tisdag 26 januari 2021

Vilka ska skyddas

Hur hög andel återfaller?

Vem ska skyddas från vem? Svaret från mig är enkelt, alla skötsamma ska skyddas mot dem som inte är skötsamma. Särskilt viktigt är det att skydda laglydiga invånare från grovt kriminella eller allvarligt och farligt psykiskt sjuka människor. Och barn/unga på glid ska inte blandas med äldre och människor som är ännu mer på glid.

Expressens ledare lyfter hur viktigt det är att inte omhändertagna barn får vara i en miljö med grovt kriminella äldre.

"I augusti 2020 blev ungdomshemmet i Råby nyhetsstoff. Då fritogs en 19- och en 18-åring, dömda för mord respektive mordförsök. Det var sommarens andra fritagning från ett hem som drivs av Statens institutionsstyrelse (SiS).

”I dag finns det inte ens ett stängsel runt det här aktuella boendet”, dundrade Johan Forssell, Moderaternas rättspolitiske talesperson. Men det är inte konstigt att man lätt kan rymma från SiS-hem. Det är en vårdorganisation, inte en del av Kriminalvården. De flesta som hamnar här är omhändertagna enligt lagen om vård av unga (LVU)." 


"Staten tar på sig ett enormt ansvar när den omhändertar barn och ungdomar – en del så unga som 11-12 år – med psykiska problem, neuropsykiatriska diagnoser och missbruk. Det finns ingen ursäkt för att dessa utsatta ska få sin tillvaro präglad, och resursmässigt trängas ut, av grovt kriminella."

https://www.expressen.se/ledare/mordare-ska-inte-sitta-pa-hem-med-olyckliga-barn/

Det är inte acceptabelt att något liknande nedan kan få hända! Livsfarliga människor som ska vara ordentligt inkapaciterade ska inte kunna rymma och begå nya mord. Det måste vara nolltolerans mot att något liknande händer. Även om det skulle innebära livstids behandling innanför slutna grindar för berörda personer. Tjänstemannaansvaret måste återinföras. 

"På onsdagsmorgonen greps en man i 30-årsåldern. Enligt Expressens uppgifter greps mannen norr om Stockholm. På eftermiddagen släpptes han igen. Senare på onsdagen har en annan man gripits och anhållits.

– Han är på sannolika skäl misstänkt, säger Karin Rosander på åklagarmyndighetens presstjänst.

Hon bekräftar den uppgift som Aftonbladet först publicerade, att mannen var på rymmen från en rättspsykiatrisk klinik."

https://www.expressen.se/nyheter/krim/uppgifter-man-gripen-efter-mordet-pa-joakim-i-rissne/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar