tisdag 26 mars 2024

Effektivt SäPo

Tack!

Så länge vi slipper leva i en inhemsk diktatur eller under ockupation av en diktatur är det bra med en effektiv säkerhetspolis. Och en säkerhetspolis som effektivt samarbetar med säkerhetspoliser i andra länder. Särskilt USA och Storbritannien tycks ha mycket effektiva underrättelsemetoder som vi med fördel tar del av. Och de allra flesta av oss svenskar har inget att frukta av att politiken mer och mer tvingas tillåta att den personliga integriteten begränsas i kampen mot terrorister och organiserad brottslighet. Det är ett pris vi får vara beredda att ta. Till och med integritetsivrare som jag själv. Så länge vi inte gör något olagligt har vi inget att frukta. 

Tack vare säkerhetspoliser och internationellt underrättelsearbete har många människor och tillgångar räddats från terrorattacker i Sverige. Tack! Det är viktigt att komma ihåg att hotet om terrorangrepp fortsatt är mycket högt i Sverige. Var vaksam! 

IS-grenen Khorasan har tagit på sig dådet i Moskva. Samma grupp har det senaste året avslöjats med planerade dåd mot svenska intressen – på grund av de koranbränningar som skedde förra året. – De är extrema och väldigt operationellt offensiva, säger terrorexperten Magnus Ranstorp.”

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/is-grenen-har-planerat-flera-dad-mot-sverige/

Det är dags för den ”vanliga” Polisen att lära mer av SäPo och den militära underrättelseverksamheten, MUST, i jakten på de organiserade brottslingarna. Det är hög tid att slå sönder den grovt kriminella och mycket lönsamma knarkhandeln och annan farlig grov brottslighet i landet Sverige. Det går!

Så länge Sverige är en rättsstat där alla invånare är lika inför lagen har vi inget att frukta av effektiv övervakning. I takt med att vi övervakas allt mer effektivt blir det än viktigare att kunna försvara oss mot främmande makts eventuella försök att göra oss till sina kuvade underhuggare. Och få lätt tillgång till massivt övervakningsunderlag och snabb möjlig individuell kartläggning. Om Nazi-Tysklands Himler hade haft dagens teknik till sin hjälp hade idag inte varit roligt för de flesta av oss. Inte ens för min blonda och blåögda son eller mitt blonda och blåögda barnbarn. 

Jag säger det igen, TACK till er som gör ett bra jobb och i tid skyddar oss ifrån dessa hemska människor som fegt och urskiljningslöst mördar medmänniskor.

Nationellt center för terrorhotbedömning, NCT, bedömer terrorhotet i Sverige som fortsatt högt för 2024.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sapo-fortsatt-hog-terrorhotniva-2024 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar