tisdag 21 april 2015

Fakta, fakta och fakta

Sanningskommission
Jag börjar faktiskt ledsna på allt tyckande som inte kan matchas mot tillräckligt trovärdig vetenskap eller i vart fall relevanta fakta! Varför tycks det så svårt för allt för många inom politiken att fatta att det är viktigt att förhålla sig till fakta? Och att det är bra om man utifrån fakta försöker få en samsyn om huvudutmaningarna?


Den förra regeringen tillsatte en framtidskommission som också byggde sina framtidsscenarier på rimligt trovärdiga fakta. Vad hände med de slutsatserna.....? Jag vill att sanningskommissioner ska tillsättas som utifrån vetenskap och fakta beskriver nuläget och prognoser utifrån kända fakta. Och, som sagt, det finns ju en hel del gjort! Det är oseriöst och svekfullt mot kommande generationer att inte göra på det sättet. Svenskarna och alla politiker måste få en chans att få en ordentlig faktabakgrund kopplat till t ex näringslivsutmaningarna, åldrandeutmaningarna och flyktingutmaningarna. Och öppna konferenser som stöter och blöter runt utmaningarna. Det brådskar! Vad är de som borde organisera detta rädda för? Sanningen? Och en del av sanningen är säkerligen att de inte har några bra förslag på lösningar....
http://www.regeringen.se/sb/d/15368

2 kommentarer:

 1. "Jag börjar faktiskt ledsna på allt tyckande som inte kan matchas mot tillräckligt trovärdig vetenskap eller i vart fall relevanta fakta"

  Lägg till statistik om du inte inkluderar det i "vetenskap". Välkommen i klubben! Jag har bara fyra år på nacken i den och är långt i från först.

  /Rick N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser statistik som en del av faktabasen jag efterlyser. Och självklart får man vara klok när man analyserar val av tidsperioder, bedömningar av signifikansnivå etc.

   Radera