söndag 27 november 2022

Leverera på vallöften

Nu krävs en migrationspolitik som återhämtar tryggheten i Sverige och leverans på vallöften

Tänk om inte en regering helt beroende av SD kan få stopp på en ansvarslös migrationspolitik som månad efter månad stärker otryggheten och utanförskapsproblemen i Sverige. Om det händer kommer säkerligen SD vinna mycket på det eftersom de starkt påverkar regeringen men själv inte direkt är en del av den. Det blir regeringen med M, KD och L som misslyckas. Jag hoppas verkligen inte hindren mot en ansvarsfull migrationspolitik stoppar regeringen. Expressens ledare nedan lyfter fram ”hål” i migrationspolitiken som skyndsamt måste täppas till!

Spårbyte leder till fusk och missbruk, göder skuggsamhället och utgör en pullfaktor för migranter. Ulf Kristersson måste avskaffa reformen snarast möjligt.”

https://www.expressen.se/ledare/-stoppa-asylmissbruket-nu-kristersson/

Och Tove Lifvendahl, SvD, bjuder idag på en ledarartikel där Uppsalas politik står i centrum. Det är nog dags för Tove att söka nya jaktmarker för att opinionsbilda. Hon har varit ledarskribent väldigt länge på SvD nu. Även en konservativ ledare som SvD behöver bättre förstå sin tid och gissa bättre om vad framtiden i ett väl fungerande samhälle kräver. Framförallt är det osmakligt att inte sätta partiets vallöften och förmåga att försöka leverera dem i centrum. Lifvendahl förminskar också den stora skillnaden i politikens innehåll mellan en kommun och EP/Riksdagen. Lifvendahl skriver själv ”Politik är att vilja, som Olof Palme sade”. Och UP har väldigt mycket vilja att utveckla Uppsala mycket klokare än hittills. Det kan vi nu på allvar påverka. Och till skillnad från ett moderat ungt kommunalråd, utan ledande ansvarsroller, får Stefan Hanna mindre arvoden. Trots att Stefan Hanna både har många ledande demokratiska ansvarsroller och är betydligt mer erfaren och meriterad.

Att det blivit rörigt i Kommunstyrelsen är illa och Socialdemokraterna får helt ta ansvar för det. Det är samtidigt inte acceptabelt att lottning ska avgöra hur beslut faller ut. Då kan inte ansvar utkrävas på ett acceptabelt sätt. Det är dags för Alliansen och SD att slicka såren och bli sakpolitiskt konstruktiva som oppositionspartier istället för att fokusera på ungdomsförbundligt politiskt tjuv och rackarspel. 

Det finns inga omöjligheter. Om det är svårt att hantera jämna politiska styrkeförhållanden, kan politikens Fixar-Frasse finna på råd. Den rödgröna majoriteten i Uppsala visar hur det kan göras!”






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar