fredag 9 februari 2018

Irrelevans och oförmåga

Darwins principer
Naturen har sina lagar. Det vet vi. Naturen har ofta använts som metafor i olika sammanhang för att hitta nya lösningar på problem. En av naturens lagar är att det som inte längre har bärkraft och konkurrensförmåga dör ut. Det är en naturlig ordning sedan tillståndens begynnelse. Politiska rörelser är inte några undantag. Partier är inte vaccinerade mot undergång i en demokrati. Särskilt inte partier med dålig demokratisk kultur och som inte förstår och anpassar sig till de stora samhällsförändringar vi nu upplever. Är man irrelevant, eller saknar förmågan att få stöd för sin politik, då fyller man inte längre någon tillräcklig värdeskapande roll. Då är det bra att väljarna väljer bort dem.
https://www.presentationsteknik.com/kraften-i-metaforen/

Jag tycker att det är viktigt att ”marknaden” av röster får fungera utan taktik. Partier som inte klarar av att attrahera tillräckligt många väljare ska enligt Darwin slås ut eller på riktigt gå ihop med andra liknande partier. Inom alla partier, även de som klarar av att vara relevanta för många, finns olika grupperingar. Du tror väl inte att alla som sitter i Kinas högsta enpartiförsamling tycker och tänker lika? Det är ingen överdrift att påstå att det finns många ”partier” inom partiet. Vi får se hur det går för MP i riksvalet. En sak är helt säker, de har tydligt visat att de inte är värdeskapande i regeringsställning.
http://www.gp.se/ledare/sonesson-f%C3%A4rre-borgerliga-partier-beh%C3%B6vs-1.5155464
https://en.wikipedia.org/wiki/Survival_of_the_fittest
Vilket samhälle vill du leva i?
Vill du leva i en drömvärld? Varför inte? Tror du den världen är möjlig att uppnå i ljuset av att alla miljarder människor är unika och de bär alla på mer eller mindre olika idealbilder av ett samhälle? Det är naivt att tro på utopier. De representerar inget annat än falsk marknadsföring. Inte ens för mig självklara åsikter som att alla samhällets barn ska få en god och jämlik möjlighet att bilda sig är självklar runt om i världen. Särskilt inte för flickor och kvinnor. Jag vill leva i ett generellt välståndssamhälle. Jag vill leva i ett samhälle där ambitiösa och framgångsrika kan få blomstra och få bli rika. Samtidigt vill jag att alla i vårt samhälle, det vi kan påverka mycket, ska ha en anständig lägsta levnadsnivå. Jag vill leva i en värld där samhällen är så öppna som möjligt mot varandra. En värld där vi tar ett individuellt och gemensamt ansvar för våra miljö- och klimatutmaningar. Centerpartiet i Uppsala har arbetat fram en tydlig vision för Uppsala kommun. Jag hoppas du besvärar dig att ta reda på övriga partiers önskade framtidsbild för närsamhället. Det har stor betydelse för hur det blir. Av det som just vi lokalt kan påverka.
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/de-som-tjanar-mest-drar-ifran-20643

Dagens kalkon
Vänsterinriktade partier. De lyckas i och för sig att locka människor som tror på en utopi som inte är förenlig med människans natur. Det är dock inte samma sak som att de har ett berättigande när utopin är extremt naiv.
https://www.expressen.se/ledare/vanstern-maste-dra-lardom-av-venezuela/
https://sv.wiktionary.org/wiki/utopi

Dagens stjärnor
Lina Sjöberg, Årets idrottskvinna i Uppsala. Niklas Busch Thor, Årets manliga idrottare i Uppsala. Sirius, Årets lag. Stort grattis till dem för mycket imponerande prestationer under 2017!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar