onsdag 27 oktober 2021

En trygg skola

Stora arbetsmiljöproblem

Det är inte svårt att förstå att de sakområden som vi väljare anser som de viktigaste är skolan och sjukvården. I ljuset av det är det minst sagt anmärkningsvärt att Lärarförbundet rankar lärdomsstaden (kommunen) och dess skolsituation som 216 av 290 kommuner. Och Region Uppsala rankas bland de sämsta regionerna när det gäller tillgänglighet till vårdinsatser som inte är akuta. Kopplat till skolan är tillgängligheten till Barn och ungdomspsykiatrin, BUP, särskilt besvärande. ”Bara” dessa rankingresultat borde få stora delar av Region Uppsalas, inklusive Uppsala kommun, att rösta på ett nytt lokalt parti med tydlig probleminsikt, tydliga lösningsförslag och erfarna samt meriterade Uppsalabor som är beredda att ställa upp under Utvecklingspartiet demokraternas flagg. 

https://www.lararforbundet.se/basta-skolkommun

https://skr.se/vantetiderivarden.46246.html

https://updem.se/

Det är bra att Sveriges radio tar den bristande arbetsmiljön i våra skolor på allvar och granskar föredömligt sakläget. Jag bifogar det senaste reportaget jag tagit del av.

”Lärarnas Riksförbund gjorde en nationell arbetsmiljörapport i våras och den visar att antalet lärare som utsatts för hot, våld, sexuella trakasserier eller andra kränkningar har ökat sen 2003 - en tredjedel av de som svarat uppger att de råkat ut för något, och i de allra flesta fall är det elever som hotar, slår eller trakasserar lärare. Vanligast är att lärarna hotas, en sjättedel av de drabbade.”

”Och Katarina Reineck som är ordförande i Lärarnas Riksförbund i Uppsala tycker att det är allvarligt.

– Det är väldigt allvarligt, jag har pratat med polisens skyddsombud och de säger det ni står ut med inom skolan utan att reagera och göra incidentrapporter det skulle vi aldrig göra. Och ändå ska man ha högre toleransnivå som polis.”

”Linda säger att hon efter händelsen tänker en gång extra innan hon säger till elever om t.ex. ordningsregler.

– Elever som jag inte känner är jag försiktigare med och det är också en anledning till att jag undviker skolmatsalen idag. Det är jättesynd för det behövs vuxennärvaro bland eleverna.”

https://sverigesradio.se/artikel/4816603

För Utvecklingspartiet demokraterna, ett lokalt Uppsalaparti, är det mycket prioriterat att vi snabbt stärker tryggheten i våra skolor. Arbetsmiljön för våra elever och lärare är oacceptabelt dålig! Nolltolerans mot brott måste tillämpas i alla våra skolor. Nedan bifogas en av partiets debattartiklar kopplad till skolans otrygga miljö.

Nolltolerans mot brott i våra skolor och i alla andra sammanhang i vårt lokalsamhälle. Det inkluderar nolltolerans mot narkotika som idag flödar i Uppsala.”

”Vi kan vända denna negativa utveckling och vi kan inkludera alla våra invånare, inklusive våra invandrare, i att finna hopp om en bättre framtid.”

https://updem.se/okad-trygghet-genom-arbete-mot-kriminellt-beteende-hos-de-som-forstor/

Covid-19 har dominerat nyhetsflödet länge i Sverige nu. Och rikspolitiker har dagligen marknadsfört sig i medier kopplat till pandemins lägesbild och planerade åtgärder. Varför gäller inte åtminstone 25 procent av den tiden kopplat till alla allvarliga brottsproblem vi har i våra skolor. Vi måste få fler ansvarsfulla och meriterade politiska företrädare som tar i de allvarligaste frågorna, frågor som påverkar vårt välbefinnande här och nu och vår gemensamma konkurrenskraft imorgon. Arbetsmiljön för våra barn och lärare är i allra högsta grad en sådan fråga och BRÅ visar tydligt hur illa det är. Rösta klokt 2022!

https://bra.se/statistik/statistiska-undersokningar/skolundersokningen-om-brott.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar