fredag 2 december 2016

Grupp mot grupp

Dåligt för Sverige
Handelskammaren gör mycket bra för att försöka säkra ett bra näringslivsklimat i Sverige. Under en av Handelskammarens flera presentationer jag lyssnade till igår radade de upp försämringar för svenskt näringsliv som regeringen genomför. Trots att oppositionen kan stoppa den destruktiva näringslivspolitik som bedrivs. Självklart skadar det kraftigt politiska partier som säger sig vara emot många av försämringarna men inte använder den kraft de har för att stoppa dem. Moderatledaren Anna Kinberg-Batra gjorde ett anförande hos Handelskammaren men hon klarade inte att trovärdigt argumentera för varför hon, och den övriga Allians hon förväntas leda, inte driver en mer framgångsrik opposition. I värsta fall är Alliansen ett minne blott inom rikspolitiken. I värsta fall innebär det också att destruktiva vänsterkrafter släpps fram trots att det kan undvikas. Inte imponerande. Sverige är i gungning, ordentlig gungning. I USA brukar svenskättlingar och stand-up artister använda "don't wreck the boat" för att beskriva svensk konflikträdsla och kompromissvilja. Det är dags för icke vänsterkrafter att samla sig med fokus på att reformera Sverige till ett företagsamt, socialt hållbart och klimatsmart land. Det går men kräver öppna respektfulla debatter även mellan Allianspartierna. Inom de politiska områden där regeringsdugligheten hos Alliansen ifrågasätts måste snart kompromisser uppnås. Om det inte är möjligt är det snart hög tid att släppa den nuvarande blockpolitiken, den har då nått vägs ände.
http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/det-borde-vara-en-kalldusch-for-m/
http://www.expressen.se/ledare/kinberg-batra-sumpar-ett-gyllene-lage-for-m/


Två krafter som stärks
Självklart tycker jag att det är positivt att Centerpartiet i opinionsmätningar går bättre än i det historiskt dåliga valet 2014. Precis som Handelskammarens VD Maria Rankka sa igår behöver fler partier än Centerpartiet ösa på med reformidéer! Att drömma sig tillbaka till förr eller att tro att status quo kan ge våra barn ett välstånd är dumt. Men även om C får 12% hjälper inte det om Allianslaget inte kan bli betydligt större än nu och håller ihop. Men, men den nuvarande destruktiva företagarpolitiken tycks som sagt tillåtas fortsätta....



Främst är det SD och V som växer i politisk styrka. Man kan skratta eller gråta över det faktumet. Skratta ur ett tragikomiskt perspektiv. På olika sätt, men utan tvekan, är dessa partiers politik företagsfientliga. Vänstern påstår sig vara näringslivsvänliga men visar ständigt att det i bästa fall bara är i ord. I handling gör de allt för att försvaga svensk konkurrenskraft och därigenom försvaga allt det vänstern säger sig värna. Och SDs politik splittrar, söndrar och visar inte minsta tecken på att förstå Sveriges stora demografiska utmaningar. Inte minst många svenska företag har stora kompetensförsörjningsproblem som bara klok migrations- och inkluderingspolitik kan lösa. Hur kan det vara svårt att inse? Med all rätt kan man attackera den historiska migrationspolitiken och den misslyckade inkluderingspolitiken MEN sluta gruppera människor i bra och dåliga bara utifrån vilken etnicitet eller religion de tillhör! Det finns bra och dåliga människor inom alla större grupper så det är ett obegåvat förhållningssätt. Sverige och många av dess delar behöver attrahera bra människor för att säkra vårt välstånd. Självklart är vår sekulära värdegrund bärare av det klister som kan förena människor från vitt skilda bakgrunder att skapa välstånd och fred tillsammans. För sitt eget bästa och för barnens bästa. Personligen tror jag att över 70% av SDs väljarstöd är uttryck för generellt missnöje mot övriga partier. I alla de möten jag har med invånare är väldigt få rasister men många är allmänt missnöjda.
http://www.di.se/nyheter/m-tappar-stort-i-scbs-undersokning/
http://www.di.se/nyheter/loof-till-attack-mot-akesson-du-kan-inte-sitta-pa-laktaren/


Grupp mot grupp
Utan reell tillväxt ställs alltid grupper mot varandra när politiker prioriterar. Det förstår nästan alla. Så har det alltid varit. Men inom politiken vill få vara tydliga med det. Att tydligt ställa grupper mot varandra anses inte PolitisktKorrekt. Varför? Är inte det ett utmärkt sätt för olika partier att visa vilka prioriteringar man vill göra och varför? Men det är ju klart att man kan förlora en och annan röst om man är tydlig... Det enda sättet att hållbart slippa göra tuffa prioriteringar mellan grupper är att säkra reell tillväxt och samtidigt kostnadskontroll. Då finns lite mer att "dela ut" utan att någon annan får mindre.
http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/svaga-grupper-maste-stallas-mot-varandra/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar