söndag 17 oktober 2021

Huvudsaker och bisaker

Utanförskapet är Sveriges största utmaning

I den politiska debatten är det sjukligt mycket samtal om bisaker och allt för sällan långa sakliga och konstruktiva debatter om huvudsaker. Gång efter gång hindrar föreställningen om vad som är politiskt korrekt oss från att ha djupa och konstruktiva debatter om huvudsaker. Länge har växande utanförskapsproblem varit huvudsaker men de konstruktiva debatterna allt för få och de som ägt rum allt för ytliga. Du som följer min blogg vet till exempel att jag efterfrågat längre konstruktiva debatter om utanförskapet, migrationspolitiken, behovet av integrationspolitik och brottsutvecklingen i form av flera dagars temakonferenser. Konferenser där sakkunniga från verkligheten, relevanta från vetenskapen, relevanta myndigheter, relevanta från näringslivet och politiker debatterar de viktigaste problemen och i arbetsgrupper tvingas komma med konstruktiva förbättringsförslag. Allt i offentlighetens ljus. Du som inte varit aktiv inom politiken skulle nog bli förvånad över hur fjuttiga debatter som förs i viktiga frågor. Inte ens på partiers större stämmor är det långa nödvändiga debatter om de viktigaste frågorna. Ett av skälen är att det är så många frågor som ska gås igenom. Ett annat är att partiledningarna inte vill att andra än dem ska få stöd för sina förslag. Utgångspunkterna i alla dessa stämmor är förslag från partiledningarna. 

Att vi fortfarande inte har haft omfattande debatter om vad det innebär när ett samhälle fylls med många fler invånare med stora kulturella bagage som är långt ifrån de svenska. Allt för få förstår hur stora dessa kulturella skillnader är. Att förstå det har avgörande betydelse för att få fram mycket bättre integrationspolitik som en politisk majoritet ställer sig bakom. Bara genom att ordentligt ta del av ”The World Values Surrey” borde även den mest obegåvade inse svårigheterna med att bryta utanförskapsutvecklingen och problemen med parallella rättssystem. Vi kan vända den negativa utvecklingen men för att göra det måste probleminsikten kopplat till huvudsaker bli större och ideologisk blindhet mindre. Titta bara på WVS ”kulturkarta” så förstår du problemets magnitud.

"The World Values Survey (WVS) is an international research program devoted to the scientific and academic study of social, political, economic, religious and cultural values of people in the world." 

"The World Values Survey Association is happy to present the new 2020 (provisional) world cultural map based on the newest World Values Survey and European Values Study survey data."

https://www.worldvaluessurvey.org/WVSNewsShow.jsp?ID=428

Svenskt Näringsliv släppte nyligen en mycket viktig rapport som beskriver hur allvarligt läge vi har med utanförskapsproblematikerna i Sverige. Rapporten handlar om att allt färre försörjer allt fler. Det är en ohållbar utveckling. Nedan bifogar jag den rapporten som jag tycker du ska läsa för att få en bättre uppfattning om varför vi måste få stopp på den vansinniga migraitonspolitiken, fatta att vi fortfarande med fördel ska välkomna specialistinvandring och parallellt kraftigt förbättra integrationspolitiken.

"Sverige har ett stort utanförskap. Det handlar om över 1,3 miljoner svenskar som inte försörjer sig själva."

https://www.svensktnaringsliv.se/utanforskap/

Än en gång refererar jag också till Johan Eklunds artikel i Axess om den politiska mörkläggningen om ett bidrags-Sverige som är ohållbart och på många sätt destruktivt.

”Våren 2020 formulerade Entreprenörskapsforum ett självförsörjningsmått och genomförde en analys som bland annat visar att en majoritet av utrikes födda i åldrarna 20–64 år under perioden 1990–2016 inte når upp till självförsörjning. Självförsörjningsgraden definierades som fyra prisbasbelopp, vilket idag motsvarar en årlig bruttoinkomst på 186000 kronor eller cirka 12 500 kronor netto (efter genomsnittlig inkomstskatt) per månad. Detta är en medvetet lågt satt gräns för självförsörjning som ligger i paritet med de bidragsnivåer en individ kan uppbära, men under de kollektivavtalade lägstalönerna. Det är också en ”ur-hand-i-mun”- självförsörjningsgrad som får ses som en absolut lägsta tröskel. Even­tuellt bör en högre tröskel övervägas. Då skulle ännu färre definieras som självförsörjande.”

https://www.axess.se/artiklar/dimridaer/

Lyssna gärna på Henrik Jönsson, fristående debattör, som nedan på ett enkelt sätt beskriver hur stor utmaning vi har försatts i. Vi kan vända den negativa utvecklingen men inte med nuvarande politik. Lokalt i Uppsala har du chansen att rösta på Utvecklingspartiet demokraterna, UP. Nationellt måste vi se till att slippa MP och V inte får något regeringsinflytande. Särskilt MP är med sitt namn förrädiskt farliga då det finns en och annan icke vänstertänkande som röstar på dem.

https://www.youtube.com/watch?v=10DGFZNi2B4&t=776s 

https://www.expressen.se/ledare/miljopartiet-graver-sin-egen-utopiska-grop/

Det är i våra kommuner som det nödvändiga förbättringarna måste ske för att bryta det växande utanförskapet. Därför har också Utvecklingspartiet demokraterna, UP, i Uppsala en mycket stark integrationspolitik. Nedan en av alla korta filmer som UP lanserat för att beskriva vår politik. Om du har förstått att utanförskapsproblemen är vårt största samhällsproblem är det klokt att rösta på Utvecklingspartiet demokraterna om du har möjligheten i Uppsalas kommun- och regionval år 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=OqMGDh_unlU

Igår såg jag pjäsen Måsen på Uppsala stadsteater. En pjäs skriven av ryssen Anton Tjechov i slutet av 1800-talet. Vilsna, olyckligt kära och misslyckade karriärer kantade pjäsen. Om MP får fortsätta att påverka regeringsmakten kommer allt fler i dagens Sverige bli vilsna, otrygga och arbetslösa. Jag hoppas att SIFOs senaste opinionsmätning stämmer så att MP åker ur riksdagen 2022. Det är hög tid att på allvar börja laga Sverige och fokusera på huvudfrågor som vi svenskar på allvar kan påverka. 

https://www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/valjarbarometern



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar