torsdag 25 februari 2021

Humorns kraft

Mordutredning kopplat till Coronabekämpningen i Sverige

Alltid någon annans ansvar.... Svenska nyheter får verkligen till det lite då och då. Titta gärna på nedan härliga kritik av regeringen men även andra kopplat till Coronakrisen. 

Vem eller vilka bär skulden för alla som nu dött smärtfullt i Coronapandemin på grund av Covid-19? 

Och trots att Tegnell är på TV varje dag anser han inte att han har kanalerna till kommunerna..... Titta på nedan del av Svenska nyheter som på ett fantastiskt vasst och korrekt kritiserar hur Coronapandemin hanterats av politiken i humoristisk förpackning. Lyssna ordentligt på vad han säger, kritiken är i humorförpackning men den är mycket befogad. Det enda övertramp han gör är att han går för långt i sin kritik av Axel Oxienstierna. Regeringen kan självklart påverka alla sina myndighetschefer om de visste hur ledarskap fungerar. Och Dan Eliasson fick ett nytt förordnande av den Socialdemokratiska ministern Mikael Damberg! Istället för att gå så hårt åt Oxenstierna borde Svenska nyheter ha gått på Damberg. Hur kunde Damberg klara sig undan stor kritik i programmet? Är någon i redaktionen för programmet möjligen släkt med Damberg? Den mest förekommande korruptionen i Sverige är ju vänskapskorruptionen så något skumt måste det vara med denna stora miss i programmet.

https://www.youtube.com/watch?v=q6D1ol3zFtg

https://www.expressen.se/nyheter/eliasson-sager-att-han-jobbade-men-andra-tog-besluten-pa-msb/

Alla dessa narcissistiska presskonferenserna med regeringen är patetiska. De gör ingen positiv nytta, snarare tvärt om. Det är tyvärr inte svårt att göra regeringens oduglighet till humor. Expressens ledare idag sågar återigen regeringens usla ledarskap. 

”Inför onsdagens presskonferens hade regeringen spelat upp förväntningarna. Smittkurvorna pekar uppåt igen och allt talar för att Sverige står inför en tredje våg, potentiellt farligare än de tidigare på grund av de nya mutationerna som sprider sig över landet.”


”Men i stället för att presentera ett genomarbetat och träffsäkert åtgärdspaket drog regeringen fram vad som mest liknade en servettskiss med halvfärdiga förslag.”


”Folkhälsomyndigheten tycker att det är bra för hälsan att åka till fjällen medan smittskyddsläkare på flera håll i landet stänger skolorna på grund av sportlovsresenärerna. FHM fortsätter att mumla motvilligt om munskydden medan smittskyddsläkare uppmanar pendlare att bära munskydd dygnet runt i kollektivtrafiken. Det duger inte. Sverige behöver en strategi som hänger ihop och som bygger på åtgärder som har visat sig fungera i praktiken. En storskalig satsning på snabbtester borde vara en självklarhet. Skarpa rekommendationer om munskydd bör komma även från Folkhälsomyndigheten och regeringen. Sverige bör vidare köpa in den finska smittspårnings-appen så snart som möjligt. Regeringen verkar dessvärre mer intresserad av att bedriva signalpolitik och att framstå som tuff. Det imponerar inte.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar