lördag 18 april 2015

Pakt som leder mot samhällskrasch

Vänster och nyliberal pakt
Vad är det som händer i Sverige? Med stormsteg verkar vi gå mot en kollaps av det generella välfärdssystem som Sverige länge varit känt för. Att höja världens redan högsta skatter kommer bara förstärka farten mot kollapsen. Den enda hållbara vägen för ökade skatteintäkter är att den nationella företagsamheten förbättras och att fler av den totala mängden invånare är självförsörjande. Helst självförsörjande genom värdeskapande jobb inom näringslivet. Så länge vi inte lyckas skapa ett växande lokalt näringsliv måste vi anpassa våra kostnader efter vår gemensamma förmåga att skapa värde. Så hur kunde det bli såhär? Är svaret så enkelt att vi tyvärr sett och ser hur vänsterns och nyliberalers samhällssyn tyvärr skapat och skapar en politik och en politisk oförmåga som leder mot kollapsen? Och den idiotiska Decemberöverenskommelsen kröner denna märkliga pakt. Vänstern vill gärna förknippas med att vara de mest humanistiska och de som mest kämpar för de svaga. Nyliberaler vill se fri rörlighet på jorden och välkomnar sannolikt en kollaps av det omfattande bidragssamhälle som Sverige fortfarande är. Trist att detta vansinne får fortsätta.

Finns några begränsningar?
En konsekvens av denna märkliga och sannolikt inte medvetna pakt är att Sverige redan har stora utmaningar med att socialt och ekonomiskt klara de stora volymer av flyktingar och deras anhöriga. En flyktingström som återigen anses nå ännu högre volymer än de tidigare höga. Och många söker sig från Europas södra delar till de norra. Det sociala och ekonomiska priset blir dag för dag högre och konsekvenserna av en sannolikt fortsatt misslyckad integrationspolitik leder oss snabbt mot ett helt nytt och instabilt Sverige. Och på toppen av det har riksdagen också fattat beslut om att människor som inte har rätt att vara på svenskt territorium ändå ska ha rätten till bl a våra trygghetssystem. Varför ska t ex EU migranter utan rätt att vara i Sverige få rätt till bidrag från Försäkringskassan och rätt till bostadsbidrag? Hur hållbart är det? Tyvärr lever nu denna utveckling sitt eget liv då vi har en destruktiv Decemberöverenskommelse. Det svenska experimentet går mot kraschlandning. Och omvärlden bara gapar och undrar hur svenskarna kunde hamna så snett. Inte minst skottarna är förvånade. De levde tidigare med bilden att svenskarna kollektivt var ett klokt folk. Hur kan vi rädda det som räddas kan? En bra start är att begrava DÖ! Nyval!


mobil.unt.se/start/bidrag-trots-olaglig-vistelse-3688050.aspxhttp://www.economist.com/news/europe/21648674-ever-more-people-are-drowning-while-trying-get-europe-numbers-nightmare

3 kommentarer:

 1. Med vänster i regeringsställning går utförsloppet bara fortare. Alliansen är bättre , det skulle gå långsammare, men fortfarande inte tillräckligt bra. Försvarsöverenskommelsen är bara den senaste bekräftelsen.

  Personligen förstår jag inte hur fyra partier kan sitta och klaga på nya regeringen när de haft hela åtta år på sig att göra skillnad om vi ska ta Försvaret. Och man hade nu kunnat kräva ännu högre belopp i förhandlingarna eller helt enkelt vandrat ut.

  Det gjorde man inte utan stoltserar med den fjantpeng man ordnat.

  Som Sanna Rayman på SvD skrev för ett tag sedan, Försvaret borde ha använt Migrationsverkets brevpapper då de äskade mer pengar. Då kommer inte en fråga.

  SvaraRadera
 2. Hm, kanske var lite hård där, men jag störs av varje alliansare som säger att regeringen innebär något väldigt negativt. Det gjorde Alliansen också om äni mindre allvarlig grad! Du tillhör alliansen men har vettigare inställning än något av partierna i stort, så ta inte åt dig.

  Dock ... när Reinfeldt gick ihop med MP om den ökade invandringen, så insåg då jag att nu var det samhällskrasch på gång. Det enda som kunde förhindra det vore att världen hamnade in en global boom uppåt. Vilket varken var troligt då eller visat sig hända.

  Ju snabbare den samhällskraschen kommer, desto snabbare kan inkompetenta politiker rensas ut och släppa fram de verklighetsnära och kunniga och vi alla kan börja bygga upp landet som det var tänkt att fungera, med sunt förnuft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inom näringslivet lever alla mer eller mindre med kniven på strupen varje dag. Det gör att de som vill höra till vinnarna och som vill göra mer rätt än fel ständigt fattar viktiga beslut. Inom föreningslivet och inom politiken finns tyvärr gott om "snackare" och människor som fokuserar mer på att undvika att göra fel än på att försöka göra så mycket rätt som möjligt. Snack, snack, snack och beslutsoförmåga leder sällan mot framgång.

   Att vi rör oss mot en social och ekonomisk kollaps känns givet. Tyvärr tror jag inte det med automatik innebär att vi helt plötsligt kan se fler livserfarna och kloka människor i ledande positioner inom politiken. Om det blir så finns det ett hopp om att våra barn barn åter kan leva i ett generellt välståndssamhälle.

   Radera