måndag 18 mars 2024

Undantagstillstånd

Tryggheten måste återupprättas

Krävs återigen undantagstillstånd i landet Sverige? Tyvärr kanske det är så för att rensa upp i den röta som en vansinnig migrationspolitik och massiv naivitet skapat i Sverige. I nuläget är det inte "bara" den egenskapade otryggheten som måste bekämpas snabbare och bättre. Nu har vi även farliga maktryssar som hotar vår otrygghet på toppen av den inre skada vi redan ställt till med. Återigen? Vi hade det under pandemin. Varför inte under en period för att rensa upp i drog”pandemin” och extremiströtan?

Peter Esaiason, GP, skriver nedan läsvärt om ett perspektiv på var dålig nationell politik fört oss i landet Sverige.

"Häromveckan berättade Polisen att man identifierat 62 000 individer som är aktiva gängkriminella eller har kopplingar till kriminella nätverk. Det är en glädjande nyhet för alla som vill stärka ordningen i landet."

"Här ett axplock ur senare års larmrapporter: 900 000 samordningsnummer som utfärdats på oklara grunder, hundratusentals passhandlingar som ”förkommit”, bosättningsregister med många oklarheter, ett okänt antal personer med multipla identiteter, och uppehållstillstånd som inte återkallas när förutsättningarna ändras."

"Med poolen av 62 000 personer i olika verksamheter och sammanhang finns ett potentiellt datamaterial för att analysera stärkande och försvagande strukturer. Etiska frågor måste gå att hantera med de rutiner för registerhantering som gäller på andra forskningsområden."

"Invändningen mot resonemanget är givet. Polisens listor kan vara fel och det är oacceptabelt att oskyldiga pekas ut och särbehandlas utan rättslig prövning. Och självklart är rättssäkerhet och integritet värden att beakta. Men, och det är det viktiga för det fortsatta samhällsbygget, de är inte de enda värdena i det goda samhället. I ett utsatt läge behöver man tänka längre än att bara sjunga med änglakören."

https://www.gp.se/ledare/gastkolumn/tillstandet-i-sverige-kraver-mer-overvakning-.346b93a1-3425-4982-971a-2da6522abd7d

https://www.expressen.se/ledare/hanif-bali/nu-odlar-sverige--sina-egna-jihadister/

Det talas mycket om att vi ska utveckla våra samhällen socialt-, ekologiskt- och ekonomiskt hållbart. Det skadar inte om vi blir bättre på att rösta fram partier som också har förmågan att göra kloka avvägningar mellan dessa tre hållbarhetsperspektiv. Det är alltid avvägningar och balansbeslut som krävs för att det ska bli rimligt hållbart i de tre perspektiven. Tyvärr är allt för många partier på tok för endimensionella. Har jag fel? Det finns tyvärr allt för många exempel som talar för att jag har rätt. Tycker du att våra partier visat god förmåga att få ihop majoriteter som klarat av att fatta tuffa beslut i linje med en balans mellan dessa tre hållbarhetsmål? Tro mig, målkonflikterna är många. Vissa partier är väldigt fokuserade på den sociala hållbarheten. Andra på den ekologiska eller ekonomiska. Tänk om tillräckligt många kunde kompromissa fram en bra balans mellan dessa......

Behöver vi undantagstillstånd för att rensa upp landet Sverige? Herr Putin har åter blivit vald av en förkrossande majoritet väljare..... Sverige får en starkare försvarsförmåga tillsammans med övriga NATO-länder. Samtidigt måste vi mycket bättre få slut på all ny grov brottslighet som tagit ett grepp om vårt land. Det måste vi lösa själva. Ska svenska politiker än en gång misslyckas med att rimligt tidigt ta i ett allvarligt växande problem?

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/putin-holl-tal-namnde-navalnyj-for-forsta-gangen/

Patrik Kronqvist, Expressen, lyfter nedan att mycket talar för att även de sydamerikanska knarkkartellerna växlar upp i Europa. 

Bara under de fem första månaderna i fjol beslagtog tullen närmare 900 kilo kokain i hamnen. Samtidigt har åtta ton kokain med destination Helsingborg stoppats utomlands under de senaste två åren. Smugglingen av kokain till Skåne vittnar om en förändring av kokainrutterna som hotar säkerheten i Sverige och hela Europa.”

Men på senare år har Europa blivit en ännu viktigare kokainmarknad. Här är priserna högre och tillväxten fortsatt kraftig. Drogen skeppas direkt från Sydamerika till stora europeiska hamnar, som Antwerpen och Rotterdam, – och till mindre, som Helsingborg.”

Utländska brottsnätverk har redan börjat etablera sig i de mottagande hamnstäderna. De albanska gäng som sköter mycket av transporterna från Sydamerika är exempelvis närvarande även i Helsingborg. Med dem ökar korruptionen i Europa då gängen försöker underlätta smugglingen genom att muta hamnarbetare, poliser och domare, skriver Europol.”

Nätverken har enorma resurser till sitt förfogande. En fingervisning om skalan är uppgiften att det i fjol beslagtogs 116 ton kokain bara i Antwerpens hamn. Med ett värde på gatan på runt en miljard kronor per ton motsvarar det runt en tiondel av den svenska statsbudgeten. Därmed har de ekonomiska muskler att också göra rejäla insteg i den legala ekonomin. När de utländska gängen etablerar sig ökar även våldet. Länge har Sverige stuckit ut i Europa vad gäller gängvåld. Men nu ökar skjutningarna och sprängningarna även i länder som Belgien och Nederländerna, som har de största kokainhamnarna i EU. Våldet har därtill blivit mer brutalt, med fler kontraktsmord och fler fall av ren tortyr.”

Sverige har en historia av att reagera på allvarlig brottslighet i efterhand i stället för att försöka förhindra att den alls får fäste. Denna olyckliga trend kan med fördel brytas nu.”

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/kokainet-kan-underminera-europas-demokratier/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar