tisdag 27 december 2016

Den som söker ska finna

Var finns makten?
I en TV4 intervju med före detta statsminister Göran Persson igår fick han frågan hur han såg på skillnaden i politiken idag jämfört med hans tid vid makten. Han var tydlig med att mycket förändrats och blivit svårare. Samtidigt som allt fler folk vill sluta sig inom nostalgiska perspektiv på nationalstater måste de stora problemen lösas på minst EU nivå. Sverige kommer inte ensamt kunna lösa miljö- och klimatproblem som starkt påverkar svenskarna. Sverige kommer inte själv kunna lösa utmaningarna med allt större folkvandringar till Europa. Sverige kan inte själv lösa effekterna av nästa svenska lågkonjunktur. I ljuset av den insikten är det trist att EU-samarbetet är svagare än på länge och den protektionistiska nationalismen växer sig allt starkare.http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/g%C3%B6ran-persson-jeltsin-hotade-mig-p%C3%A5-arbetsrummet-3706913

Framtidstro
Visst kan vi vara överens om att världen är under stark förändring just nu? Till det sämre? Kanske för oss i ett Europa på dekis men ur ett globalt perspektiv blir allt fler människor del av köpstark medelklass. Det i kombination med att regionala och globala samarbetsorganisationer inte kan matcha de globala företagens makt samt låga räntor är väl skälen till varför börskurserna fortsätter uppåt. Var skall alla allt fler medelklassare satsa sitt fria kapital om inte på dyra bostäder eller aktier? Vilken ränta får du om du sparar 200.000 på banken idag... Just det, ingen, så varför inte konsumera eller spekulera istället? Framtiden kommer och den blir ljus för dem som har hopp och bidrar till att investera i framtidsprojekt som våra barn och i nya teknologiska lösningar som berikar våra liv. Därför investerar jag i våra barn och i företag som möter våra mänskliga behov med ny spännande teknologi och smarta metoder. Bland våra barn och bland våra innovatörer finns de som söker efter nya sätt att lösa gamla behov eller som till och med skapar nya behov som de kan möta. Livet är spännande.http://www.synonymer.se/mobil/?query=framtidstro

https://sv.m.wiktionary.org/wiki/framtidstro
http://www.di.se/opinion/pm-nilsson-men-tank-om-det-gar-bra/Dubbelspel
En ljus framtid kan bara inträffa om ledarskapet är klokt. Kloka ledare tar ansvar för de vägval de gör. En nationell eller lokal regering är inget undantag. Antingen tar man ansvar för den politik man för i regeringsställning eller avgår! Hur svårt kan det vara? Att som MP vara i regeringsställning och samtidigt offentligt kritisera sin egen politik är inte bara oansvarigt och löjeväckande, det är även oförskämt mot invånarna.
http://www.gp.se/ledare/fegt-av-mp-att-inte-stå-för-sin-politik-1.4069817

Tvivlar du på S och MPs välvilja att stötta andra människor i kris eller i upplevt behov av stort stöd från andra människor? Det gör inte jag, de är partier med en i grunden snäll inställning till människor i kris. Så varför har S+MP kraftigt skärpt villkoren kopplade till migrationspolitiken. Varför? Enkelt, som före detta statsministern Göran Persson uttryckte det igår i TV4 intervjun igår är regeringens uppdrag att se till Sveriges bästa. Och enligt honom säkra en bra lägsta levnadsstandard för dem som lever i Sverige. Den nuvarande regeringen tror inte att tidigare migrationspolitik klarar av att försvara en hög lägsta levnadsnivå innanför de gränser som gör Sverige till Sverige. Viss anser att de har fel. Oavsett anser jag att inkluderingspolitiken kraftigt måste förbättras! Den makten har vi i kommuner och i riket. Varför händer inget?
http://www.expressen.se/ledare/johannes-forssberg/lofven-hycklar-om-manskliga-rattigheter/

Snart 10 miljoner invånare
Kungen har talat. Inget roligt uppdrag att vara kung om du frågar mig. Inga pengar i världen, eller flaskor champagne, skulle få mig att vilja leva ett liv utan att fritt få tycka vad jag vill om vad jag vill, i alla sammanhang. Men som samlande nationell symbol och marknadsförare av Sverige är kungahuset intressant även i vår tid.

Maskineriet "kungahuset" levererar bra jultal som klarar kravet på att de så kallade kungliga inte får uttrycka politiska åsikter. Kan inte vara särskilt enkelt att hela tiden klara denna fångtröjas begränsningar. Tänk dig att välja ett helt liv i en sådan tvångströja för att försvara det svenska kungahuset. Den franska generalen Jean Bernadotte, som blev den första personen till den senaste svenska kungaätten, var nog mycket politiskt frispråkig. Tiderna förändras. Hur sannolik är hypotesen att ännu en ny kungaätt i framtiden ersätter Bernadotte? Eller blir nästa skifte att även Sverige blir en republik? Ja, ja många olika kungliga ätter har vi haft genom svensk historia. Nedan ett bra avslut på årets jultal av kungen.

"2016 går mot sitt slut. Någon gång i början av nästa år får Sverige sin tio miljonte invånare. Det kan vara en person som invandrar, eller som återvänder hem efter en längre tid i utlandet. Det kan vara ett barn som föds någonstans i vårt land.

Oavsett vilket, kommer han eller hon att vara en del av vår gemensamma framtid. Till denna person vill jag säga: Varmt välkommen! Jag önskar dig allt gott!"
http://www.kungahuset.se/monarkinhovstaterna/monarkinisverige/sverigesregenter.4.7c4768101a4e888378000948.htmlhttp://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/hmkonungensjultal2016.5.47989bf9158b41184f91071.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar