måndag 4 oktober 2021

Laga, laga och laga

Integrera, integrera och integrera

De allra flesta som inte är verklighetsförnekare vet idag att den svenska migrationspolitiken som regeringar tillämpat sedan 2011, och som en majoritet av riksdagsledamöterna tolererat sedan dess, fått mycket allvarliga och negativa konsekvenser för Sveriges hela befolkning. Inte minst många nyligen invandrade har förundrats och förskräckta över svensk naivitet. Eftersom denna vansinniga migrationspolitik också följts av en frånvarande resultatorienterad integrationspolitik upplever vi nu stora kvalitets och trygghetsproblem runt om i Sverige. Enkelt uttryckt har de som ska företräda sina invånares bästa företrätt dem in på en mycket dålig väg. Nu är det hög tid att ta oss ur detta djupa dike som de kört ner oss i. Det kräver att vi synar både partiers program och deras politiska företrädare mycket bättre än tidigare. Den som fortfarande inte förstår allvaret med alla kvalitetsproblem inom välfärdens kärnverksamheter, eller den kraftigt utbredda otryggheten, vill inte vår lokalbefolkning gott. De tre möjliga valen 2022 kommer att bli de viktigaste valen under min livstid. Om idiotin och dåligt ledarskap får fortsätta att styra Uppsala och landet fyra år till blir samhällsproblemen sjukligt stora. En ansvarsfull migrationspolitik räcker inte. Nu krävs också en mycket kraftfull integrationspolitik där rättigheter mycket hårdare kräver mätbara skyldigheter. Oavsett om man är ”gammelsvensk” eller ”nysvensk”.

Anna Dahlberg, Expressen, skriver läsvärt om hur vansinnigt Sverige fortsätter att sköta sin migrationspolitik. Det går inte att tro annat än att de som ansvarar för svensk migrationspolitik sedan 2011 antingen är extremt korkade eller vill vårt samhälle mycket illa. Så kan det gå även i en demokrati om inkompetens och/eller farlig ideologi får styra istället för kunskap, erfarenhet, välståndsambition och pragmatism. Vi måste få ett stopp på denna idioti.

”En ny underrättelserapport visar hur arbetstillstånd har blivit en handelsvara som används för att ge personer permanent uppehållstillstånd i Sverige.”

Granskningen heter ”GRUNDEN” och är genomförd av det regionala underrättelsecentret i västra Sverige (RUC Väst). Syftet har varit att undersöka om fusk med arbetstillstånd även förekommer inom andra branscher och hur det i så fall går till. Sammanlagt har man granskat 230 ärenden inom allt från bygg och IT till assistans, arbetsförmedling, städ och restaurangverksamhet.”

Här är några av de iakttagelser som görs i rapporten:

• Företagen tar som regel hit personer från ägarens hemland. Syftet är ofta att hjälpa släkt och vänner att bosätta i Sverige och kringgå reglerna om anhöriginvandring.

• I många fall upphör anställningarna kort efter att personerna har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige. Därefter försörjer de sig via välfärdssystemet, antingen med stöd från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

• De arbetskraftsinvandrare som har fått tillstånd hos oseriösa företag bosätter sig oftast hos arbetsgivaren eller dennes släkt och vänner. 


• Minst hälften av företagen bedriver inte någon verksamhet och flera av anställningarna är en ”ren pappersprodukt”. Av kontoutdrag framgår att personer har betalat tillbaka lönen eller en del av den till arbetsgivaren.


• Fusket verkar vara mest utbrett i branscher med inga eller låga kompetenskrav.


• Det finns nyckelpersoner i de granskade företagsklustren med kunskaper om systemet. I vissa fall utgörs dessa av anställda vid juristfirmor, högskolor, bokföringsbyråer med mera. Myndigheterna kommer fram till att arbetstillstånd har blivit en ”handelsvara” som säljs i form av arrangerade paketlösningar. Slutsatsen är att ”systematiskt utnyttjande av invandrad arbetskraft har spridit sig och förekommer inom stora delar av arbetsmarknaden.””

”I dag är det inte ens förbjudet att ta betalt för ett arbetstillstånd. Det går att komma till Sverige med hela familjen för att arbeta deltid för en lön på 13 000 kronor i månaden. Det säger sig självt att ett sådant system inbjuder till missbruk.”

Rapporten innehåller en rad skarpa förslag på hur fusket skulle kunna beivras. Bland annat vill man att Migrationsverket ska få göra en vandelsprövning av företagen liknande den vid serveringstillstånd, då både polisen och Skatteverket tillfrågas. Myndigheterna ifrågasätter också om det är rimligt att tillåta arbetskraftsinvandring inom branscher och yrken med låga kompetenskrav.”

”Både Socialdemokraterna och Moderaterna säger sig numera vilja skärpa kraven för arbetskraftsinvandring. Därmed borde saken vara avgjord. Gör upp – och gör det snabbt.”

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/jobbinvandringen-har-blivit-en-smitvag-till-sverige/

Vi kan inte annat än att ge de politiker som haft lokalt och nationellt ansvar de senaste åren ett stort UNDERKÄNT. De flesta viktiga mätetalen, som politiker är ansvariga för och som starkt påverkar människors vardagsliv, har blivit sämre i Sverige. Det konstaterandet är inte politiskt, det är fakta. Orsakerna till detta haveri är många men främst handlar det om dåligt ledarskap. Jag vägrar tro att Uppsalaborna och svenskarna vill ha ett så uselt ledarskap kopplat till vår övergripande samhällsutveckling. Nu fick vi till exempel ytterligare fakta om ungdomsbrotten som tydligt bekräftar misslyckandena i vårt samhällsbygge. Programmet Kaliber, SR/P1, har grävt lite lyssnadsvärt om ungdomsbrottsligheten som jag länkar till nedan. Den oansvariga migrationspolitiken och den obefintliga integrationspolitiken slår hårt mot väldigt många som lever i dagens otrygga Sverige. 

”"Filip" har blivit rånad och utsatt för två rånförsök. De senaste åren har antalet ungdomsrån fördubblats. Kaliber om varför rånen sker - och hur samhället misslyckats med att minska brotten.”

https://sverigesradio.se/avsnitt/kaliber-granskar-ungdomsranen-och-det-delade-samhallet

Det finns inte längre några alternativ för dem som vill att Sverige åter ska bli ett tryggt generellt välståndsland. Nu måste den politiska agendan enbart handla om att laga allt som gått sönder. ”Good to have” och ”överkurser” får strykas tills vi har en väl fungerande skola för alla, en tillgänglig och kvalitativ vård i alla delar av Sverige, universitet som klarar av att forska i världsklass, ett näringsliv som kan förses med konkurrenskraftiga medarbetare, ett rättssystem som klarar av att upprätthålla trygghet och ordning, ett försvar som kan ge Fi bra motstånd några veckor och en infrastruktur som möjliggör effektiva och miljövänliga transporter. Det räcker nu! ”Vi såg det inte komma” och ”vi har varit naiva” är inga acceptabla konstateranden från dem som tagit på sig att styra våra kommuner eller Sveriges regering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar