torsdag 16 april 2015

Nu räcker det

Förbannad
Nu får det räcka! Politik ska inte vara en lekstuga för människor som inte klarar av att försörja sig på andra sätt än genom ett politiskt engagemang! Politik ska handla om att företräda önskningar om samhällsförändringar, och att vid makten genomföra dem. Att hitta samarbetsupplägg som leder mer rätt än fel utifrån det mandat partierna fått av sina väljare! Jag blir mer och mer  förbannad över att icke vänster och naivistpartier accepterar en demokratisk oordning som ger utrymme för en destruktiv och naiv vänsterpolitik. Jag och de flesta andra som röstat på annat än V, MP och S anser att de politiska företrädare som nu, när vi defacto också känner till den kraftiga vänstersvängen, accepterar detta inte respekterar oss väljare som gett dom mandatet! De har inte fått t ex mitt mandat för att acceptera denna destruktiva väg framåt som kan stoppas! Den måste stoppas!
http://mobil.svd.se/opinion/lat-do-do_svd-4478271

Sveriges politiska väg är de svagas fiender
Den politik som de naiva vänsterpartierna för är bland annat väldigt negativ för våra svaga! Alliansregeringen gjorde självklart en del fel. Framförallt var det dåligt att de inte snabbt korrigerade uppenbara delfel i olika reformer. Det är stort ledarskap att erkänna misstag och korrigera. Det är dumt att inte korrigera. Alliansens fokus var på att skapa intäkter. Hur kan det vara svårt att fatta att det är den bästa vägen framåt för att t ex lyckas bättre med en misslyckad integrationspolitik? Höjda bidrag och allt fler bidragsberoende skapar inte ett bra välståndsförsvar! Regida och protektionistiska arbetsmarknadsregler och en oduglig Arbetsförmedling bidrar inte till det nödvändiga flit som krävs för att säkra ett generellt välstånd. DÖ måste brytas! Nyval!
http://www.di.se/artiklar/2015/4/15/debatt-ingen-bra-integration-pa-fackens-villkor/

Icke vänstern har problem på riksnivå. Stora problem! De tycks helt ha missförstått sitt uppdrag och deras strateger kan inte vara särskilt meriterade. Gör om! Gör rätt!
http://www.di.se/artiklar/2015/4/15/debatt-ingen-bra-integration-pa-fackens-villkor/http://mobil.svd.se/opinion/lat-do-do_svd-4478271


2 kommentarer:

 1. Har sett det omtalade Dokument Inifrån "Vart tog försvaret vägen?"

  Få se nu ... hur många reformer har inte blivit som man tänkt sig.

  - Skolan ...
  - Försvaret ...
  - Asylmigrationen ...
  - Arbetskraftsinvandringen ...
  - Personlig assistansen ...

  Där det inte fifflas för fulla muggar så skenar kostnaderna. Utom för Försvaret som bara helt enkelt inte fungerar.

  - Arbetsförmedlingen kan läggas till listan. Den har väl aldrig fungerat bra, men är nu belastad så jag tycker synd om de anställda. Etableringsföretag har befunnits fiffla ...

  Summasumarum, om någon haft kolla och varnat för utvecklingen så är det ingen eller inte tillräckligt många politiker som haft råg nog i ryggen för att driva frågor hårt och uthålligt. Jag vet inte vad motsatsen till prat om populistiska partier är, då det handlar om de som alls icke törs öppna munnen och driva frågor som hotar godhetsbilden.

  Det måste krascha någon gång och ska jag döma av hur antalet artiklar har ökat STARKT om politikernas naivitet/blindhet/okunnighet ... folkförakt, så torde vi ha en konvergeringspunkt väl före nästa val.

  Kan man rösta på annat än blankt eller SD när värre klantarslen sitter i regeringsställning än till och med tidigare. Och 'förlorarna' släppte fram dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har utan tvekan problem. Och huvudproblemen tror jag är 1) Erfarenhets och kompetensbrist hos politiska företrädare 2) Oförmåga, eller t o m ointresse, för att ständigt genomföra uppföljning av att fattade beslut genomförs och att korrigeringsåtgärder vidtas när brister uppdagas. Suck!

   Radera