lördag 25 april 2015

Vilse i pannkakan

Frihetskampen
Behövs en frihetskamp i Sverige? Självklart! I ett land där det mesta är organiserat och i någon form styrt behövs definitivt politiska krafter som verkar för färre pekpinnar och mer ekonomiskt utrymme för den enskilde som är med och skapar vårt gemensamma värde. "Bara" exemplet med att MP, S och V nu vill förbjuda snuslukt på våra sjukhus visar att frihetskampen är viktig i Sverige år 2015!

Centerpartiet och Folkpartiet är de politiska partier som mest kämpar för att din och min frihet ska vara så stor som möjligt i Sverige. En kamp som är mycket viktig. Inte minst för våra företagare. Samtidigt finns stora skillnader mellan C och FP i viktiga sakfrågor. Inom energipolitiken står vi långt ifrån varandra. I våra förhållanden till EU samarbetet står vi långt ifrån varandra. FP älskar EU-samarbetet. C gillar det fredsbevarande ambitionerna men vill att EU ska likforma och styra så lite som möjligt. C gillar mångfald och lokal makt på ett sätt som starkt skiljer sig mot FP. Och framförallt är huvuddelen av aktiva centerpartister pragmatiska liberaler. Ett av skälen till varför jag valde C som min politiska plattform var att partiet just visat på pragmatism många gånger genom partiets 100-åriga historia. Det är klokt att vara pragmatisk. I kombination med ett liberalt kompass blir pragmatismen starkt välståndsskapande för alla. Bifogat finner du EU idioti som jag inte gillar och som sannolikt är resultat av tung lobbying från de globala företagen på de små företagens och mångfaldens bekostnad! Dåligt! Inte minst för ekologisk odling.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20683909.ab

Ett frihetsparti
Kan det vara så att svenskarna vill ha ett svenskt frihetsparti? Och att det helst ska vara pragmatiskt för att hålla både på landsbygderna och i stadsdelarna? C och FP har länge haft krafter som önskat att partierna ska slås ihop. Organisationskulturerna är allt för olika och vissa viktiga sakfrågor skiljer för mycket för att en sammanslagning ska vara realistisk. Men folket kan i praktiken bestämma om de vill stärka den frihetliga rösten genom att rösta på ett av två alternativ. FP försöker hitta en relevant väg framåt som biter på frihetligt orienterade människor. Nu ska de "förnya" partiet. Vi får se hur det går. Just nu känns det som att C har störst chans att bli svenskarnas frihetsparti. Med en hållbar/pragmatisk migrations och integrationspolitik är jag säker på att C blir hela Sveriges frihetsparti! I den senaste opinionsundersökning jag tagit del av tycks FP försvinna och C växa med samma antal röster som FP tappar. Vi kanske har ett frihetsparti i riksdagen efter nästa val.
http://www.fokus.se/2015/04/parti-utan-folk/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar