lördag 10 december 2016

Vem är konstigast

Konstig konst
Vad är konst? Finns bra konst? Om bra konst finns vad är då dålig konst? Frågar du vissa avgörs konstens kvalitet av hur välutbildad en konstnär är och tidigare prestationer. Om de lyckats skapa ett starkt varumärke kring sin person. Frågar du mig tycks allt kunna göras till konst och då blir en konsekvens av det att värderingen av konst är helt subjektiv. Det vill säga "smaken är som baken, delad". Men precis som vid fastighetsköp är det klokt att köpa bästa möjliga läge om man vill minska riskerna för värdetapp. Inom konstens värld är det klokt att shoppa etablerade konstnärer med en andrahandsmarknad för konst om man ser köpet som mer än något vackert som avskrivs i de personliga räkenskaperna direkt.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Konst
https://www.bukowskis.com/sv/lots/category/konst

Uppsalapersonligheter
Jag gillar konstens värld. Konstformerna är många. Oljemålningar, fotografier och film attraheras jag särskilt av. Två fantastiska Uppsalakonstnärer inom dessa områden är Gun Davidsson och Martin Lima Defaria. Ta gärna del av vilka de är och exempel på vad de gjort genom länkarna nedan.
http://www.gundavidsson.se/om-mig-14028405
http://www.martinlimadefaria.com

Skatteslöseri
Aftonbladet genomför en granskning av politiker och tjänstemäns sätt att hantera våra skattepengar i samband med mässor, konferenser och kurser. Det är bra även om jag tycker reportaget om Domstolsverkets vidareutbildningsverksamhet var "koko". Även domare behöver vidareutbildning och längre träffar där de till exempel kan prata med kollegor om hur man bra kan förhålla sig till svåra värderingsfrågor. Domstolsverket måste vara en attraktiv arbetsplats och de konkurrerar med många alternativa arbetsgivare om mycket kompetenta och erfarna människor. De är också underbetalda i förhållande till sin långa utbildning, sitt stora ansvar, sitt svåra arbete och lååånga arbetsdagar. Ja, ja bra att de granskar hur våra skattepengar används. Jag tycker att de borde granska hur kommuner, landsting och staten handlar in konst!

Om något media vill ha tips på "konst" som är dyr och definitivt inte har något i Uppsalas finaste offentliga rum att göra är "DDR"-propagandan som nu kraftigt förfular och fördummar ett av Uppsalas vackraste och mest turistbesökta områden. Konstnärlig frihet i all ära men förtryckar- och mördarpropaganda har inget i Uppsalas offentliga rum att göra. Särskilt illa blir det när våra skattepengar finansierar eländet. På privat mark och för privata pengar får konstnärer göra vad de vill om ägaren tillåtit det och andra människor kan skyddas från att se det från offentliga rum. Gör om, gör rätt! Skänk kakelplattorna till Uppsala konstmuséum som ett varnande exempel på missbruk av skattepengar och folkets förtroende!
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/centerpartiet-overklagar-ddr-konstverk
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/storbrak-om-konstverk
https://www.uppsala.se/contentassets/3559086a5fbb4b30956dcc2dc5bcc28a/kf_160.pdf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar