torsdag 1 februari 2018

Snabbare anpassa sig till nya verkligheter

Det går fortare än någonsin
Samtidigt rör sig lagstiftarna nästan lika sakta som i en betydligt trögrörligare verklighet.I denna nya betydligt mer snabbrörliga värld måste även folkets företrädare och de demokratiska processerna klara av att mycket snabbare förhålla sig till förändringar. Mycket snabbare, men ändå i god demokratisk anda. Det är möjligt med dagens allt mer fantastiska teknik som ska tjäna människans positiva utveckling. Men det är klart, det är mer krävande.... Bara för att nämna några exempel på misslyckanden är att inte EU och Sverige säkerställt lagstiftning som gör att extremt lönsamma bolag, som tjänar massor av pengar även i Sverige, också betalar rimlig skatt här. Google, Facebook och Apple är några bra exempel på EU samarbetets och lagstiftarnas misslyckanden. Och du är väl medveten om att Trumps politik nu tvingar tillbaka helt oooootroliga summor pengar som amerikanska bolag tidigare slussat runt i världen för att undvika skatt. Trumps protektionistiska politik kommer att slå negativt tillbaka efter ett tag MEN det är viktigt att skatten följer konsumtionen. Utan den ordningen kommer vi snabbt få se hur många välfärdsländer faller ihop i brist på finansiering av skola, omsorg och vård. Vill du se den utvecklingen? Det vill inte jag.

https://xtractor.se/blogg/ny-forskning-fran-mit-online-learning-spas-snabb-utvecklingstakt/
https://www.kth.se/forskning/artiklar/artificiell-intelligens-pa-stark-frammarsch-1.626006

Dagens kalkon
Regeringen. Senfärdigheten att fatta viktiga beslut är minst sagt besvärande. Eliasson har varit förbrukad länge efter flera fall av bevisad omdömeslöshet. Myndighetschefer ska inte bjuda på omdömeslöshet. Det passar sig inte i den viktiga myndigheten MSB heller!
https://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/rekord-i-omdomesloshet-nu-har-regeringen-trottnat/
https://www.expressen.se/nyheter/gw-persson-darfor-sparkas-eliasson-nu-/
http://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-till%C3%A5ts-eliasson-vanv%C3%A5rda-%C3%A4nnu-en-myndighet-1.5120148
http://www.gp.se/nyheter/sverige/gw-nord-%C3%A4r-en-j%C3%A4vligt-bra-polis-1.5120177

Dagens stjärna
Aleksanda Boscanin. Rättsstaten måste återta en rimlig rättsordning i vårt samhälle. Nuvarande utveckling är helt oacceptabel och inskränker allt mer vår personliga frihet och utsätter oss allt mer för oacceptabla faror.
http://www.gp.se/ledare/en-r%C3%A4ttsstat-som-kapitulerat-1.5116249

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar