lördag 9 mars 2024

Att säga förlåt

Punkt för Reinfeldtåren

Är Sverige i ett nytt läge nu kopplat till invandringspolitiken? Det är vi eftersom TIDÖ-avtalet nu hjälper till att ge oss chansen att reparera den skada ansvarslös invandring särskilt sedan 2011 skapat. När vi bortser från allt positivt invandringen bidragit med har vi parallellt fått väldigt stora samhällsproblem på grund av idiotisk oförmåga att säkra rimligare volymer av invandring, usel utvisningsverksamhet av kriminella och avsaknad av en effektiv integrationspolitik. En integrationspolitik som bland annat tydligt måste villkora rättigheter med mätbara skyldigheter.

På den här bloggen kan du dagligen kronologiskt följa nutiden i Sverige de senaste snart 15 åren. Och du ser vad jag tycker, och vågat stå upp för, samt när i tiden jag tycker. Alla som axlat förtroendeuppdrag är inte okunniga fegisar. Nästan alla partiaktiva som gör karriär slickar mot dem som för stunden styr. Den personliga integriteten är svag. Positioner och arvoden står på spel. Den största frågan sedan 2011 är invandringspolitiken och dess konsekvenser, inte minst ur ett försvars och trygghetsperspektiv. Få, mycket få förutom dem som vågade stå för att de gillade SD, bland politiker med ledande uppdrag, vågade kalla en spade för en spade. Eftersom jag noga följt politiken i Sverige sedan år 2006 har jag bra koll. De enda som försökte få övriga att nyktra till var tre kända sossar, två moderater och en liberal som mer eller mindre öppet vågade kritisera förd invandringspolitik var Boel Godner (S), Nalin Baksi (S), Ann-Sofie Hermansson (S), Widar Andersson (S), Tobias Billström (M), Hanif Bali (M) samt Nyamko Sabuni (L). Hermansson skriver läsvärt i GP nedan om att vi var några som insåg dumheterna och vågade föreslå nödvändiga förändringar.

Ledande politiker har ett stort ansvar för den uppkomna brottsutvecklingen. Man valde att inte lyssna på dem som visste bättre. Nu måste vi samla oss för att bryta resterna av denna tystnadskultur.”

När tidigare ministrarna Thomas Bodström (S) och Beatrice Ask (M) samfällt hävdar att ingen under deras respektive regeringsperioder kunde föreställa sig utvecklingen av den grova organiserade brottsligheten vi ser i dag är det inte sant. Bägge är klädsamt självkritiska i en DN-intervju eftersom de var ansvariga för kriminalpolitiken under åren då skjutvapenvåldet började öka i Sverige. Men några kunde faktiskt föreställa sig utvecklingen och varnade också tidigt.”

I dag ser vi resultatet. De territoriella kriminella nätverken är om inte fullständigt så ändå den dominerande delen av den organiserade brottsligheten. I den mycket läsvärda antologin ”Separatismen i Sverige”, utgiven på Timbro förlag med redaktörerna Mauricio Rojas och Robert Hannah reflekterar ett antal personer brett om separatismen.

”En av dem är Maria Wallin, sociolog och samhällsanalytiker. Tidigare verksam som analytiker på underrättelsetjänsten på polismyndigheten och som utvecklingsledare i Göteborgs stad. Wallin menar att den kriminella retoriken är tydligt inspirerad av diskursen om islamofobi och antirasism. ”Vi har även sett hur den släktbaserade territoriella organiserade brottsligheten använt sig av och infiltrerat olika politiska rörelser som driver identitetspolitiska frågor.”

”Eller som rubriken på Robert Hannahs kapitel antyder. ”Politikerna: separatisternas nyttiga idioter”. Det som hänt i Göteborg och övriga landet är att ett antal ingredienser i form av islamism och andra religiösa inriktningar, klanvälde, hedersförtryckande miljöer, gangstergäng och andra former av separatism kokat ner till en synnerligen giftig cocktail och skapat en parallell maktordning i vårt samhälle.”

Det är bortkastad möda att leta syndabockar. Wallin påpekar dock att vi i dag fortfarande har personer i ledande position som bestraffar sin personal för att de påtalar de problem de har i uppdrag att lösa när det gäller att bekämpa de kriminella nätverken. ”Detta sker ofta genom att den anställde fråntas uppdrag, utsätts för kränkande särbehandling, blir isolerad och stämplas som besvärlig, illojal och svår att samarbeta med.” Som med Nalin. Om det är något vi ska lära av historien är det att bryta denna förödande tystnadskultur.”

”Wallin efterlyser ett nationellt ledarskap i ärendet och jag är enig med henne. Det är starka krafter vi har att göra med. Sverige behöver en samlingsregering där samtliga folkvalda partier enas om ett samhällskontrakt för att pressa tillbaka den organiserade brottsligheten. Det är ett krig vi måste föra gemensamt. Jag tror inte vi löser detta annars.”

https://www.gp.se/ledare/gastkolumn/visst-fanns-det-de-som-sag-det-komma.15e0c7d5-414a-4d9b-8613-333bede5f19c

Louise Meijer, riksdagsledamot för M, erkänner i nedan debattartikel i Expressen att hon tidigare hade fel om invandringen. Det blir dock löjligt att hon attackerar sossarnas trovärdighet. Ms partiledare har inte gjort någon tydlig avbön för partiets tidigare dumheter. Och Meijer vet att även ett mindre parti som är nödvändigt för att få regera kan påverka massor. Fokus för att göra Sverige attraktivt igen måste vara för M och S att reparera Sverige tillsammans. Do it! Sluta gnäll på varandra!

Vi var många som hade fel om invandringen. Jag erkänner att jag hade fel och har ändrat mig.”

Sverige är i dag ett helt annat land än det var i slutet av 1900-talet. I modern tid har Sverige per capita tagit emot flest invandrare i västvärlden och takten på invandringen har varit högre än i andra västländer. I dag har över en tredjedel av Sveriges befolkning utländsk bakgrund. 1987 var motsvarande siffra 11 procent. Ungefär 20 procent av våra invånare har utomeuropeisk och utomvästerländsk härkomst.”

I en ny rapport skriver Socialdemokraterna själva: ”Den största samhällsförändringen under 2000-talet i Sverige är den förändrade demografin på grund av invandringen. Sverige har gått från att vara ett av västvärldens mest homogena länder till västvärldens mest mångfaldspräglade och heterogena land.””

Stora delar av gruppen invandrare är inte självförsörjande. Den grova, organiserade brottsligheten begås i hög utsträckning av personer med utländskt påbrå. Hederskulturen, separatismen och islamismen är begränsande och farlig. ”

https://www.expressen.se/debatt/jag-har-andrat-mig--om-invandringen/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar