söndag 24 oktober 2021

Klokt miljö- och klimatarbete

Framtiden kan bli ljus

Det är något speciellt med personligheter som ser ”halvfulla glas” istället för ”halvtomma glas”. En sak är helt säker och det är att den som tar en positiv ansats under livets färd får ett betydligt bättre liv än de som ser ”halvfulla glas”. Nu ska man dock inte tolka detta som att det är klokt att blunda för problem och enbart fokusera på det som fungerar. Oftast är de människorna som upplever ”halvfulla glas” de bästa på att kämpa för ständiga förbättringar. De flesta problem går att lösa. På ett eller annat sätt. Vissa kan lösas fort medans andra kräver ett uthålligt förbättringsarbete. 

Det var utmärkt att några mycket kompetenta forskare den 19/10 gick ut med att klimathysterin måste få ett stopp. Flera av dessa forskare ingår i FNs klimatpanel. De tycks vara personer som ser ”halvfulla” glas. Det finns till exempel inga vetenskapliga stöd för att vi närmar oss en tröskelsituation där vi i närtid går mot vår arts utdöd. Bland annat det skriver forskarna på DN-debatt. Det vi däremot vet är att vi snart är i desperat behov av mer produktion och leveransförmåga av stabil el.

https://www.dn.se/debatt/sprid-inte-bilden-av-att-det-ar-for-sent-att-radda-klimatet/

Karin Pihl, GP, skriver klokt om att vi svenskar skulle vinna mycket på att MP åker ur riksdagen och aldrig ingår i ett styre. Allt färre svenskar tror att den politiska rörelsen MP representerar kan bidra till att vårt unika samhälle utvecklas positivt. Det inger hopp att allt färre vill rösta på dem. Nu är de dessutom tydligt vänsterorienterade.

"MP ska inte bara vara ett parti för vegetarianer, sa språkröret och klimatministern Per Bolund under partiets kongress som hölls under den gångna helgen. Partiet vill tvätta bort stämpeln som ett verklighetsfrånvänt parti för den övre medelklassen i Stockholms innerstad. I stället ska ekonomisk jämlikhet bli en kärnfråga. Under kongressen klubbades ett nytt program för social rättvisa. Partiet vill höja ersättningen i socialförsäkringarna, höja pensionerna och minska skatten på försörjningsstöd (tidigare kallat socialbidrag). Skatterna för låg- och medelinkomsttagare ska sänkas samtidigt som skatten på kapitalinkomster höjs."

"Ett uttalat syfte är att jämna ut ekonomiska skillnader mellan de som har ett arbete och de som inte arbetar. Det är förståeligt att Miljöpartiet vill bredda sig och ta väljare från de övriga partierna på vänsterkanten. Att det går så dåligt i opinionen trots att partiets profilfrågor debatteras intensivt är genant."

"Högst troligt har MP sneglat på Vänsterpartiet, som sedan Nooshi Dadgostar tillträdde som partiledare profilerat sig som de ”riktiga” Socialdemokraterna med klassisk ekonomisk vänsterpolitik. Vilket gått hem hos väljarna. Men där V framstår som ett initiativrikt och smart parti framstår MP som desperat. V lyckades tillsammans med stöd från borgerligheten och SD fälla regeringen på frågan om marknadshyror i nyproduktion. Det orsakade ett kraftigt uppsving i opinionen."

"En regering utan Miljöpartiet hade dessutom varit bättre eftersom det hade blivit enklare att styra landet. Med MP som bihang har Socialdemokraterna blivit bakbundna och oförmögna att fatta viktiga beslut om allt från energiförsörjning till migration."

"Om MP lämnade regeringen hade det varit bra för partiets opinionssiffror, och för Sverige."

https://www.gp.se/ledare/mp-s-v%C3%A4nstersv%C3%A4ng-riskerar-bli-en-flopp-1.57300459

Karin Pihl, GP, skriver också om hur idiotiska skatteförslag, som miljöaktivister fått igenom, gör mer skada än nytta. Under Löfvens ledning är det framförallt miljöpartister som får påverka valen av åtgärder i allt för stor utsträckning. Om du som jag tycker att vi ska ta miljö- och klimatproblem på allvar i Sverige ska du rösta på partier som inser att lilla Sverige bäst kan bidra till förbättringar genom forskning och gröna affärsmodeller som fungerar globalt. 

"Den 1 april förra året återinfördes skatten på sopor. Regeringen trodde, trots remissinstansernas kritik, att återvinningen skulle öka om det blev dyrare att bränna sopor. Men så blev det inte, enligt en granskning från Skatteverket (TT 17/10)."

"I stället har kostnaderna hamnat på kommuner och kommunala bolag, vilka i sin tur skickar vidare räkningen till hushållen och företagen, det vill säga till de som gett upphov till soporna."

"Skatten fungerar inte som det var tänkt. Och inte ens på längre sikt kommer sopskatten leda till någon vinst för miljön eller klimatet, skriver Skatteverket. Detta eftersom det redan finns andra regler om källsortering."

https://www.gp.se/ledare/on%C3%B6diga-skatter-s%C3%A4nker-f%C3%B6rtroendet-f%C3%B6r-milj%C3%B6politiken-1.57506405



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar