tisdag 14 april 2015

Svek mot våra barn

Praktisk förmåga är viktigt
Självklart ska en kommun använda skattepengar klokt. Självklart ska en kommun anpassa sina kostnader efter behovsbilden. Antalet elever på gymnasieskolorna har stadigt minskat några år och därför behövs strukturella grepp för att anpassa skolans kostnader till färre elever. Samtidigt som majoriteten nu gör det så väljer de också att försvaga de praktiska utbildningsprogrammet genom att lägga ner GUC och Bolandsskolan. Uppsala och Sverige behöver bättre praktiskt orienterade utbildningsprogram på gymnasienivå, inte sämre. MP, S och V fortsätter försvagningen av svenskt välstånd och fortsätter att visa förakt mot praktiska utbildningar. Det är också ett svek att lägga ner varumärket GUC som byggts upp tillsammans med relevant näringsliv under många år. Ett varumärke som även attraherat elever från hela Sverige. Och mediakunskaper fortsätter i denna mediatid att vara relevanta.  Tråkigt!
http://www.unt.se/bloggar/naringslivsbloggen/gucs-nedlaggning-ett-svek-mot-uppsalas-naringsliv/?blog=3670622&entry=3681352

Verktyg för bättre kunskapsuppbyggnad
Förutom att jag oroas av hur dåliga vi är på praktiskt inriktade gymnasieutbildningar i Sverige oroas jag av den ojämlika tillgången till moderna verktyg för inlärning bland våra barn. Det är bra att allt fler barn tidigt får lära sig att nyttja moderna IT verktyg. Samtidigt är det oacceptabelt att många barn inte får denna chans! Det minsta vi måste göra är att se till att alla våra barn får tillgång till dessa verktyg inom barnomsorg och skola!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/surfplattor-har-slagit-igenom-hos-smabarn/3 kommentarer:

 1. VAD I HELVETE?!

  http://www.unt.se/start/tva-vindkraftverk-kops-in-3680642.aspx

  SvaraRadera
 2. Pja .... tänk alla vi som i bästa fall växte upp med ett en antik 'dator' med några kb ramminne att programmera och tillhörande typ bandstation i form av kassettradio. Några av oss blev IT-snubbar ändå.

  Trots två systemutvecklare och högar med datorer i hemmet, datoranvändande är inget vi uppmuntrar. vi jobbar mer på grundförståelsen för hur de fungerar. Nej, det är läsning av vi uppmuntrar.

  TV-spel (några bra datorspel finns), Ipads eller paddor överhuvudtaget kommer aldrig att komma innanför vår dörr.

  (böcker böcker böcker kryllar det av)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi, Centerpartiet Uppsala, anser inte att kommunen ska ta investeringsrisker i energiverk. Självklart ska kommunen ställa om till fossilfria energikällor men den kraften ska vi köpa på marknaden till bästa pris.

   Jag håller med om att det är viktigt att stötta våra barn att på alla sätt, t o m genom gammelmedia, följa vad som händer och utveckla sin förmåga för att bli självförsörjande. Alla våra barn måste få ta del av IT-verktyg som gör det lättare och mer personifierad undervisning som kompletterar lärande i ett klassrum.

   Radera