fredag 15 januari 2021

Assistansfusk

Stöld från skattebetalarna och våra svagaste invånare

Minns du mitt arga blogginlägg redan i slutet av 2010 som vissa gjorde sig lustiga över. Det är drygt tio år sedan som jag första gången lyfte upp att bidragsfusken kopplade till assistansthjälp/LSS ersättningar kraftigare måste bekämpas. Det var 10 år sedan!  I samband med ett av de blogginläggen var jag ironisk och tyckte att dessa kriminella bland annat skulle få sätta på sig en hyenadräkt. Självklart hoppade de "fina" människorna på mig istället för att hålla med om att det är bedrövligt att man stjäl från skattebetalarna och våra  svagaste invånare. För många vänstermänniskor och naivister är det mer synd om förövarna än de som drabbas. Att något liknande som är kriminellt och göder bland annat organiserad brottslighet med miljarder tillåts pågå år efter år efter år är ett enormt underbetyg åt ansvariga politiker. Det är extrem misshushållning med begränsade resurser. Det är också mycket sannolikt att mycket av dessa pengar finansierar narkotikaaffärer. Narkotikaaffärer som skapar enorm skada för många människor och samhället i stort. Pengar som ska gå till att hjälpa våra svagaste går till delar till att bryta ner människor istället. När får över 50 procent av befolkningen nog av förtroendevalda som inte löser liknande problem tidigt? Människor som påtalar oacceptabel hushållning av våra skattepengar är inte hemska människor! Fler måste höja sin röst och säga att vi fått nog av liknande ekonomisk misshushållning.

Vilken typ av företrädare vill du ha för dig inom politiken? De som har positiva framtidsambitioner för vårt samhälle och som tidigt tar i problem och löser dem. Eller dem som saknar greppbara framtidsambitioner och som så länge som möjligt undviker att ta i problem? Jag vet vilka jag föredrar. Du som lärt dig att använda hjärnan mer än hjärtat vid beslutsfattande kan med fördel ta del av SVTs granskning av delar av allt fusk som äger rum kopplat till assistanstjänster. Några länkar bifogade nedan. 

"Assistansbranschen pekas ut som särskilt hårt drabbad av välfärdsfusk. SVT Nyheter har granskat bolagen som myndigheterna har stoppat – och kan avslöja detaljer om hur deras upplägg går till."

https://stefanhanna.blogspot.com/2010/11/fusk-som-drabbar-de-svagaste.html?m=1

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-granskning-om-assistansfusket-i-korthet

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/larmen-inifran-hyllade-assistansforetaget

https://www.svt.se/special/spelet-om-brukarna/

Vet du hur mycket assistansstödet kostar svenska skattebetalare per år? Måååånga miljarder kronor. Vet du hur mycket kostnaderna ökat de senaste tio åren? Mååånga miljarder! Vet du hur omfattande fusket är? Den sista frågan kan du få en uppfattning om i SVTs granskningsreportage. Om du utöver assistansersättningarna lägger till alla andra extra kostnader kopplade till ansvarslös arbetskraftsinvandring, hur mycket pengar tror du det kostar skattebetalarna per år? Måååånga fler miljarder. Det är ofattbart hur staten kan bedriva en så dålig ekonomisk hushållning! Det drabbar särskilt Sveriges svagaste invånare. Bra om Sabuni kan bidra till att få stopp på denna idioti eftersom det är Liberalerna som drev igenom detta regelverk som öppnat upp för så extremt mycket missbruk, kriminalitet och enorma kostnader.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/assistansen-har-blivit-ett-slukhal-27326

https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/nu-pressenteras-omdiskuterade-lss-utredningen

https://www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/d603e099-7176-4471-898f-33c55a4ccd39/assistansersattningens-utveckling-socialforsakringsrapport-2017-4.pdf?MOD=AJPERES&CVID=

https://kvartal.se/artiklar/assistansersattningen-ett-slukhal-i-statsbudgeten/

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/socialtjanst-m-m/stod-och-service-till-funktionshindrade/personer-med-funktionsnedsattning--insatser-enligt-lss/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar