söndag 3 oktober 2021

Stockholmsperspektiv

Ingen förort till Stockholm

Idag är det en stor manifestation mot det så kallade Uppsalapaketet i sydöstra Uppsala stad. Föreningen Sydöstra staden kämpar på bra mot detta okloka avtal om att fram till 2050 bygga 33.000 nya bostäder i enbart Uppsalas södra stadsdelar. Det är en mycket oklok plan och den drabbar många nuvarande boende negativt på ett orimligt och skamligt sätt. En plan som inte kan ses som något annat än att Uppsala ska bli en förort till Stockholm. Det är få Uppsalabor som vill att kommunens stad ska utvecklas till en förort till Stockholm. Vi är många som vill att Uppsala ska utvecklas till ett attraktivare och tryggt samhälle som på egna meriter erbjuder sina invånare i kommunen och regionen attraktiva arbetsmöjligheter, utbildningsmöjligheter och många värdefulla fritidsmöjligheter. Politiken för att det ska bli verklighet har det nybildade lokala partiet Utvecklingspartiet demokraterna, UP. Du som har chansen 2022 rösta klokt i Uppsalas kommun- och regionval. Rösta på Utvecklingspartiet demokraterna, UP, 100% fokuserade på Uppsala kommun och region Uppsala. 100% fokuserade på att utveckla ett Uppsala för Uppsalabornas bästa. 

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/mer-makt-till-stockholm-gynnar-inte-demokratin-dn/

Att växa är oftast roligare än att krympa oavsett om man är ett politiskt parti, företag eller om det rör sig om befolkningen i en kommun. I samtliga fall är tillväxten inte nödvändigtvis positiv. Att växa för fort drabbar alltid en verksamhet, eller ett område, kraftigt negativt kopplat till kvalitetsproblem, negativa stressnivåer och finansieringsproblem. Särskilt allvarliga blir de negativa konsekvenserna i ett samhälle om befolkningstillväxten i stor omfattning består av icke självförsörjande och outbildade invånare. 

I Uppsala är ett exempel på felprioriteringars konsekvenser att befolkningstillväxten inte matchas mot tillräckliga fritidsanläggningar för simning, gymnastik, cykelsporter, fotboll och så vidare. Och trots att flera av dessa föreningar har egen finansiering av både byggen och drift kan inte kommunen prioritera och säkerställa mark åt dem. Uppsala ska utvecklas som ett mycket attraktivt unikt samhälle och då måste kommunen växa klokare än nu, stötta seriösa och viktiga föreningsinitiativ bättre, kraftigt förbättra servicen till företagen, kraftigt stärka skolans förmåga att bilda våra barn att nå sin fulla bildningsförmåga och tillämpa nolltolerans mot brott. Det går! Rösta på UP senast den 11/9 2022 så kan vi snabbt och på allvar bli ett nationellt föredöme som kommun och region. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/us-vi-kan-inte-vara-en-forening-for-alla



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar