tisdag 19 mars 2024

Vad är du

Identitet

Vad vill du identifiera dig som? Katt? Häst? Man? Kvinna? Svensk man? Lågutbildad invandrare? Högutbildad invandrare? När jag hade Japan som hemadress några år kallades vi som bodde där som invandrare för "aliens". Är det då en del av min identitet eller bara något jag bland annat definierades som under några år? Är himlen blå när den är fri från moln? Är det inte bara solens strålar som möter molekyler och gaspartiklar i atmosfären och skapar blå våglängder? Tänk om reflektionen skulle resultera i rött.... 

Jag identifierar mig bland annat som man, son, pappa, farfar, vän, bror, nyfiken, respektfull, arbetsam, snabbtänkt, fördomsfri, resglad, Uppsalabo, svensk, intraprenör, entreprenör, samhällsutvecklare och ledare. Hur identifierar du dig? En sak är helt säker, det är dumheter som nedan förslag som gör att liberalismen lockar allt färre. Liberalismens förespråkare har spårat ur och går för långt istället för att försvara mycket av det viktiga som vunnits de senaste två hundra åren och som nu är hotat. Adam Cwejman, GP, skriver nedan läsvärt om varför det är lätt att förstå att liberalismen är på dekis bland de allra flesta människor.

"Snart kan det bli betydligt enklare att byta kön, åtminstone i juridisk mening. Det finns en riksdagsmajoritet för att förändra könstillhörighetslagstiftningen och i april kommer det ske en omröstning i frågan. I praktiken innebär en förändrad lagstiftning att 16-åringar ska kunna genomföra juridiskt könsbyte och att det inte kommer att krävas någon diagnos för en sådan ändring."

"Moderaterna och Liberalerna har bestämt sig för att runda Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, som är emot en förändring av lagstiftningen, och sträcka ut en hand till oppositionen för att få igenom ändringen."

"Moderaterna och Liberalerna är för en påstådd frihetsreform som hastigt kommer att kräva regleringar för att hantera konsekvenserna av liberaliseringen. Utan att egentligen vara medvetna om det har regeringspartierna gjort sig medskyldiga till att skapa en så kallad liberaliseringsparadox. Det kommer att behövas snåriga undantagsregler för de personer som är födda som män, men i juridisk mening är kvinnor, samtidigt som de av sin omgivning uppfattas som män. Men det går ju redan idag att byta juridiskt kön, invänder nog många, så vilken skillnad innebär lagändringen?"

"Det är alltså inte bara en ”frihet från något” som man lagstiftar fram, utan en positiv frihet, det vill säga en ”frihet till något”. I detta fall handlar det om att omgivningen måste foga sig i tolkningen, om man inte gör det är det inte långt till diskrimineringsåtal. Varken M eller L visar någon som helst förståelse för konsekvenserna av deras ställningstagande."

"Allt fler studier visar att ett tidigt könsbyte inte löser några problem för lidande unga, det förvärrar dem snarare. Anledningen är att det i många fall inte är könsdysfori som är huvudorsaken till det psykiska måendet. Snarare rör det sig en bredare uppsättning psykologiska problem, inget av dem löses enkelt med hjälp av medicinsk behandling som kan leda till infertilitet, benskörhet eller oförmåga att få orgasm, vilket är några av behandlingens biverkningar."

https://www.gp.se/ledare/m-och-l-har-missforstatt-liberalismen.90c933b1-1315-49a2-b792-ce98df1fa202

En sak är säker, det är rörigt i svensk politik. Och varför skulle inte SD och KD gilla varandra? En stor andel KD-väljare håller väl med Åkesson i hans diss av vänsterliberaler? Om inte Teodorescu genomgått en stor personlighetsförändring sedan hon blev etta på KDs vallista till Europaparlamentet kan hon knappast lastas för att vara något annat än högerliberal. Helt klart är att hon inte gillar SDs invandringspolitik. Jag undrar vilken invandringspolitik KD företräder, vet du? En sak är jag helt säker på. Både Teodorescu, Åkesson, SD och KD gillar nog inte det missfostrade liberala förslaget att alla ska få definiera sitt eget kön. Det tycks dock en majoritet partier och dess företrädare tycka. Det tycker inte jag. Ja, ja den medievana Teodurescu har kommit på hur hon i vart fall för stunden kan locka medial uppmärksamhet som en del av sin valkampanj för att få en chans att glassa i Bryssel. Och får fria regelbundna flygresor till Sverige. Nedan en länk till SVT och ett citat från Jimpan Åkesson.

"”Jag har alltid haft så ofantligt svårt för dessa självgoda finborgare. De som i all sin förnämlighet uttrycker lite lagom realism, men samtidigt är antingen för fina eller för ängsliga för att röra sig utanför de av det vänsterliberala etablissemanget bestämda ramarna”."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/busch-om-akesson-sa-skriver-man-inte






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar