tisdag 30 maj 2017

Nyordning


Mycket mer för bara lite mer

Paradigmskiftet börjar närma sig sin urladdning. Den nya tidens ordning ska sätta sig. Kalla och varma "vindar" möts och urladdningen för oss slutligen in i den nya globala och digitala tidsåldern, tjänstesamhället där asiatisk kultur blir den dominanta. Utgångsläget för den nödvändiga moderniseringen är mycket positivt eftersom Sverige tillhör de topp 10 "lyckligaste" folket i världen. Inte lika "lyckliga" som våra Nordiska vänner men ändå globalt konkurrenskraftiga. För att försvara den positionen, helst slå våra Nordiska kompisar, är det viktigt att öka värdet av att vara svensk. Då blir vi också mer attraktiva för kompetet arbetskraftsinvandring.

I Uppsala har Alliansen presenterat den basbudget som vi är överens om för perioden 2018-2020. Budskapet är enkelt, vi ska få mer av bättre kvalitet till endast lite högre kostnader än idag. Fokus på kommunens kärnuppdrag, fokus på modernisering och kvalitet kommer att göra att vi lyckas. I kombination med att företagandet inte motarbetas blir det en ekvation som gör att Uppsalas invånare kommer att klara den lågkonjunktur som väntar och det nya samhällets regler på ett utmärkt sätt. Skattefrågan är inte fokuset även om media tenderar att göra det till huvudfrågan. Huvudfrågan är att vi ska vara konkurrenskraftiga i vår arbetsmarknadsregion, vi ska kunna få kvalitativa kommunala tjänster för de höga skatter vi redan betalar och förbättringspotentialen är stor om vi utnyttjar modern teknologi och moderna metoder för att lösa uppdragen smartare. 

Vem tar vem?
Att säga att det är rörigt i svensk rikspolitik är inte en underdrift. Sverige är en båt som allt mer börjar flyta i alla möjliga riktningar, "herrelöst". Bifogad ledare av Patrik Oksanen är läsvärd för att få lite personlig bäring i den politiska röra vi har nationellt. I en eller annan form behöver Sverige en nystart. Det brådskar.

 "Inga gratisluncher"
"Om det är dit det barkar är det lika bra att hålla Alliansen intakt och i stället börja förhandla redan nu. På så vis kan man undvika ytterligare fyra år av handlingsförlamning, i ett läge när reformbehovet är enormt i Sverige. Alternativet är att statsministern kommer att heta Stefan Löfven på obestämd framtid. Valet 2018 är med andra ord ett val mellan pest och kolera." Nytänkande är nu avgörande. Den gamla blockpolitiken är inte en taktik som kan leverera framgång längre. Nya samarbetsformer krävs. Sakpolitiken och en pragmatisk hållning kan skapa den nya spelplan som krävs. Huvuduppdraget för oss politiker är att vägleda de människor vi företräder mot en relativt sett positiv framtid. Det gäller att ta det uppdraget på allvar.Sakpolitik

En kompromisslista och en "helig" lista! Det är en alternativ metodik för att formera de politiska styrkorna på nya slagkraftiga sätt. Det är nog rätt väg framåt. Eftersom det är så rörigt som det är blir dramaturgin runt spelteorier det medialt mest intressanta. Samtidigt handlar politik om sakpolitik. Särskilt viktigt är sakpolitik och pragmatism i det politiskt röriga läge vi nu befinner oss i. Därför borde alla partier tydligt visa sina "heliga" frågor och öppna upp för kompromissvilja i övrigt. Då blir det tydligt för partierna, medierna och oss invånare vad som kan vara möjliga samarbetspartners för att vi ska kunna klara av att genomföra alla nödvändiga reformer och att rimligt bra styra igenom den lågkonjunkturstorm som garanterat kommer. Det krävs en nyordning i Sverige. Det förstår alla utom några få....
http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/sakpolitik-ah-hellre-natbraka-om-bagateller/

 

Woods vilse?

Tragiskt om det stämmer. Vissa vill påstå att det är "fake news". Det tycks inte vara det även om jag fortfarande hoppas det är det eftersom han är en legend inom en mycket svår sport. Woods var en så stor begåvning och mästare som länge också var mycket respekterad. Bara 41 år gammal. Miljardär. En av världens mest kända personer. Han exemplifierar tyvärr väl att "lyckan" inte går att finna genom berömmelse och rikedom. Ingen människa har varit så fantastisk på att spela golf som Tiger Woods! Håll med om att det är tragiskt om han går samma öde till mötes som till exempel Michael Jackson.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/vRRRV/tiger-woods-gripen-for-rattfylleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar