måndag 13 april 2015

Gemensamma mål och regler

Final
Uppsala basket är i SM final i basket! Det är jättekul och väldigt värdefullt för Uppsala som samhälle. Lagsporter och lag som är framgångsrika lyfter utan tvekan självkänslan hos dess supporters men även lagets hemmaort och dess befolkning får en stärkt självkänsla. Lagsporterna utgör fantastiska metaforer för alla varianter av lag. Lag som en familj, ett företag, ett lokalsamhälle osv. Laget har en eller några tydliga och gemensamma målsättningar. Laget lyder under samma regler. Och lagets ledning jobbar hela tiden med att få allas fokus på de gemensamma målen, följa reglerna och att samarbeta för att framgången ska bli en verklighet. Framgång kommer bara om man har tydliga ambitioner och om man jobbar hårt för att nå dem. Det är väldigt roligt att Uppsala basket är i final. Och det är värdefullt för Uppsalas positiva utveckling.
http://www.unt.se/sport/magisk-stamning-nar-historia-skrevs-3674904.aspx

Mångkulturellt men gemensamma mål och regler 
I Danmark gick nu den danska drottningen ut officiellt och välkomnade en fortsatt mångkulturell utveckling av Danmark samtidigt som hon betonade att i Danmark gäller samma lagar och de värderingar som ligger till grund för dessa alla, oavsett var man kommer ifrån! Bra där drottningen! Hon håller nog på det rödvita Uppsala basket. Då har hon förstått hur lagframgångar skapas. Framgång och lagkänsla växer inte fram av sig själv! Den måste byggas genom hårt och målmedvetet arbete. Det arbetet saknas i dagens Sverige! Ambitionen finns inom U! Club för Uppsala!
http://img.laget.se/2233819.doc

Uppsala basket är ett exempel på hur människor med olika social och kulturell bakgrund gemensamt kan skapa framgångar tillsammans. Kunskap, kompetens, prestationsförmåga och målfokusförmåga är inte kopplat till religion, etnicitet, sexuell läggning eller social bakgrund. Axel Nordström, TJ Jackson, Oluoma Nnamaka, Brice Massamba, Mannos Nakos, Dwight Burke och Johan Jeansson kommer alla från olika bakgrunder och tillsammans skapar dom en glädje och en stolthet som fick Uppsalablodet att koka igår på Fyrishov. Tack Uppsala basket för att ni bjöd på en fantastisk uppvisning och tack för att ni på ett "enkelt" sätt symboliserar att med gemensamma mål, med regler som gäller alla och genom hårt arbete så kan vi bli och vara framgångsrika. Vem vill inte tillhöra ett framgångsrikt lag? Jag vill att Uppsala ska vara en av världens bästa platser att leva på! Det kämpar jag för. Varje dag.

3 kommentarer:

 1. https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=LQPaZFCgYlY

  SvaraRadera
 2. Heja Danmark, Norge och Finland :)

  Nu vet jag inte hur många som bor totalt i de tre länderna, men tillsammans ser de ut att få 1/5 av antalet asylsökare som Sverige får. Bra att det finns några nära att titta på när kollapsen är ett faktum.

  Har alltid gillat Paula Neuding, hon skrivet inte ofta, men när hon skriver .... http://www.barometern.se/ledare/for-storartat-for-att-misslyckas/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige agerar världsunikt. Vi får se hur socialt och ekonomiskt hållbart det är...

   Radera