna. Det är viktigare än någonsin tidigare i människans utveckling. Skälet till att det är viktigare än tidigare är att allt färre har fysiskt krävande arbetsuppgifter, och allt fler sitter allt för ofta mycket stilla. I kombination med bland annat mycket socker och salt blir resultatet av hälsoekvationen inget upplyftande. Våra skolor måste i ljuset av denna utveckling mycket bättre växla upp inslagen av fysiska aktiviteter under en skoldag. Viktigast av allt, för oss alla, är vardagsmotionen. Att promenera till och ifrån jobbet eller skolan. Att promenera till fikaträffen. Att ta trappor istället för hiss och så vidare. Många vetenskapliga studier styrker värdet av vardagsmotion. En ”enkel” väg mot bättre hälsa är att äta lite mindre och att promenera mera.
https://ki.se/nyheter/vardagsmotion-gav-ovantat-stora-halsovinster

E-sport är stort, så är det. Det är dock något helt annat än idrott i verkligheten. Jag antar att den enorma publiken och sponsorpengarna lockar Internationella Olympiska Kommittén, IOK. E-gaming är något nytt och eget. Det är inte den fysiska ansträngning som ”gammelidrotten” representerar. Självklart har fysiskt vältränade E-sportare konkurrensfördelar men det är inga idrottsgrenar utan mer att likna med schack i kombination med finmotorisk gymnastik. Egen tävlingsform, punkt.
https://www.expressen.se/ledare/att-gora-datorspel-till-os-gren-ar-en-usel-ide/

Du vet väl att E-sporten är enorm? Och att Sverige har flera landslag, kopplade till olika spel, som reser jorden runt och tävlar. Precis som ”gammelidrottate”. Bland annat till VM tävlingar.
https://www.metro.se/artikel/här-är-de-svenska-landslagen-till-esport-vm-i-sydkorea

Dagens kalkoner
Klankulturer. Sverige erbjuder alla sina invånare som lagligt befinner sig här något mycket bättre.
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/klanerna-litar-inte-pa-staten-20541

Sveriges regering. Självklart måste Sveriges regering tydligt backa upp sina laglydiga medborgare runt om på jorden. Visst är vi ett väldigt litet folk men det ursäktar inte att inte våga stå upp för det vi anser vara rätt! Att länder som Kina, och USA väljer att strunta i våra protester och diplomatiska ansträngningar är irrelevant!
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sverige-ska-inte-kroka-rygg-for-kinas-diktatur/

Och regeringens hantering av organdonationsfrågan är skandalös! Fixa problemet! Många människor drabbas smärtsamt av denna oförmåga, många till och med dör i onödan! Oacceptabelt! Hur svårt kan det vara att inse att det till exempel är en rimlig förbättring att vända ordningen. Idag måste vi godkänna att våra organ till exempel kan rädda andra liv om till exempel vårt eget liv är slut efter en cykelolycka. Vänd på ”kuttingen”, låt den som inte vill hjälpa någon annan att aktivt kräva att just dina organ inte får doneras. Då tycker jag också att man förbrukat sin egen rätt att få hjälp av någon annan.
https://www.dn.se/nyheter/politik/misslyckad-utredning-forsenar-okning-av-organdonationer/

Dagens stjärna
Sanna Rayman. Nolltolerans, regelkrångel och konfiskering av tillgångar knäcker den organiserade brottsligheten. Mer av det, tack!
https://www.expressen.se/ledare/sanna-rayman/satt-in-superkraften-mot-kriminella-regelkrangel/
https://www.synonymer.se/sv-syn/konfiskera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar