onsdag 28 december 2016

Ny giv sannolikt nödvändig


Alliansen
Ny giv inom rikspolitiken, vad händer sen? Jag vet att många tycker att det är ointressant att spekulera om livet efter nuvarande blockbildningar inom svensk rikspolitik. Så får man självklart tycka, och om framtiden vet vi att ingen vet något utan vi kan bara gissa. Mycket talar dock för att de politiska partier som är representerade i riksdagen bättre måste förhålla sig till verkligheten. Behovet av reformer är skriande och nuvarande ordning är inte tillräcklig för att bidra till att svenskarna går en bra framtid till mötes. Maud Olofsson, Centerpartiet, ledde vägen mot det som blev Alliansen. Alliansen gjorde nationellt mycket positivt för svenskarna. Tack Maud Olofsson för att hon starkt bidrog till att rita om den svenska politiska kartan. Idag finns ett starkt stöd för icke vänsterpolitik i Sverige. Trots det tillåts Vänsterpartiet påverka mycket. Det i sig är tillräckligt för att förstå att något nytt måste hända kopplat till demokratiska samarbeten inom Sveriges riksdag. Centerpartiets nuvarande partiledare, Annie Lööf, bär kanske på nycklarna till den nya ordningen. Varför inte? Oavsett om man tycker att 35% är lågt eller högt så tycks Centerpartiets partiledare ändå vara den som jämfört med övriga partiledare har störst förtroende bland svenskarna.


Migration- och inkludering

Om sjukvården fortsätter att ha problem att lösa sina uppdrag tillräckligt bra kanske det blir nästa vals viktigaste fråga. Migrations- och integrationsfrågorna kommer dock minst vara de näst viktigaste frågorna för väljarna. De som ska regera ihop måste kunna ha en tydlig gemensam linje i dessa frågor om de tillsammans vill maximera folkligt stöd. Om man inte tror att det är så ska partierna definitivt lägga ner blockbildning innan val utan enskilt saluföra sina önskemål och efter val redogöra för vilka kompromisser man blivit "nödd och tvungen" till för att få vara vid makten. Bättre att försöka vara vid makten än att enbart "skriva i vatten" som opposition i huvudsak innebär. Håll med om att det är bättre att påverka lite än inte alls!
Låneberoendet
Vilka missbruk är värst för en enskild människa? Vilket missbruk är värst för ett samhälle? Kan det vara samma missbruk? Sannolikt. Ständig oförmåga att sköta om sin ekonomi måste klassas som ett pengamissbruk. Och precis som med alkohol och narkotika är den skuldberoende "inte fri" utan styrs av andra krafter. Hur mycket av all upplåning går till investeringar som framtidens människor har glädje av, och hur mycket går till konsumtion nu?...

Migration och asylansökningar

Visst är det lätt att tro att Sverige idag är helt stängt för invandrare och asylsökande? Så är det inte! Det är fortfarande 10.000-tals nya asylsökande under 2016 enligt Migrationsverket. På P1 har de en bra serie där de fördjupar sig lite i svensk hantering av migrationspolitiken och invandrare med asylkoppling. Budskapen från de som intervjuas är tydligt. Typ "Varför accepterar ni så många när ni inte har bostäder eller jobb att erbjuda?",  "det här är inte alls det här som flyktingsmugglarna sålde in" och "varför hade ni en så hög internationell svansföring som lockade oss hit när ni inte kan leverera?". Men den misslyckade politiken kan väl lånefinansieras och efter den så kallade etableringsfasen får de väl bo på gatan som allt fler andra... Var är de nödvändiga reformer som kraftigt förbättrar inkluderingen av nya arbetsföra invånare och andra som har särskilt svårt att gå från bidragsberoende till bidragande? Kan dessa reformer bli verklighet snabbare om nuvarande blockbildning blir upplöst? Sannolikt. Och glöm inte att migrations- och inkluderingspolitiken starkt påverkar sjukvårdens kvalitet och kapacitetsförmåga. Både positivt och negativt. Du har väl märkt att den nulägeskonferens jag länge efterlyst fortsatt inte är genomförd. Vilken nytta gör minister Bayland som samordningsminister? Och hur går det med minister Johanssons uppdrag att minska klyftorna i Sverige?...
http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html
Slippa vänsterpolitik

Vänstern bär inte på idéerna och reformerna som krävs för att försvara och utveckla svenskt generellt välstånd. Därför är det bra om alla vänsterkrafter förpassas till opposition och en tillvaro där de endast "skriver i vatten". Vilka partier kan bilda den rimligt fungerande kraft som kan regera landet utan samhällsfarliga inslag? Vilka partier kan hjälpas åt att stärka svensk konkurrenskraft i världen? Vi får C hur det går... Widar Andersson spekulerar om att Annie Lööf kan bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Det är på tiden att Sverige får en kvinnlig statsminister. Det är bara i Sverige bland de Nordiska länderna som det inte ännu hänt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar