lördag 11 april 2015

Fel fokus

Oduglig regering
Har Sverige någonsin haft en så svag och inkompetent regering som nu? Regnér och Damberg (även om han aldrig dragit in en nettokrona i skatt!!) tycks för mig vara de enda som har en nödvändig kombination av utbildning, kunskap, erfarenhet och vilja. Men dom är väldigt ensamma i regeringen. Och övriga är ofta outbildade, saknar grundläggande kunskaper, saknar bred och relevant erfarenhet och deras vilja är bara ideologiskt eller fackligt styrd. T ex Löfvén har bara 2 års gymnasieutbildning + 1,5 år på Socialhögskolan i Umeå. Och Margot Wallström saknar helt akademisk skolning. Det är förskräckligt i en svår bryttid som vi befinner oss i. Och hur trovärdig är Socialdemokraternas retorik om att alla måste högskoleutbildas sig för att klara konkurrensen i en ny tid när outbildade inom Socialdemokratin kan bli statsminister och utrikesminister.

Vi befinner oss i en ny mänsklig tidsålder och de som politiskt ska navigera så att svenskarna får det så bra som möjligt har både fel kompetensprofiler och navigerar mot fel håll. Det kommer främst drabba våra outbildade, svaga och äldre invånare. Dom invånarna kan inte som övriga lätt söka lyckan på andra marknader i denna globala värld där kompetenta och drivna människor är attraktiva överallt, om man bara behärskar det lokala språket. Det är faktiskt så att outbildade, svaga och äldre t o m inte är välkomna till andra länder. Om dom inte är rika.

Välståndsskapandet
Nuvarande regering bryter vallöfte efter vallöfte. Dom fokuserar också på gammal klassisk social konflikt mellan dom som har och dom som inte har goda ekonomiska resurser. Dom för en retorik om att de är på de svagas sida mot de starka. Det låter ju fint att de svaga får regeringens stöd mot de hemska välbesuttna.... Tänk om det var så lätt.

Alla regeringars primära fokus borde vara att uppmuntra och stötta entreprenörskap och att se till så att samhällssystemet premierar att invånare som kan ska jobba. Bara genom framgångsrikt företagande och genom att så många som möjligt bidrar till välfärdsskapandet genom att jobba kan den generella välfärden försvaras och stärkas! Nästan alla våra välståndsdrivande idéer och satsningar görs av enskilda entreprenörer och intraprenörer! Hur kan det vara svårt att fatta? Bara genom att förstå och stötta den kraften finns uthålligt vår gemensamma förmåga att stötta våra lokala samhällskompisar i behov av andras stöd. Men idag, 2015, får vi bara näringslivsfientlig politik och en politisk oförmåga att t ex verklighetsanpassa närings och migrationspolitiken. Inte så konstigt eftersom de som sitter vid rodret saknar den kompetens som krävs. Läs gärna bifogade artiklar!
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/entreprenorer-star-for-de-flesta-innovationerna_4476937.svd
http://www.di.se/artiklar/2015/4/10/debatt-regeringen-gor-fel-om-jobben/

Jing/Jang
Samtidigt som fokuset måste vara på att skapa välstånd så måste vi också hitta former för hur vi i en global värld lyckas fördela den ekonomiska kraften rimligt! I praktiken är vi åter i ett läge där några få % av jordens befolkning äger och kontrollerar extremt stora delar av tillgångarna. Av många skäl är det en ohållbar och dum situation. Inte minst för att de ekonomiska hjulen ska snurra är det bra om stora delar av ett samhälles befolkning har köpkraft, inte bara säg 10-20%. Karibien är ett intressant exempel. Trots att Kuba haft ett handelsembargo mot sig i över 50 år har befolkningen det jämndåligt på en ok nivå. I alla andra länder som t ex Haiti, Jamaica och Dominikanska Republiken har typ 10% av befolkningen allt och 90% inget. Och de 90% har inga vägval mot de 10%... Bl a Pär Nuders bifogade debattare med denna koppling är läsvärd.

Ska vi låta vårt land förstöras så fort som det nu sker? Det kan väl inte vara en majoritet svenskars
vilja? MP måste bort från regeringen och om sossarna styr vidare ett tag är det dags för Regnér eller t o m Mona Sahlin att göra come-back. Och 80% av regeringsfokuset måste vara på att förstärka välståndsskapandet! Inte på att fördela allt mindre. Nuläget är oacceptabelt! Vi måste ta ansvar för att våra barn ska få det bra även i framtiden! Gör du det?
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vaxande-klyftor-ger-alla-samre-ekonomi_4472041.svd

2 kommentarer:

 1. Håller absolut med om den inkompetentaste regeringen i mannaminne.

  Dock ... jag har redan sagt vad jag tycker om Alliansens åtta år. Alliansen (som gav bort regeringsmakten) må vara ett bättre alternativ än de rödgröna, men endast marginellt så.

  Det kan snarare vara så att vi behöver en ordentlig kraschlandning som rödgröna kommer att stå som syndabockar för, men som Alliansen har grundat för (samt tidigare regeringar givetvis, dock är det ingen som varit så släpphänt med invandringen/arbetskraftsinvandring som Alliansen startade upp)

  Samt givetvis tillkortakommanden inom skola, försvar och mycket mera. Jag förtydligar. Alliansen är marginellt bättre, men inte tillräckligt mycket bättre för att jag kommer att rösta på dem igen. Landet går utför med båda blocken.

  SvaraRadera
 2. Personligen hänger jag inte akademisk utbildning särskilt högt i granen. Det är absolut ingen garant för att de är allmänbildade, kan applicera sina kunskaper på flera områden än just specialiteten. Kan think-out-of-the-box.

  "A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects."
  — Robert Heinlein, Time Enough for Love

  SvaraRadera