söndag 17 mars 2024

Lägg ner Regionen som egen politisk plattform

En misskött region

Visst är det intressant att många väljare bara röstar på ett parti som de ”känner” är bäst. Många röstar fortfarande på samma parti i kommun, region och riksdagsvalet utan att ha en aning om vilken sakpolitik partiet driver i kommun- och regionfullmäktige. Det är oklokt och dumt. Du är förstås inte så dum. Eftersom du bara får rösta på politiska program, och partiers kandidater till kommun- och regionfullmäktige samt till Sveriges riksdag, vart fjärde år är det viktigt att syna de alternativ som finns. Du vet väl att kommun-, regions- och rikspolitiker ansvarar för olika saker? Så är det! Vilken sakpolitik driver de? Hur erfarna och meriterade är deras företrädare? 

Jag träffar ofta människor som har starka åsikter emot till exempel byggpolitiken i Uppsala, ändå röstar de på partier som driver den politiken. Hur klokt är det? Och varför rösta på något av dagens partier representerade i region Uppsala? Mandatperiod (fyra år) efter mandatperiod misslyckas de med att säkra en väl fungerande sjukvård och kollektivtrafik. Moderaterna eller Socialdemokraterna med ledartröja har inte spelat någon roll. Spelar ingen roll. De sitter fast i gammeltänk och styrs hårt av sina rikspartier. Och misslyckats har de. 2024 förväntas Region Uppsala gå med över ett tusen miljoner i kronor i underskott. Sjukvårdsköerna är oacceptabelt långa till behandlingar som är livsviktiga. Kollektivtrafiken fungerar mycket dåligt. Och de handlar av företag inblandade i minst en korruptionshärva. Kloka Uppsalabor i Region Uppsala röstar på Utvecklingspartiet demokraterna, UP.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/nattsvart-for-ekonomin-pa-akademiska-mot-nytt-miljardunderskott

https://unt.se/nyheter/uppsala-lan/artikel/kravet-sag-upp-avtalet-om-uppsalas-regionbussar/r2d93e3j

https://unt.se/nyheter/uppsala/artikel/bussen-dyr-for-barnens-aktiviteter-risk-for-mer-bilakning-nu/lq4k51dr

https://sverigesradio.se/artikel/regionen-koper-for-miljoner-av-bolag-i-korruptionsharva

Igår återvaldes jag till partiledare för Utvecklingspartiet demokraterna, UP. Det är en stor ära att få leda Region Uppsalas och Uppsala kommuns kraftfullaste parti för Uppsalabornas bästa. 100 procent Uppsala! Redan idag har UP många erfarna, meriterade och modiga politiker redo att få ordning på regionens sjukvård och kollektivtrafik. 2026 är det dags att rösta i kommun- och regionvalet igen. Rösta på Utvecklingspartiet demokraterna om du vill få väl fungerande sjukvård och kollektivtrafik utan höjda skatter. Det går! Det kräver ett erfaret, meriterat och modigt ledarskap. Du som bryr dig om Uppsalas positiva utveckling, bli gärna medlem i UP genom att ansöka om medlemskap genom länken nedan.

www.updem.se

UP är inte ett riksparti. Samtidigt är vi tydliga med att vi tycker att Regionerna som separat politisk plattform ska avvecklas. Tills primärvården blir en del av kommunens ansvar, och riksdagens länsvalda får ansvaret för akut- och specialistsjukvården, kommer UP att erbjuda kunniga och handlingsskraftiga politiker att göra nytta genom Regionfullmäktige. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar