lördag 4 april 2015

Verklighet eller förhoppningar

Verkligheten vinner oftast...
Vi lever alla med våra subjektiva verkligheter och drömmar. De allra flesta av oss människor vill inte andra människor ont men i kampen om välbefinnande sätter också de allra flesta sig och sina närmaste först. Vissa skulle faktabaserat kalla det en naturlig del av det mänskliga beteendet. Så i våra livs vandring där vi kämpar mellan upplevd verklighet o och hopp ställs vi ständigt inför vägvalsbeslut. Och en mycket stor andel av oss människor väljer vårt eget välbefinnande före andras när verkligheten inte längre innebär att jag kan hjälpa till utan att det kraftigt påverkar mig själv och mina närmaste.

I dessa påsktider kan man försöka att föreställa sig all rädsla, all förtvivlan och allt hopp som for genom huvudet på alla som trodde på Jesus och som följde honom när han under några dagar gick från att predika, till att lida på Via Dolorosa och därefter på korset för att till sist dö. Men det eviga hoppet tändes för kristna när Jesus återuppstod. Judas förräderi lyckades inte, kärleken och hoppet segrade.

Kollapsad flyktingpolitik
Det känns som att vi i Sverige nu med stormsteg närmar oss ett krisläge kopplat till flyktinginvandringen. Nu äntligen tycks både vänsternaivister och nyliberaler yrvaket se "verkligheten" och tvingas inse att kraftiga förändringar i migrations och integrationspolitiken är nödvändiga. Tro, hopp och kärlek är viktiga känslor för oss människor. Men vi måste också förhålla oss till en rimligt objektiv verklighet. Bara om vi är beredda att gå mot en total kollaps av det generella och generösa välfärdssamhället kan vi fortsätta som nu! Vi har inte rimligt bra integrationsprocesser. Vi har en kraftig brist på bostäder. Vi saknar jobbmöjligheter. Och slitningarna mellan grupper i behov av stöd ökar minut för minut. För även om det ses som politiskt inkorrekt att ställa olika grupper mot varandra så är det så som det fungerar. En krona är en krona och ambitionen är att statsfinanserna ska finansieras krona för krona. Och min övertygelse är att de som tror att världens högsta skatter kan höjas ytterligare har fel. Om vänstern höjer skatterna än mer kommer svensk ekonomi försvagas ytterligare. Tror du att riksdagspartierna snart träffar nödvändiga överenskommelser? MP måste bort från regeringen! Nyval!
http://www.expressen.se/ledare/flyktingmottagandet-ar-pa-vag-att-kollapsa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar