måndag 6 april 2015

Ger alla upp?

Vem vågar?
Hjärta och hjärna styr våra liv. Inom politiken påverkar hjärtat mycket. För att klara ett generellt välfärdsbygge i ett avgränsat samhälle krävs dock att politikerna också blir bättre på att balansera hjärta med hjärna. Men vem vågar bryta det "chicken-race" som pågått en tid om att absolut inte förknippas med SDs migrationspolitik? Det sjuka är att de flesta riksdagspartier, och många journalister, länge låtit SDs och MPs migrationspolitik hela tiden bli utgångspunkterna för debatter. Ingen, kanske inte ens naivistiska MPs vill göra migrationspolitiken ännu naivare. Men alla förändringsförslag som varit mot en socialt och ekonomiskt hållbar migrations och integrationspolitik så klistras "tycker som SD" stämpeln på. Helt sjukt och förödande för den svenska generella välfärden. Den senaste mätningen av populariteten bland partiledarna visar tydligt att de som vågar ta i dessa för Sverige mycket viktiga frågor belönas. Göran Hägglund hade knappast fått så bra ranking utan att KD gick ut med att det nu krävs ändrad politik inom migrations och integrationsområdet... Men vill och vågar M, C, FP och KD att leda Sverige nu? Landet går ju mot en kraftig social och ekonomisk försvagning. Men det blir inte bättre av att MP får sitta kvar för länge! Politik kan inte bara handla om partitaktik! Det måste också handla om ansvarstagande för medborgarnas bästa!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20582224.ab

Minns en intervju med mig i en lokaltidning i slutet av 2014. Jag sa att vi nu måste ta migrations och integrationsfrågorna på största allvar! Jag beskrev att exemplen på en helt misslyckad integrationspolitik är många. Och jag beskrev att allt pekade mot att vi inom de kommande fyra fem åren, med nuvarande migrationspolitik, kommer att få ytterligare runt 500.000 fler flyktingar och deras anhöriga till Sverige. En siffra som lokaltidningen och vänsterkrafter kraftigt ifrågasatte men som nu alltmer framstår som i underkant. Jag sa också att det är dumt att inom en demokrati inte samtala med SD som trots allt representerar många väljare. Bertil Torekulls och bifogad krönika i Dagens samhälle ändrar nu kraftigt det politiska läget i Sverige. Äntligen!
http://www.expressen.se/debatt/dags-att-tillfalligt-stoppa-invandringen/
http://www.dagenssamhalle.se/kronika/taenk-om-jimmie-akesson-blir-statsminister-2018-11913

5 kommentarer:

 1. Ska bli intressant att se vad som händer med krutgubben Torekull i MP. Blir han utesluten tro? Han talar ju SD-tungomål!

  Vare sig så lär ingenting hända på seriös-diskussions-fronten och ju längre man velar desto hårdare kommer kraschen, var det nu börjar först.

  För ett par år sedan såg jag första gången att det finns en lag som gör det möjligt för staten att expropiera bostäder. Som stugor. Bostadsverket har pekat ut att man behöver sådär 76000 bostäder omedelbart, 240 000 på några år och 460 000 till 2020. Stugbeståndet är 560 000 nånting.

  Hursomhelst ... då jag hörde om lagen var min första tanke "Jaaaaaa! Ta dem, ta dem, ta dem!!!!". Då torde Svensson vakna och inse hur jä-a illa ställt det är. Nu tog man inte till den lagen (tyvärr) så nu står vi där och det är kris. Kaplanslummens modulhus är rätt kraftfullt sågade i flera instanser som otroligt dyrt. Så vad månde bliva ...

  Torekull har helt rätt. I synnerhet ju längre velandet pågår desto häftigare tvärnit behövs och under längre tid så Sverige hinner ifatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser inga tecken på att de nuvarande ansvariga rikspolitikerna kommer att ta sitt ansvar och rädda Sverige från socialt och ekonomiskt förfall.

   Och Kaplanmoduler om de realiseras blir både svindyrt och kåkstäder som bara kommer att förstärka det sociala sönderfallet av det idag relativt jämlika Sverige.

   Radera
  2. http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/politik-har-blivit-en-tavling-i-godhet/

   Radera
  3. Vill bara tillägga att vi har stuga också. Men under så stark renovering att den knappast kunde komma på fråga. Det tar den tid det tar för oss hemma-fixare :)

   Har läst Anna Dahlbergs artikel. Har du noterat att godhetsartiklarna i tidningarna har minskat ordentligt? Det är ett bra tag sedan jag sist läste vilken vinst invandringen är.

   Radera
  4. Ja! Visst är det intressant! Vad har hänt? Har en massa ledarskribenter och journalister manngrant gått ut i verkligheten och insett att det här går åt hel....? Det är ändå bra att vi nu börjar närma oss ett problemlösarläge som bygger på en rimligt korrekt verklighetsbeskrivning. Snart kanske t o m rikspolitikerna vågar göra något åt den allt svårare situatationen.... Tyvärr tror jag inte den nuvarande regeringen gör några nödvändiga korrigeringar så länge vi tvingas ha med det naiva MP i en regering som måste fatta eniga beslut.

   Radera