söndag 14 februari 2021

Kvalificerad arbetskraftsinvandring

När arbetslösheten är låg

Ett av många brutna löften från Löfven var att Sverige snart skulle ha EUs lägsta arbetslöshet. Både utan och med Corona hör vi istället till ”sämst i klassen”. ”Bara” av detta skäl ska inte Sveriges gränser vara vidöppna för okvalificerad arbetskraftsinvandring. Möjligen i ett läge då arbetslösheten är lägst inom EU och bristen på möjlig arbetskraft till okvalificerad arbetskraft är hög kan invandringsprogram med fokus på okvalificerade kanske tillåtas igen. Sannolikheten är dock låg att den efterfrågan ökar i en värld där nyttjandet av Artificiell Intelligens, robotik, automation och E-handel bara ökar. Men vad bryr sig MP om det. De går ”all-in” i sin naiva och ideologiska värld. Den som orkar lyssna på MPs nya språkrör kan i SR/Ekots lördagsintervju tydligt höra vilken ansvarslös migrationspolitik de företräder.

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hcGkuc3Iuc2UvYXBpL3Jzcy9wb2QvMzk1Mw/episode/cnNzOnNyLnNlL3BvZC9la290c19sb3JkYWdzaW50ZXJ2anVfMjAyMTAyMTNfMTI1NV8xMjgubXAz?hl=sv&ved=2ahUKEwigjb-GgunuAhVsw4sKHef-A3cQieUEegQIFxAH&ep=6

Innan riksdagsvalet 2022, varefter Sveriges migrationspolitik kommer att ändras till det bättre, måste ansvarsfulla invånare och journalister kräva tydliga svar av S, V, C och MP om de anser det rimligt att icke medborgare ska få fri tillgång till många av våra sociala försäkringssystem. Även om dessa partier, förutom S, är för öppna gränser har de mycket olika syn på hur bidragssystemet borde vara. Det är inte ointressanta åsiktsskillnader. Det är sjukt att inte hållbarheten i våra sociala skyddssystem lyfts fram mycket mer kopplat till den ansvarslösa migrationspolitiken och usla integrationspolitiken.

Anna Dahlberg, Expressen, skriver nedan läsvärt om arbetskraftsinvandringens problem. Jag delar dock inte hennes åsikt att ”näringslivet” tar så lätt på det. Väldigt få av alla företagare jag känner gör det. Däremot är Almega och Visita för politiserade arbetsgivarorganisationer. Båda dessa organisationer leds av personer som varit ledande politiker men som aldrig på allvar drivit något företag med anställd personal. 

”Det är ett problem att näringslivet tar så lätt på problem med fusk, kriminalitet och att övervältra kostnader på skattebetalarna. Ett ännu större problem är att detta lättsinne får så stort genomslag inom delar av borgerligheten.”

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/almega-hogern-blundar-for-fusket-inom-jobbinvandringen/

Den stora frågan Anna Dahlberg, Expressen, ställer till Miljöpartisterna är politiskt fundamental. I den bok jag nu skriver på ingår beskrivningar av ideologier som fått ett genomslag bland många människor. I den boken kommer den som vill bli mer allmänbildad bland annat lära sig att den gröna ideologin står för öppna gränser. Det är en fin idé men helt oförenlig med det generösa socialförsäkringssystem, och alla rättigheter, människor i Sverige har. 

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vilka-bor-inte-fa-stanna-i-sverige-enligt-mp/

Titta gärna på Agendaavsnittet nedan, på SVT, för att ännu bättre förstå hur idiotisk svensk migrationspolitik är. Inte minst kopplat till outbildad arbetskraft.

https://www.svtplay.se/video/29717894/agenda/agenda-7-feb-21-15

Jag tycker att Moderaterna på riksnivå äntligen har börjat driva en ansvarsfull migrationspolitik. Du som följt min blogg vet att jag länge tyckt liknande det som M nu säljer som sin politik. Bättre sent än aldrig. Inom Utvecklingspartiet demokraterna, UP, säger jag hela tiden när medlemmar tycker att andra partier ”stjäl vår politik” att vi är engagerade för Uppsalabornas bästa. Då är det nödvändigt att många tycker som vi. Därför får det aldrig vara ett problem att andra partiet tar till sig vår politik. Dock alltid viktigt för ett parti som vill påverka mycket att väljarna förstår vilket parti som tidigt tar i problem, vilket parti som har bäst förmåga att förverkliga bra förslag och vilket parti som har den attraktivaste framtidsambition.

Håkan Boström, GP, skriver läsvärt om att Moderaterna i riksdagen nu är ett av få partier som kopplat till migrationspolitiken driver en politik som sätter samhällsintresset främst. 

”Moderaterna skärpte i förra veckan sin inställning till arbetskraftsinvandring i låglöneyrken. Frågan handlar om arbetskraftsinvandring från länder utanför EU. Inom unionen gäller fri rörlighet för arbetssökande. Arbetsgivarna skulle med andra ord även efter en förändring ha god tillgång till arbetskraft. M vill att arbetskraftsinvandring enbart ska vara tillåten om månadslönen för jobbet ligger på eller ovan medianlönen 31 700 kronor. Tanken är det fortsatt ska vara möjligt att ta hit högutbildade experter och annan specialkompetens. M vill snarare minska krånglet för dem så att ingen ska behöva bli utvisad på grund av mindre slarvfel från arbetsgivarens sida, så som ibland förekommer i dag.”

M vill vidare införa ett krav på att arbetskraftsinvandrare ska kunna försörja eventuella anhöriga de tar med till Sverige. M vill även sätta stopp för möjligheten att ta hit folk som personliga assistenter, då det i hög grad utnyttjats till bidragsfusk. Slutligen vill partiet ta bort möjligheten till spårbyte, det vill säga att den som får avslag på sin asylansökan i stället kan bli arbetskraftsinvandrare. Även denna möjlighet har skapat problem med fusk och utnyttjande då skenanställningar blivit en eftertraktad handelsvara.”

Att Moderaterna är beredda att gå emot de röststarka tjänsteföretagen i den här frågan visar att man tar allmänintresset och behovet att hålla ihop landet på allvar. En nödvändighet om M ska förbli det stora partiet på högerkanten, och likaså ha en chans att utmana S om ledartröjan.”


Drömmar om en återuppstånden Allians är bara att glömma under många år framöver. En tidigare ledande Folkpartist i Uppsala ger sin syn på Alliansens död nedan. Lööf har också tydligt sagt att man kommer att stötta fortsatt vänsterinflytande. L och C har tvingat M att hitta alternativ till Alliansen eftersom de valde vänsterstyre och ingår i ett vänstersamarbete. Ironiskt nog bär C och L skulden till att ett traditionellt borgerligt alternativ förstörts. Vi får se vad som händer efter riksdagsvalet 2022.

Så här skriver bland annat den tidigare Folkpartisten och nuvarande Liberalen i Uppsala. 

 Ett tydligt ideologiskt framtonat socialliberalt parti har inte stor samhörighet med dagens högerpartier. Skiljelinjen handlar främst om högerns inriktning på låga skatter, sociala insatser riktade till fattiga, en grundtrygghet, som ställs mot välfärdsstaten med höga skatter och standardtrygghet, minskad ekonomisk ojämlikhet, och i fråga om internationella åtaganden. Låt den gamla och nu avlidna Alliansen vila i frid.”

När man tittar på SIFOs senaste opinionsmätning kan jag återigen se en möjlighet att riksdagen ordentligt skakas om år 2022. Kanske har många svenskar tröttnat på den demokratiska röran vilket kan leda till att L, MP och KD får lämna riksdagen. Intressant utveckling.

Kvalificerad arbetskraft är en brist”vara” i Sverige. Den invandringen är alltid välkommen! Inställningen till arbetskraftsinvandring handlar inte om invandrarfientlighet, det handlar om hållbarhet i vårt sociala skyddsnät! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar