måndag 20 april 2015

Fattigare och sämre

Vad var det jag sa....
Att gotta sig i att man får rätt i sina antaganden om framtiden, utifrån att inga reformer genomförs, kan visserligen vara trevligt för egot men det är värdelöst för våra barn. För att våra barn ska få det bättre krävs en sund, utvecklande, inkluderande och pragmatisk politik. Idag saknar vi det mesta av detta vilket snabbare än tidigare åter driver oss mot ett ordentligt klassamhälle med stora sociala skillnader. Vänstern vill säkert ha detta samhälle så att deras destruktiva retorik biter hos allt för många invånare. Om alla invånare är medelklass eller överklass är det ju få som röstar på vänsterpartier som MP, V och S. Och Decemberöverenskommelsen eldar på denna idiotiska väg framåt. Den största skulden för den dumma politiska vägen faller självklart på den nuvarande svaga minoritetsregeringen. Men en mycket stor skuld faller på M, FP, C och KD på riksplanet som genom Decemberöverenskommelsen tillåter denna idioti när den kan stoppas. Belgarna levde väl flera år utan regering! Då administrerar statstjänstemännen statusQuo. Det är bättre för vår barn. Men M, FP, C och KD ska vara destruktivt översmarta och tror att deras stöttade vänstersväng ska ge valvinst senast 2018.... Men jag tror att det enda som händer är framförallt att SDs stöd ökar. De är ju det enda oppositionspartiet enligt allt fler svenskar. Och i takt med att svensk politik inte hittar bättre vägar framåt inom de viktigaste välfärdsfrågorna så växer och växer SD. 5-10% av SDs väljare är sannolikt främlingsfientliga, protektionistiska och negativt nationalistiska. De allt fler övriga är missnöjda med övriga partiers politik kopplat till de verkliga utmaningarna inom skola, omsorg, vård, landsbygdsutveckling m.m.

Det svenska förfallet märktes tydligt under min Skotlandsvistelse. Den svenska kronan har återigen havererat. På mindre än ett år har kronan kraftigt försvagats och allt var väldigt dyrt för en svensk att handla. Och jämför vi med ett välskött land som Schweiz så gick det en krona på en schweizefranc i början av 70-talet. I dag får du betala över 9!!!! Kronor för en CHF! Svensk konkurrenskraft i världen blir generellt sett svagare och svagare (skolresultat, näringslivsutveckling osv). En allt större andel av svenskarna blir i en rasande takt relativt fattiga. Och de som har det materiellt och inkomstmässigt bra med näringslivskoppling är intressanta för andra länder att attrahera. Så även specialister inom t ex sjukvården. Sverige behöver en politisk väg som bygger landet socialt starkare genom arbete! Inte genom bidrag som snart nått sin smärtgräns. SVT ska nu lansera en serie där partiledarna får berätta om "sina"visioner.... Jag vill vete hur de tänker sig att vår konkurrenskraft kraftigt ska förbättras? Jag vill veta hur de i en global värd ska motverka att Sveriges sociala klyfta kraftigt ökar? Allt annat är ointressant i dagsläget!
http://www.finansportalen.se/valutakurser/?gclid=CjwKEAjwx9KpBRCAiZ_tgYKWvhQSJABQjGW-TVTxNRyxCM_fSjN9rn9Ljvg263cADI32iYwiqoZmmRoCRhLw_wcB

Folkmord
Och flyktingströmmarna bara ökar och ökar. Och t o m ledande folkpartister går ut och säger att kommuner som tillåter EU-migranters barn, som inte är självförsörjande, rätten att gå i skolan är knäppa. Det bara flyttar Rumäniens problem mer och mer till Sverige. Samtidigt pågår folkmord och klanutrensningar på flera håll i Afrika och i Mellanöstern. Utmaningarna är gigantiska och komplexa. Inte minst utmanande är att vi sannolikt bland varje 10.000 flyktingar har 0,005% typ jihadister. Det låter inte som så många men det är då 50stycken. På 500.000 blir det 2.500 stycken. Ta gärna del av SvD ledarskribentens skrifter om dessa religiösa fundamentalister. Per Gudmundson har länge uttryckt oro för utvecklingen i Sverige. Det är viktigt att ta hans oro på allvar.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/jihadister-i-sverige-maste-kartlaggas_4308761.svd
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/radslan-for-kritik-gynnar-jihadisterna_3971734.svd
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sapo-maste-beratta-om-de-svenska-jihadisterna-i-syrien_8825978.svd
http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/07/04/syrien-ar-var-tids-spanska-inbordeskrig/

Det är nu 100 år sedan min farmor och hennes föräldrar och syskon flydde för sina liv från det folkmord som det Osmanska rikets ledning utsatte armenierna för. Långt över en miljon armenier slaktades. I det berörda området fanns då ca 20% med kristen bakgrund. Idag sägs de vara färre än 1%. Underskatta aldrig människans förmåga att vara ond. Överskatta inte människans förmåga att leva fredligt i en mångkulturell miljö om det inte finns starka värderingar och symboler som kan förena. Än idag vägrar Turkiets ledning (mest en del av det tidigare Osmanska riket) att erkänna sitt fruktansvärde folkmordet och fördrivningen av många miljoner armenier. Jag är glad att min farmor överlevde. Annars hade inte jag fått chansen till ett kort liv på jorden. Ett liv som jag tycker är mycket intressant och stimulerande. Det vill jag att det ska vara för våra barn också, oavsett social bakgrund. Då måste vi klara av att bygga ett svenskt samhälle som kan ge alla en rimligt jämlik chans i livet.
http://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/folkmordet-1915
http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Armeniska_folkmordet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar