tisdag 5 mars 2019

Varningslampa

Blinkande halsboja
Det var en gång en man som var ironisk kopplad till allvarliga saker. Han tyckte ironiskt att tjuvar som stjäl massor av miljoner av skattepengar, avsedda att stötta våra svagaste invånare, som delstraff skulle få stå en stund i hyenadräkt... Vissa kriminella får gå med fotboja. De som bevisligen är en livsfara för oss andra kanske ska ha halsband med blinkande varningslampa... Nej, så kan man inte göra 2019.

Paulina Neuding uttrycker sin berättigade besvikelse över regeringens och riksdagens misslyckade migrations- och integrationspolitik de senaste över tiotals åren. Kritiken är befogad. Vi är många som inte accepterar en politik som mesar mot människor som vill det stora flertalet andra illa.

”Normaliseringsprocesser är ett fascinerande psykologiskt fenomen. Föreställ dig att någon, en byline på Svenska Dagbladets ledarsida till exempel, hade varnat för ett sådant här scenario för femton, tio eller fem år sedan: Svensk invandringspolitik – storskalig, i praktiken utan id-kontroller och utan några genomtänkta principer för urval – skulle leda till att vi fick en så stor population radikala islamister att varje svensk kommun skulle behöva förhålla sig till vår tids motsvarighet till nazism och SS-volontärer, och dra upp kommunala program för att förhindra ideologiskt motiverade massmord här hemma.”
”Samtiden kunde ha sina utmaningar, men framtiden måste ses an med tillförsikt. Bara rasister kunde ha ett intresse av att varna för risker.”
Nu debatterar vi krigsbrottslagar och avradikaliseringsprogram vars effektivitet vi vet mycket lite om. Vad vi däremot kan vara säkra på är att ett land som överhuvudtaget måste hantera sina IS-återvändare har mycket stora problem, som sannolikt kommer att vara med oss i generationer.”
”Hur kunde Sverige försätta sig i en sådan situation? Segregationen är en grundförutsättning. I Malmö har boende i Rosengård slagit larm om att återvändande IS-krigare skapar rädsla i sina bostadsområden. Men Sverige är numera så segregerat att de som fattar besluten, och de som debatterar dem, inte ens behöver leva sig in i hur det vore att drabbas av konsekvenserna. Det är oändligt lätt att vara generös, och sedan säga sig ha varit naiv, när det gäller andras trygghet.”
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/krigarna-ett-hot-mot-oss-i-generationer-26349
Dagens besvikelse
Hur kunde det bli så mesigt? Det fostrar inte nödvändig konkurrenskraft.
”Kränkthetskulturen som råder i den svenska skolan urholkar lärarens auktoritet och lägger en grogrund för ordningsproblem. Flera av skolmyndigheterna bidrar till utvecklingen. De definierar kränkthet på ett sätt som gör att lärare bli rädda och undviker gripa in vid ordningsproblem i klassrum och korridorer, skriver Isak Skogstad och Hamid Zafar.”
https://www.dn.se/debatt/krankthetskulturen-i-skolan-urholkar-lararnas-auktoritet/?fbclid=IwAR3rqyug3uo7tmzkH1QtOss65k_WWf_pcqKKcAJ-1Jdhl0gbBuUyZveulFc

Dagens stjärna
Maria Abrahamsson. Ja, det är många debattörer med starka åsikter som inte vet hur EU-systemet fungerar. Det är bra att förstå när man föreslår hur ”EU” borde agera.

”Men det finns ett krux. För att en medlemsstat ska kunna straffas i form av uteblivna bidrag vid brott mot EU:s grundläggande värden måste alla medlemsstater vara ense. Polen och Ungern håller varandra om ryggen och inget av länderna riskerar att få sänkta bidrag. Varken Linde eller Löfven har i EU-nämnden eller i kammaren kunnat svara när jag likt en papegoja frågat varför dessa länder skulle medverka till ekonomiska sanktioner när sådana uppenbart skulle riktas mot dem själva. Det tjusiga talet om konditionalitet reducerades därmed till ord utan mening.”

”Begreppet konditionalitet lär upprepas i vårens valrörelse. Tänk då på att ordet bara är ett kamouflage för önsketänkandet att Sverige och EU bidragsvägen ska kunna tvinga medlemsstaterna att leva upp till de rättsstatliga idealen.”
https://www.gp.se/ledare/se-upp-för-ordet-konditionalitet-1.13772806

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar