fredag 5 februari 2021

Ung brottslighet

Nya metoder nödvändiga

Under lång tid har jag hört flera politiker ha åsikten om att det inte är någon idé att försöka integrera vuxna invandrare i Sverige. Allt fokus tycker de ska handla om barnen. Det är genom att integrera barnen som vi framöver ska bli en starkare gemenskap och så integrerade att vi alla ser det som självklart att bidra till en positiv gemensam framtid. Jag delar inte synen att man ska strunta i behovet av integration även av vuxna. Vi borde ha en generell metod för integration av alla som invandrar till Sverige. Det skulle definitivt förbättra invandrares inkludering in i vårt svenska samhälle. Barnen är tveklöst viktigast och enklast att integrera och inkludera än vuxna, av många skäl.

Jag kan tyvärr konstatera att integrationen av många invandrade barn går mycket dåligt, av många skäl. Den går till och med dåligt av många barn som är födda i Sverige men med två utländska föräldrar. Jag är urless på att av politiska motståndare bli kallad negativ och dysterkvist när jag lyfter upp uppenbara problem i ljuset. Jag företräder en mycket positiv och hoppfull politik för Uppsalaborna. Det är faktum som går att ta del av om man är intresserad. Uppsala kan mycket bättre än nu. Att Utvecklingspartiet demokraterna har en mycket positiv politik som leder Uppsalaborna mot framtida framgångar inkluderar att lösa många problem. Att lösa problem innebär att man måste se dem och acceptera att man har de problemen att lösa. I min värld är det alltid idiotiskt att som politiskt parti vid makten försöka dölja problem bara för att man tror att man då ökar chansen att bli omvald. Det är ett typiskt exempel på beteende som visar att sådana politiker och sådan partier inte tjänar sina invånare utan enbart egna syften. Tyvärr är det lätt att uppleva många partier så.  Thomas Gur skriver läsvärt i Bulletin om hur kortsiktigt maktintresse kraftigt kan slå tillbaka i för invånarna stora och viktiga frågor. Migrations- och integrationsfrågorna är sådana frågor på grund av många års dålig och ansvarslös politik. Att Socialdemokraterna mot bättre vetande köper V, C och MPs ansvarslösa migrationspolitik har fundamental betydelse för hur nästa val kommer att falla ut i riksdagen.

"Att Socialdemokraterna dessutom bytt sida under processens gång, gör konflikten än mer infekterad. I Migrationskommittén var S överens med L om att invandringspolitiken inte skulle bli mer generös. Men MP hotade med regeringskris, och Löfven bytte då fot."

"Det politiska läggspelet om riksdagsplatser till valet 2022 är sålunda konfliktens första dimension. Det spelet är i ett samhällsperspektiv också det minst intressanta. Ty mer, mycket mer, betydelsefull är den fråga genom vilken brottet mellan Liberalerna å ena sidan och de tre andra partierna (egentligen fyra med Vänsterpartiet), å den andra sker – nämligen migrationspolitiken i sig. Oavsett om migrationspolitiken är ett svepskäl för att bryta med JÖK eller inte, bedömer tydligen Sabuni (helt korrekt) att migrationsfrågan är av en sådan dignitet att det skulle uppfattas som legitimt av Liberalernas väljare om oenighet kring den politiken ledde till att Liberalerna lämnade samarbetet med regeringen Löfven. Man kan notera att även Miljöpartiet tycker likadant, om än med omvända förtecken. Migrationspolitiken är en fråga där MP är berett att orsaka en regeringskris."

https://bulletin.nu/ledare/all/migrationspolitiken-avgor-socialdemokraternas-ode

Du som tillhör skaran som gärna stoppar huvudet i sanden för att slippa inse och ta i problem vågar nog inte lösa nedan rapport från BRÅ, Brottsförebyggande rådet. Det är en mycket nedslående rapport om kriminalitetens utbreddhet i våra skolor. Det är helt sjukt att det fått gå så här långt. Det är ett enormt misslyckade av många politiker och det är ett stort svek mot alla barn som drabbas av kriminaliteten och som får en skolgång kantad av otrygghet och bildningsresultat som inte är konkurrenskraftiga. Metoderna för att bryta barn och ungas destruktiva levnadsmiljöer måste förbättras. Metoderna för att integrera våra barn och unga måste också förbättras. Det går.

https://www.bra.se/statistik/statistiska-undersokningar/skolundersokningen-om-brott.html

Häromdagen hörde jag en intervju med en reporter som länge arbetat med barn-TV på SVT. Hon var en av initiativtagarna till en ny serie på SVT som heter "Jobbigt". Enligt journalisten är det en berättelse om hur många barn idag har det i Sverige. Det är en mycket negativ och allvarlig verklighetsbeskrivning som enligt henne blivit allt tydligare de senaste åren för henne och hennes kollegor på barn-TV som hela tiden har mycket kommunikation med barn. Och ett problem är att många barn inte tycker att vuxna tar deras berättelser om deras verklighet på allvar. De vill helt enkelt inte ta in hur illa det blivit för många. 

https://www.svtplay.se/video/30018202/jobbigt/jobbigt-sasong-11-theo-ranet-del-1?start=auto



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar