tisdag 7 april 2015

Vårkänslor

Klarblå himmel med en strålande sol
Våren tycks nu ha tagit sitt grepp om Uppsala. Härligt! Trots att jag har en del vårallergier är våren den allra härligaste årstiden tycker jag. Efter många månaders mörker och kyla blir det allt ljusare, värmen återvänder och grönskan och alla andra ljuvliga färger blir en del av vår vackra natur. Våren är bäst. Inte minst för att man vet att därefter följer sommaren. Samtidigt är en av de allra härligaste perspektiven med att leva i Sverige att vi har minst fyra tydligt markerade årstider. Årstider som syns och känns tydligt när naturens kraft visar sin makt över oss människor.


En natur som också är hela vår källa till energi. Vissa av dessa källor är ändliga och andra är under lång tid förnyelsebara. Naturkraften finns för oss på jorden främst i solen. Och det är i solen som jag tror att vi främst kommer att hitta den förnyelsebara energikälla som ska göra det möjligt för oss att leva rikt och bekvämt även efter att den billiga oljan gjort sitt som fantastiskt smörjmedel för välfärdsutvecklingen.
http://www.forskning.se/nyheterfakta/teman/fornybarenergi/tiofragorochsvar/hurfungerarsolenergi.5.76f79b421300ac274968000815.html
http://sv.wikipedia.org/wiki/Solenergi
http://www.svensksolenergi.se/fakta-om-solenergiInga kommentarer:

Skicka en kommentar