onsdag 13 oktober 2021

Frihetstörstande

Frihamn för flickor och kvinnor

Sverige har idag en stor ojämnvikt mellan flickor/kvinnor och pojkar/män inom vissa åldersgrupper. Det finns många problem med det. Som jag tidigare skrivit om driver ett stort mansöverskott till exempel ökad efterfrågan på marknaden för sexhandel i Sverige. I många länder kontrollerad av samma brottsorganisationer som sysslar med grova narkotikabrott. Även den övriga kriminella utvecklingen kan till delar kopplas till ojämnvikten mellan yngre kvinnor och män. Sveriges migrationspolitik har länge varit oansvarig och ohållbar. ”Tacka” MP och de som gjort upp med dem inom migrationspolitiken för det. Samtidigt som det blivit uppenbart för de flesta av Sveriges invånare är det viktigt att också inse att Sverige alltid kan tjäna på att välkomna ambitiösa, välutbildade och specialister som direkt, eller efter en effektiv integrationspolitik, blir självförsörjande och bidrar till att fylla behov inom främst vårt viktiga näringsliv.

I ljuset av att vissa i Sverige gärna ser sig som del av en humanitär stormakt tycker jag att en självklar del av vår migrationspolitik det kommande decenniet ska vara att erbjuda flickor och kvinnor från länder där de är kraftigt förtryckta en frihamn i Sverige. Det är ett sätt för att försöka minska vår farliga ojämnvikt mellan kvinnor och män i Sverige. Eftersom vi redan har en mycket stor utmaning med många outbildade invandrare i Sverige måste fokuset vara att erbjuda en frihamn för flickor som fått gå i skolan men som nu förpassas till att endast kunna vara fängslade i starka klanstrukturer. Särskilt akut är det att hjälpa välutbildade och ambitiösa kvinnor i extremt destruktiva miljöer att få en chans att växa och bidra i ett jämställt samhälle som det svenska. Jag är helt säker på att dessa flickor och kvinnor kommer att vara mycket tacksamma, fortsätter att kämpa för ett innehållsrikt liv och snabbt gör sig självförsörjande. Glöm inte Institutet för Framtidsstudiers konstaterande att många av våra invandrade barn i grundskolan presterar bättre skolresultat och har högre ambitioner än jämnåriga ”långtida svenskar”. Expressens ledarsida skriver läsvärt om dödshoten som nu ligger över flickor och kvinnor i Afghanistan som matchar profiler på flickor och kvinnor vi borde prioritera. Varför prioritera just dem? De är dödshotade och många blir säkert mördade. De har bäst förutsättningar att snabbt integreras i Sverige och bli självförsörjande. 

"Efter en dryg månad med talibanerna vid makten kommer de dåliga nyheterna slag i slag. Det gäller inte minst kvinnors rättigheter, som förtrampas systematiskt, trots löften om motsatsen. Kvinnor har jagats bort från många arbetsplatser. Tonårsflickor har tills vidare stängts ute från skolorna. Frågan är om dessa miljontals flickor någonsin får komma tillbaka till klassrummen igen."

"Men för vissa kvinnor är situationen ännu mer utsatt. Det gäller inte minst de över 220 kvinnliga domarna i Afghanistan. De riskerade sina liv redan innan talibanerna tog över makten, eftersom de var givna måltavlor för fundamentalisterna. Men nu har hotbilden blivit akut och de har tvingats gå under jorden." 

"En kvinna konstaterar uppgivet att ”vi kommer att ligga i våra gravar snart”. 

"Omvärlden måste göra sitt yttersta för att få ut dessa kvinnohjältar levande ur Afghanistan. Nya Zeeland och Storbritannien har lovat att erbjuda stöd, men när och hur detta ska ske är högst oklart. Även Sverige bör vara redo att hjälpa till."

https://www.expressen.se/ledare/radda-de-kvinnliga-domarna-fran-talibanerna/

Som vanligt drabbas vi av allt för många förtroendevalda som saknar ordentlig förmåga till konsekvenstänkande. Stort mansöverskott får många konsekvenser, inte minst en exploderande prostitution. Istället för att ”ligga i sina gravar” eller tvingas till prostitution borde Sverige initiera ett räddningsprogram för utbildade flickor och kvinnor i kvinnoförtryckande miljöer. Jag är helt övertygad om att många av dem snabbt kan fylla kompetensbrist som idag råder inom industrin på till exempel ingenjörer. 

Nationalitet, bröststorlek, längd eller ålder – det är några av kategorierna som sexköpare kan välja mellan när de söker bland annonser på sexköpssajter. Nu polisanmäls fyra av de största sexköpssidorna i Sverige för främjande av grovt koppleri.

– Det är utstuderande annonser, olika kategorier där kvinnorna exponeras på ett väldigt avhumaniserat sätt, säger Malin Roux Johansson, generalsekreterare för Realstars, en av organisationerna bakom anmälan.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fyra-stora-sexkopssidor-polisanmals

Att Sveriges rikspolitiker ställt till det för ”AB Sverige” är inte invandrarnas fel. Det är deras och de ansvariga partiernas fel. Glöm aldrig att väldigt många invandrare bidrar till följande framgångar: Forskningsframgångar, näringslivsframgångar, idrottsframgångar, musik- och kulturframgångar och så vidare. Inte minst gör många invandrare mycket viktiga insatser inom omsorgen och vården. Med runt 1,3 miljoner som inte är självförsörjande krävs dock att den siffran kraftigt reducerad innan vi spär på integrationsproblemen med fler personer som är mycket svårintegrerade. Med en klok inkluderingspolitik kommer välutbildade och frihetstörstande flickor och kvinnor snabbt bli självförsörjande. Och högspecialiserad samt högavlönad invandring är inget problem. De personerna eftertraktas av många samhällen. De väljer bara attraktiva samhällen att flytta till om de har alternativ. Tror du den imponerande Alexander Isak flyttar tillbaka till Sverige efter sin sannolikt fantastiska karriär? Om du tvekar, vad tror du skulle få honom att göra det?

https://www.expressen.se/sport/kronikorer/therese-stromberg/alexander-isak-en-full-blown-superstar/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar